
Arkadaşlar kendi anlattığım bir dersi sizlerlede paylaşmak istedim umarım faydalı olurum..
Google, gelişmiş arama seçenekleri ve sade yapısıyla etkili sonuçlar veren dünyanın en büyük, en ilgi gören arama motorudur. Bugüne kadar Google ile ya da grafik tasarım ile ilgilenen herkes Google için bişiler yapmaya çalışmıştır. Ben kendimden biliyorum gerek photoshopta gerekse karakalem çalışmalarımla Google yazısını sloganını çok yazmışımdır. Tabi Google ‘nin en büyük grafikcisi ve web tasarımcısı Dennis Hwang kadar iyi olamasakta bişiler yapmışızdır yinede. Bu konuyu anlatmayı gerek duydum, çünkü Google arama motorunu kullanarak “Google Logosu Yapma” yı araştırdım ama pek sağlıklı sonuçlar bulamadım. Google yazı tipini yanlış kullanan siteler gördüm. Yanlış kullanılan renk kodları gördüm. Google ‘nin yazı tipinin ismi “Catull BQ” dir.
- Bu yazı tipi olmadan logoyu yapmaya başlayamayız tabiki, eğer bu yazı fontu sizde yoksa indirmek için tıklayınız.
++ İndirip pc nize yüklediyseniz anlatmaya başlıyorum bende..
1- 640*480 pixellerinde “google-logo” isminde geniş bir çalışma alanı oluşturalım kendimize. Bknz Resim1

2- Yüklediğimiz Catull BQ yazı tipi ile 150 pt boyutunda Google yazımızı yazalım. Bknz Resim2

3- Sıra geldi Google harflarinin tek tek renklerini vermeye. Bu renk kodlarının kaynağı Google ‘dir. Bknz Resim3
G: #007DC5
O: #ED1849
O: #FFDD00
G: #007DC5
L: #00A94F
E: #ED1849

4- Google harflerinin renklerini verdiyseniz sıra geldi Layers bölümünden Google yazısına sağ tıklayarak Blending Options… bölümüne girip çekeceğimiz ayarlara.
++ Drop Shadow ayarları için Bknz Resim4

++ Bevel and Emboss ayarları için Bknz Resim5

5- Üstteki kademeleri aksatmadan yaptıysanız Google logomuzun ortaya çıkmış olması lazım. İsterseniz aynı Catull BQ fontu ile “TM” yazısını ekleyip. Arial Bold ile de “Türkiye” yazısını ekleyebilirsiniz. Bknz Resim6

Program: Adobe Photoshop CS3
Kaynak: enDengesiz.com
İyi Kullanımlar..
tek yanlış o olsun :P güzel çalişma olmuş kardeşim