• 15-09-2026, 01:37:13
    #10
    Olfe Veri Merkezi A.Ş.
    anildurgun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yaklaşık 30dk oldu ne sitelerine erişebiliyorum ne kendi sitelerime erişebiliyorum. İlgili firmada hizmeti olup ulaşabilen erişebilen var mı? @HostLAB;
    Değerli forum kullanıcısı,
    Öncelikle yaşadığınız erişim problemi nedeniyle üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz.
    Olfe olarak yaklaşık 1,5 yıldır kurulum ve altyapı çalışmalarını yürüttüğümüz veri merkezimizi, yaklaşık 3 ay önce stabil olarak hizmete almış bulunuyoruz. HostLAB da bu süreçte altyapımıza güvenerek bizleri tercih eden değerli iş ortaklarımızdan biri olmuş ve bir süredir veri merkezimiz üzerinden hizmet vermektedir.
    HostLAB’ın altyapımıza taşınma süreciyle birlikte, özellikle son dönemde olağan dışı yoğunlukta ve sürekli değişkenlik gösteren DDoS saldırılarıyla karşı karşıya kalmaktayız. Bu saldırılar zaman zaman yalnızca belirli IP bloklarını değil, saldırı hacmi ve yöntemi nedeniyle ağın farklı noktalarını da etkileyebilmektedir.
    Saldırıların toplam hacmi bazı anlarda 5 Tbps seviyesini aşmış durumdadır. Bu ölçekteki saldırılara karşı yalnızca kendi altyapımızla değil; DDoS mitigasyonu alanında faaliyet gösteren StormWall, Belcloud ve S3 gibi uluslararası sağlayıcılarla da koordineli şekilde çalışıyoruz.
    Bununla birlikte, DDoS saldırılarında saldırının büyüklüğü kadar saldırı tipi, paket oranı, hedeflenen servis ve trafik profilinin de önemli olduğunu özellikle belirtmek isteriz. Dolayısıyla çok yüksek hacimli ve sürekli değişen saldırılarda, mitigasyon sistemlerinin devreye girdiği kısa süreler içerisinde erişim problemleri veya kısmi servis kesintileri yaşanabilmektedir.
    Burada özellikle bir konunun altını çizmek isteriz: Yaşanan problemi müşterilerimizin problemi olarak görüp kenara çekilmiyoruz. HostLAB ile birlikte aktif şekilde çalışıyor, network politikalarımızı, DDoS geçiş mekanizmalarımızı ve upstream mimarimizi sürekli olarak iyileştiriyoruz.
    HostLAB hizmetlerini kullanan ve bu saldırılar nedeniyle erişim problemi yaşayan tüm kullanıcılardan Olfe olarak özür dileriz.
    Şu anda hem mevcut problemleri tamamen ortadan kaldırmak hem de saldırı altında dahi çok daha stabil bir hizmet sunabilmek adına HostLAB ekibiyle koordineli çalışmalarımız devam etmektedir. Yapılan iyileştirmeler yalnızca mevcut problemi çözmeye değil, altyapıyı önceki durumundan da daha güçlü ve dayanıklı hale getirmeye yöneliktir.
    Yaşanan süreç boyunca gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.
    Olfe Veri Merkezi A.Ş.
  • 15-09-2026, 01:41:09
    #11
    Konu "buralara kadar düşen" cümlesinden ziyade, veri merkezi değişikliği sonrası asla düzen tutmayan hizmet değil mi? Ben kendi hizmetimi 1 ay önce başka bir firmaya taşıdım ve taşımadan önce de çok fazla sabrettim. Yıllarca sorunsuz bir şekilde hizmet aldığım için hep düzelir umudu vardı fakat hiçbir düzelme görmeyince taşımıştım. Fakat ne yazık ki bir müşterimin VDS hizmeti halen onlarda olduğu için sorun yaşıyorum. Sık sık erişim kesiliyor ve SSH bağlantısı dahi kurulmuyor. Kaç aydır düzelmediğine göre bundan sonra da düzelmeyecektir.
  • 15-09-2026, 01:44:08
    #12
    Olfe Veri Merkezi A.Ş.
    bahadiracar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Konu "buralara kadar düşen" cümlesinden ziyade, veri merkezi değişikliği sonrası asla düzen tutmayan hizmet değil mi? Ben kendi hizmetimi 1 ay önce başka bir firmaya taşıdım ve taşımadan önce de çok fazla sabrettim. Yıllarca sorunsuz bir şekilde hizmet aldığım için hep düzelir umudu vardı fakat hiçbir düzelme görmeyince taşımıştım. Fakat ne yazık ki bir müşterimin VDS hizmeti halen onlarda olduğu için sorun yaşıyorum. Sık sık erişim kesiliyor ve SSH bağlantısı dahi kurulmuyor. Kaç aydır düzelmediğine göre bundan sonra da düzelmeyecektir.
    Merhaba,
    Burada özellikle bir hususu açıkça ifade etmek isteriz: Son kullanıcı açısından yaşanan erişim probleminin teknik sebebinin DDoS, upstream, routing veya başka bir altyapı bileşeni olması sonucu değiştirmemektedir. Kullanıcı hizmetine erişemiyorsa, ortada çözülmesi gereken bir problem vardır. Bu konuda sorumluluktan kaçmak veya yaşanan sorunları normalleştirmek gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır.
    Bir önceki mesajımızda kullandığımız “stabil şekilde hizmete alma” ifadesi, veri merkezimizin fiziksel ve ana altyapısının devreye alınmasıyla ilgilidir. Bunun, HostLAB tarafında bu süreç içerisinde hiç erişim problemi yaşanmadığı şeklinde anlaşılmasını istemeyiz.
    Aynı şekilde geçmiş dönemde yaşanan her kesintinin tamamını DDoS saldırılarına bağlamak da doğru olmayacaktır. Ancak özellikle son dönemde yaşanan erişim problemlerinin önemli bir bölümünde çok yüksek hacimli ve sürekli yöntem değiştiren DDoS saldırılarının ve buna karşı gerçekleştirilen mitigasyon/routing değişikliklerinin etkisi bulunmaktadır.
    Eleştirinizde haklı olduğunuz taraf şudur: Bir problem birkaç kez tekrar ediyorsa son kullanıcı artık sebebinden ziyade kalıcı çözüm görmek ister. Bizim de şu anda HostLAB ile birlikte üzerinde çalıştığımız konu tam olarak budur.
    Amacımız problemi açıklamakla yetinmek değil, tekrar etmeyecek bir mimari oluşturabilmektir. Bu nedenle upstream çeşitliliği, DDoS mitigasyon altyapısı, trafik geçiş mekanizmaları ve network mimarimiz üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir.
    Yaşanan süreçten etkilenen kullanıcıların eleştirilerini de bu nedenle son derece doğal karşılıyoruz.
  • 15-09-2026, 01:49:53
    #13
    Hocam kaç gün oldu stabil hizmet alamıyoruz halen...

