• 27-07-2026, 10:32:03
    #10
    Genel bir sorun yok mu @Bartuc; bey valla ayıp ettin şimdi geceden bu yana en az 10 kez kesildi siteler. Gece olduğu için önemsemiyorum ama gün içinde kesinti olursa büyük sıkıntı biliyorsunuz.
  • 27-07-2026, 10:41:59
    #11
    Kurumsal PLUS
    ntka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Genel bir sorun yok mu @Bartuc; bey valla ayıp ettin şimdi geceden bu yana en az 10 kez kesildi siteler. Gece olduğu için önemsemiyorum ama gün içinde kesinti olursa büyük sıkıntı biliyorsunuz.
    Çok ciddi bir saldırı mevcut. şu anda da devam ediyor. Efektif olarak korunuyor. Ancak belirttiğiniz gibi bir kapanma görmedik. Uptimerobot vs ile bakıyorsanız bu engelleniyor olabilir.
  • 27-07-2026, 11:31:40
    #12
    Wixir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Güzel.net mi yahni
    Sonunda evet. Bu yıl 4 oldu. Guzelnet 2.sinde açıklama yaptı. Bir daha olmayacak sorunları çözdüler denildi. 3.sü 1 kaç hafta sonra oldu. Guzelnet'de kaç yıldır hosting işiyle uğraşıp kendi veri merkezini bile açamamıştır. Netinternet açtı, Alastyr açtı, hosting sektörünün lanet firması Yoncu bile açtı.

    Ancak yörük gibi oradan orada sunucu taşıyorlar çoğu firmamız. Baktı fiyatlar arttı, başka veri merkezine geç. IP'leri düşünme, müşterilerinin web sitesi kapalı kalmış kimin umrunda. Sektöre değer katalım, bizim de katkımız olsun demiyorlar bir çoğu.

    Guzelnet'de kurumsallaşmış bir firma. Ama bi Netinternet bir Alastyr değildir kusura bakmayın. Güzel hizmet veriyor olabilir ama asla kaliteli değil. Bu tamamen göreceli. Ben yılda en fazla 1 defa o da en fazla 15 dakika kesintiyi kabul ederim. Buna göre hizmet alırım. Tercih ettiğim şirketler bunu sağlayabiliyor.

    Konuyu okudum. Saldırı sebebiyle kesinti yaşanmış. Bence artık saldırılar nedeniyle hizmetlerin aksamaması gerek. Bir çaresi vardır. Fiyatlara da kısmen yansıyabilir. Ama saldırı sebebiyle kesinti artık sıradan bir sorun olmamalı. Müşterilerin beklentisi hizmetlerin hep erişilebilir olması. Standart oldu artık bu sebep.
  • 27-07-2026, 12:04:54
    #13
    13 senedir güzelnetten düzenli hizmet alıyorum bu sene kadar sorunlu sene yaşamadım.
  • 27-07-2026, 13:17:29
    #14
    Veridigital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    13 senedir güzelnetten düzenli hizmet alıyorum bu sene kadar sorunlu sene yaşamadım.
    Bende aynı şekilde yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum bu sene resmen rezil olduk.
    Hiç bir zaman bu seneki gibi ne zarar ettim nede rezil oldum. Taşımak istemiyorum ama çok zorluyorlar.
  • 27-07-2026, 13:28:03
    #15
    Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çok ciddi bir saldırı mevcut. şu anda da devam ediyor. Efektif olarak korunuyor. Ancak belirttiğiniz gibi bir kapanma görmedik. Uptimerobot vs ile bakıyorsanız bu engelleniyor olabilir.
    Dün ftp erişimi yoktu bu gün uzak mysql..
  • 27-07-2026, 13:31:18
    #16
    Kurumsal PLUS
    arberotum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dün ftp erişimi yoktu bu gün uzak mysql..
    Destek bildirimi açıp IP adresi iletirseniz ip adresinize izin verilmektedir.

    Alternatifi, saldırıdan mysql'in hiç çalışlmaması.

    Ekibimiz çalışıyor, şuan 40 kişinin üstünde mesaideyiz, bu tip sorunları gidermeye çalışıyoruz. Saldırı büyük oranda çözüldü bu tip ayarlamalar sayesinde. Uzak MySQL sorununuz varsa bildirim açmanız yeterli, IP adresinize izin verilir.
  • 27-07-2026, 13:34:20
    #17
    guzel.net iyidir ama şirketlerin tr'de saldırı,network problemleri bitmiyor genel olarak.
  • 27-07-2026, 14:42:04
    #18
    Bir müşterimin sitesi 03:38'de down olmuş gözüküyor ve 5 saat 20 dakika sürmüş. Muhtemelen yurtdışı IP'ler yasaklandı.

    Global ziyaretçiniz varsa geçmiş olsun.