• 22-07-2008, 10:41:36
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Bu dersimizde bir nevi “vektörel dünya” yapacağız. Çok işinize yarayacağına eminim. Üstelik yapımı çok basit
    Dersimiz bittiğinde alacağınız sonuç:

    _____________________________________
    Adım 1: 60 pixel‘e 60 pixel Transparent yeni bir sayfa açıyoruz.
    Pencil Tool yani kalemi seçip 4 px‘lik uç ile sol ve alt tarafı şekildeki gibi çiziyoruz. (Not: SHIFT tuşuna basılıyken çizerseniz dümdüz bir çizgi yapabilirsiniz.)

    Edit =>Define Pattern seçeneği ile çizdiğimiz bu köşeyi Pattern olarak kaydediyoruz. Ben adını çizgi olarak kaydettim. İleride dünyanın meridyen ve paralel çizgileri olarak kullanacağız
    Adım 2: 500×500 pixel‘lik yeni bir sayfa açıyoruz. Ellipse Shape Tool ile bir yuvarlak çiziyoruz. (Not: SHIFT tuşuna basılıyken tam bir daire çizer.)

    Adım 3: Yuvarlak çizdiğimiz layer’a sağ tıklayıp Blending Options ayarlarına giriyoruz. Ve aşağıdaki ayarları uyguluyoruz.



    Adım 4: Yeni bir laye açıp Edit =>Fill diyoruz; Contens bölümündeki Use: Seçeneğini Pattern olarak seçip Custom Pattern yazan yerin yanındaki oka basıp çıkan Pattern seçeneklerinden en son eklediğimiz (ben adını çizgi koymuştum) Pattern’i seçip Ok diyoruz.

    Adım 5: Bu haritayı bilgisayarınıza indirip dünyanın neresinden bakmak istiyorsanız o kıtayı yuvarlak şeklimize göre konumluyoruz. (Harita için link)

    Adım 6: Yuvarlak şeklimizin layer’ına CTRL tuşuna basarken tıklıyoruz. (Bu işlem yuvarlağı tekrar seçmemizi sağlayacak.)

    Adım 7: Çizgili layer’ı seçip layer sıralamasında en üste getiriyoruz ve Filter =>Distort =>Spherize efektini tıklıyoruz ve Amount değerini 100%, mode: Normal yapıyoruz. Aynı efekti harita layer’ı için de uyguluyoruz.

    Adım 8: Select menüsünden Inverse‘yi seçip yuvarlağın dış alanını seçmiş oluyoruz. Ve harita layer’ına tıklayıp DELETE tuşuna basıyoruz. Böylelikle dışarıda kalan parçalardan kurtulmuş oluyoruz.


    Adım 9: Çizgilerin bulunduğu layer’ı Overlay olarak, haritanın bulunduğu layer’ı da Color Dodge olarak seçiyoruz. (Overlay ve Color Dodge seçeneklerinin olduğu yeri üstteki görüntüden anlayabilirsiniz.)
    Ve sonuç:

    Biraz yörüngeye sokmak için çevirirsek:


    Yardımcı olabildiysem, ne mutlu bana!

    İyi dersler…
    Alıntıdır...
  • 22-07-2008, 14:51:16
    #2
    Teşekkürler kardeş rep verdim.
    Hep siz yapıp bizde bakacaK değiliz ya arada bir anlatsanız canınız çıkmazki: )
  • 24-07-2008, 13:19:10
    #3
    teşekkürler,güzel olmuş.
  • 24-07-2008, 14:57:44
    #4
    Sağol güzel çalışma olmuş Bu konuda aydınlattığın için sağol.
  • 24-07-2008, 15:33:21
    #5
    güzelde bunun vektörel olduğuna eminmisin