    eskiden beridir kullandığım firmadır kendisi ama artık yeter dedirtiyor insana
  • 15-09-2026, 01:51:08
    #14
    @Olfe; kıymetli açıklamalarınız, bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz. 2020'den beri Hostlab müşterisiyim farklı firmalarla da bir çok müşterilerimizi ve işlerimizi hallediyoruz fakat kişisel olarak Hostlab'e alıştığımdan farklı bir firmaya geçmeyi düşünmedim. Bu taşınma sürecine kadar stabil seyreden işlerimizde taşınam sonrası gözle görülebilir hız sorunlarıda baş göstermeye başladı. Hemen her şeyin düzelmesini elbette beklemiyoruz ama önceki stabiliteyi görmek istiyoruz.
  • 15-09-2026, 09:42:19
    #15
    Linux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Firmanın gerçekten güvenilir olup olmadığı ise reklamı nerede verdiğiyle değil; kullandığı altyapı, lisansları, teknik desteği, hizmet kalitesi, şeffaflığı ve müşterilerine karşı sorumluluğuyla değerlendirilir.
    Bu nedenle “hosting firması R10’da reklam yapıyorsa buraya kadar düşmüştür” yaklaşımına katılmıyorum. Eleştirilecek bir şey varsa hizmetin kendisi üzerinden eleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Yahu aynı düşünüyorum zaten ancak o kurduğu cümlenin ağırlığını ve nereye gittiğini düşünerek yazmadığını sanıyorum. Arkadaşı da tanımam etmem bu arada. Yoksa aynı fikirdeyim.

