• 21-09-2012, 17:48:59
    #1
    Merhaba,

    Arkadaşlar 1-2 sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

    1- Dekupe yaparken örneğin bir insan resmini anlatayım, ben genelde pen tool kullanıyorum fakat saç kısmını ayarlıyamıyorum ve tüm kenarlar biraz kalın oluyor kenarları nasıl yumuşatabilirim. Yani Pen Tool ile kestiğimde Make Selection 1 ayarında kesiyorum az esneme payı vererek fakat bu yeterli olmuyor kenarları ve saç kısmını nasıl ayarlayabilirim.

    2- Resmi arkaplan renklerine uyumlu şekilde nasıl yaparım.

    3- Alttaki şekildeki gibi bir ucu kareli ya da oval diğer ucu sivri çizgi nasıl yapabilirim ?

  • 22-09-2012, 22:17:11
    #2
    21 kişi bakıyor 1 Allah'ın kulundan cevap yok
  • 22-09-2012, 22:28:23
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    dekupe işleminden sonra calısmayı seçili hale getirip sağ tuş basın refine edge özelliği var oradan yumuşatabilirsiniz biraz kurcalarsanız çözersiniz paneli işlemi yaparken mask seçeneğini seçmeyi unutmayın yoksa uygulama gerçekleşmez.
  • 22-09-2012, 22:30:22
    #4
    pen tool ile çizebilirsin. kare kısmı için cetveli açıp 3 grid kullan.
  • 26-09-2012, 21:17:34
    #5
    1. Sorun Cevabı
    2. si ise tamamen kendin yapmalısın yapılmış çalışmalara bakmalısın bunu tecrübe ile elde edebilirsin. adobe kuler özelliğini araştırmanı tavsiye ederim
    3. de ise bruh veya shape kullanmanda fayda var bence shape daha mantıklı bozulmadan sağa sola bükebilir büyültebilirsin.