    Çoğu hosting şirketi ve neredeyse en iyi dedikleri bile lisanssız satış yapıyor, web sitesinde şişirme bilgiler, referans sayıları ve veriler kullanıyor. Denetleme yok, yazmış oraya 10.000 Sunucu, 50.000 Domain, gerçek müşteri sayısı kaç? 27.
  • 15-09-2026, 10:15:19
    #16
    Türkiye'de şunu yapan firma kazanır;

    5 GB disk sunacak.
    Linux kullanıcısı 0,50 CPU ve 512 MB RAM limitli olacak.
    Otomatik günlük yedekleme, 7 gün boyunca.
    Trafik de en az 1 TB,
    Web sunucu ağ bant genişliği sınırlaması 128 Mbit ( Nginx: limit_rate_after 1m; limit_rate 16m; )
    Disk okuma ve yazma cgroup NVMe için: R:128Mbyte, W:32Mbyte

    Bu yapılandırmayla basit bir hosting hizmeti sunulabilir. Neredeyse hiç bir hosting müşterisi de diğer müşterinin kullanımından etkilenmez. Hem firma hem müşteriler sorunsuz hizmet alır.

    Bunu yapan firma, ileriyi daha basit planlayabilir, daha kolay ölçeklenebilir bir yapıda olur.

    Ve emin olun müşterileriniz aslında sizden limitsiz disk istemiyor, limitsiz cpu ya da ram de istemiyor. Bunlar yalan zaten, herkes biliyor. Müşterinin bir hosting hizmetinden beklediği iki şey var. Sunucu yönetimiyle uğraşmamak ve sorun yaşanmasın.

    Çoğu firma 4 CPU, 4 GB RAM kullanım izni var diye reklam yapıyor. Ama web sitesinde bir php komutu çalışırken 10 dakika boyunca 1 CPU kullanımda müşteriye "sen çok kullanıyorsun, ya azalt ya sunucuya geç" maili gidiyor. Lan? O zaman 1 CPU diye satsana. Niye 4 CPU, 4 GB RAM diye satıyorsun.

    CRON zaten çoğunda yasak. 1 dakikalık cron oluşturmaya bile izin vermeyen firma sayısı fazla. CRON'dan bile korkuyorlar, bir de hosting firması olacaksınız, olamamışsınız.

    Yalandan limitsiz disk sunmayacak, sınırlı disk sunacak ve o diski kesinlikle hosing hesabı için ayıracak. Müşteri isterse bulut depolama olarak kullansın. O disk onun. (Yıllar önce firmadan hizmet alırken; web sitemdeki dosyaları .zip olarak panelden yedekliyordum. .zip otomatik siliniyordu bir süre sonra. Firmaya sorunu bildirdim. Bana hosting hizmetlerinde sadece web sitesi dosyaları olabilir demişti. .zip yerine .php olarak kaydetsem sorunu çözmüş olur muyum dedim. Yok belirli boyuttan büyük dosyalar da otomatik siliniyor demişti.

    Bu kafayla bir yere gelemezsininiz. Adam gibi limitli olsun bizim olsun. Limitsiz diye satıp eziyet etmeyin. r10.net'deki hosting firmalarımıza duyurulur.

    Sizde durum nasıl? @Olfe; @SunucumWEB; @İnoxweb;

    Görüşlerime katılıyor musunuz?
  • 15-09-2026, 10:37:37
    #17
    aponkral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türkiye'de şunu yapan firma kazanır;

    5 GB disk sunacak.
    Linux kullanıcısı 0,50 CPU ve 512 MB RAM limitli olacak.
    Otomatik günlük yedekleme, 7 gün boyunca.
    Trafik de en az 1 TB,
    Web sunucu ağ bant genişliği sınırlaması 128 Mbit ( Nginx: limit_rate_after 1m; limit_rate 16m; )
    Disk okuma ve yazma cgroup NVMe için: R:128Mbyte, W:32Mbyte

    Bu yapılandırmayla basit bir hosting hizmeti sunulabilir. Neredeyse hiç bir diğer hosting müşterisi de diğer müşterinin kullanımından etkilenmez. Hem firma hem müşteriler sorunsuz hizmet alır.

    Bunu yapan firma, ileriyi daha basit planlayabilir, daha kolay ölçeklenebilir bir yapıda olur.

    Ve emin olun müşterileriniz aslında sizden limitsiz disk istemiyor, limitsiz cpu ya da ram de istemiyor. Bunlar yalan zaten, herkes biliyor. Müşterinin bir hosting hizmetinden beklediği iki şey var. Sunucu yönetimiyle uğraşmamak ve sorun yaşanmasın.

    Çoğu firma 4 CPU, 4 GB RAM kullanım izni var diye reklam yapıyor. Ama web sitesinde bir php komutu çalışırken 10 dakika boyunca 1 CPU kullanımda müşteriye "sen çok kullanıyorsun, ya azalt ya sunucuya geç" maili gidiyor. Lan? O zaman 1 CPU diye satsana. Niye 4 CPU, 4 GB RAM diye satıyorsun.

    CRON zaten çoğunda yasak. 1 dakikalık cron oluşturmaya bile izin vermeyen firma sayısı fazla. CRON'dan bile korkuyorlar, bir de hosting firması olacaksınız, olamamışsınız.

    Yalandan limitsiz disk sunmayacak, sınırlı disk sunacak ve o diski kesinlikle hosing hesabı için ayıracak. Müşteri isterse bulut depolama olarak kullansın. O disk onun. (Yıllar önce firmadan hizmet alırken; web sitemdeki dosyaları .zip olarak panelden yedekliyordum. .zip otomatik siliniyordu bir süre sonra. Firmaya sorunu bildirdim. Bana hosting hizmetlerinde sadece web sitesi dosyaları olabilir demişti. .zip yerine .php olarak kaydetsem sorunu çözmüş olur muyum dedim. Yok belirli boyuttan büyük dosyalar da otomatik siliniyor demişti.

    Bu kafayla bir yere gelemezsininiz. Adam gibi limitli olsun bizim olsun. Limitsiz diye satıp eziyet etmeyin. r10.net'deki hosting firmalarımıza duyurulur.

    Sizde durum nasıl? @Olfe; @SunucumWEB; @İnoxweb;

    Görüşlerime katılıyor musunuz?

    Yakından takip ediyoruz. Bazı konularınızı, incelemelerinizi ve deneyimlerinizi sessizce gözlemliyoruz. Bu konudan önce de birçok noktada ne kadar haklı olduğunuzu kendi aramızda hep söylüyorduk.
    Aslında mesele yabancı, yurtdışı veya yerli Türk firması olmaktan ziyade; verilmeyen limitler, daha çok kazanabilmek için sıkıştırılan sunucular ve tutulmayan vaatler. Yedekleme satılan bir hizmette yedekleme olmaması, sunucu hacklendiğinde müşteriye karşı durumun doğru şekilde ifade edilmemesi gibi ciddi sorunlar var.


    Alışılmış bir düzen devam ediyor fakat çoğu kişi bunun artık farkında değil. Müşteri giderek tamamen yurtdışına kayıyor. Bu kaçışın sebebi elbette bizler değiliz; bunun temel sebebi, müşteriyi mağdur eden ve verilen hizmetin karşılığını sunmayan firmalardan kaynaklanıyor.
    Ortada ciddi bir sosyal çürüme var. Bunu düzeltmek kolay değil, zor üstadım, gerçekten zor. @aponkral;
  • 15-09-2026, 11:51:27
    #18
    aponkral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türkiye'de şunu yapan firma kazanır;

    5 GB disk sunacak.
    Linux kullanıcısı 0,50 CPU ve 512 MB RAM limitli olacak.
    Otomatik günlük yedekleme, 7 gün boyunca.
    Trafik de en az 1 TB,
    Web sunucu ağ bant genişliği sınırlaması 128 Mbit ( Nginx: limit_rate_after 1m; limit_rate 16m; )
    Disk okuma ve yazma cgroup NVMe için: R:128Mbyte, W:32Mbyte

    Bu yapılandırmayla basit bir hosting hizmeti sunulabilir. Neredeyse hiç bir hosting müşterisi de diğer müşterinin kullanımından etkilenmez. Hem firma hem müşteriler sorunsuz hizmet alır.

    Bunu yapan firma, ileriyi daha basit planlayabilir, daha kolay ölçeklenebilir bir yapıda olur.

    Ve emin olun müşterileriniz aslında sizden limitsiz disk istemiyor, limitsiz cpu ya da ram de istemiyor. Bunlar yalan zaten, herkes biliyor. Müşterinin bir hosting hizmetinden beklediği iki şey var. Sunucu yönetimiyle uğraşmamak ve sorun yaşanmasın.

    Çoğu firma 4 CPU, 4 GB RAM kullanım izni var diye reklam yapıyor. Ama web sitesinde bir php komutu çalışırken 10 dakika boyunca 1 CPU kullanımda müşteriye "sen çok kullanıyorsun, ya azalt ya sunucuya geç" maili gidiyor. Lan? O zaman 1 CPU diye satsana. Niye 4 CPU, 4 GB RAM diye satıyorsun.

    CRON zaten çoğunda yasak. 1 dakikalık cron oluşturmaya bile izin vermeyen firma sayısı fazla. CRON'dan bile korkuyorlar, bir de hosting firması olacaksınız, olamamışsınız.

    Yalandan limitsiz disk sunmayacak, sınırlı disk sunacak ve o diski kesinlikle hosing hesabı için ayıracak. Müşteri isterse bulut depolama olarak kullansın. O disk onun. (Yıllar önce firmadan hizmet alırken; web sitemdeki dosyaları .zip olarak panelden yedekliyordum. .zip otomatik siliniyordu bir süre sonra. Firmaya sorunu bildirdim. Bana hosting hizmetlerinde sadece web sitesi dosyaları olabilir demişti. .zip yerine .php olarak kaydetsem sorunu çözmüş olur muyum dedim. Yok belirli boyuttan büyük dosyalar da otomatik siliniyor demişti.

    Bu kafayla bir yere gelemezsininiz. Adam gibi limitli olsun bizim olsun. Limitsiz diye satıp eziyet etmeyin. r10.net'deki hosting firmalarımıza duyurulur.

    Sizde durum nasıl? @Olfe; @SunucumWEB; @İnoxweb;

    Görüşlerime katılıyor musunuz?


    Merhabalar,
    Belirttiğiniz görüşlere büyük ölçüde katılıyoruz. Türkiye’de hosting sektöründe pazarlama açısından “sınırsız kaynak” söylemi maalesef oldukça yaygın hale gelmiş durumda. Ancak teknik olarak hiçbir fiziksel kaynağın gerçekten sınırsız olmadığını düşünüyoruz.

    Buradaki asıl problemin, son kullanıcının “sınırsız” ifadesini gerçekten sınırsız CPU, RAM, disk veya trafik olarak algılaması olduğunu düşünüyoruz. Oysa her hizmetin arka planda belirli donanım, I/O, işlemci, RAM ve ağ kapasitesi bulunuyor.

    Bize göre daha doğru yaklaşım, kaynakları mümkün olduğunca şeffaf ve ölçülebilir şekilde belirtmek. Böylece hem müşteri ne satın aldığını bilir hem de hizmet sağlayıcı ile müşteri arasında sonradan oluşabilecek kaynak kullanımına bağlı sorunların önüne geçilebilir.

    Sektörde pazarlama açısından bu yarışın oluşmasını anlayabiliyoruz; ancak uzun vadede müşteriye “sınırsız” demek yerine, gerçekçi limitleri ve kullanım koşullarını açıkça belirtmenin hem firmalar hem de son kullanıcı açısından daha sağlıklı olduğunu düşünüyoruz.

    SunucumWEB olarak biz de bu konuda şeffaf kaynak kullanımı ve sürdürülebilir hizmet anlayışının daha doğru olduğuna inanıyoruz.

    sunucumweb.com