• 31-01-2018, 13:11:20
    #1
    Son 25 gün içerisinde 200 kadar blog yazısı, 40 kadar da backlink satın aldım. ahrefs saolsun bunları günlük olarak tarıyor, ekleneni de, silineni de.
    Son 7 dünde eklediğim bloglardan 9 u silindi, 3 ünden makale kalktı, 2 de backlink kalktı.
    Verdiğim link 1 hafta sonra kalktığı zaman, hiç vermemiş olmak benim kişisel seo tecrübelerime göre daha mantıklı hale geliyor. O yüzden faydadan çok zarar gördüğümü düşünüyorum.
    Burda şöyle bir önerim olacak, bu ya da başka bir başlık altında, blog ya da backlink satışı yapıp, sitesi uçan, yazıyı silen, linki kaldıran arkadaşları teker teker yazalım. Yazalım ki link alacağımızda, makale alacağımızda kimden alacağımızı bilelim
  • 31-01-2018, 13:13:46
    #2
    Hocam geçmişi olan sağlam kişilerle çalışmak gerekli maalesef dolandırıcılar çok....
  • 31-01-2018, 13:17:04
    #3
    Ticaret sisteminin de bu yüzden olduğunu düşünüyorum açıkcası. Ayrıca bir konu altında mimleme yapılmasına da karşı değilim
  • 31-01-2018, 13:19:04
    #4
    Arkadaşlara dolan.dırıcı damgası vurmak istemiyorum hemen. Biri linki düzenlemiş yanlış girmiş url yi, kiminin blog silinmiş, kimi linkleri anlamsız şekilde kaldırmış. Kimseye direkt bir suçlamada bulunmak istemiyorum, ancak böyle bir veritabanı oluşturursak, bu işin ticaretini yapan arkadaşlar işlerini daha ciddiye ALMAK ZORUNDA kalırlar.

    Edit: Ticaret puanı hepsinin mükemmel. - Puan hiç birinde yok.
    Edit2: Bana makale satmak için liste veren arkadaşların verdikleri listelerde 4er 5er blogların olmadığına dahi şahit oldum. Yani arkadaş liste veriyor 20 blogluk, bakıyorum teker teker sayfalara, listedeki 4 site kapanmış, arkadaşın haberi bile yok. "Abi bu verdiğin listedeki 4 site yok" diyorum, "aa nasıl olur" diyor. Bunu yapanlar zaten burda en yüksek konu yorumu alan, en fazla trade i olan arkadaşlar. Benim en büyük sıkıntım işin ciddiye alınmaması. Yoksa ne kimsenin ekmeğindeyim, ne de kimseyi karalamak gibi bir derdim var. Türk insanının ata sporu oldu bu işini ciddiye almama konusu artık. Lütfen para kazandığınız işe saygı duyun. Ben hadi ayda 750 tl verip ahrefs pro paket alıyorum, link kalkar kalkmaz görüyorum, bu parayı verip takip edemeyenler farkında bile değil.
  • 31-01-2018, 13:23:33
    #5
    Bizlik sıkıntı yok değil mi hocam?
  • 31-01-2018, 13:26:15
    #6
    Üyeliği durduruldu
    beyuzman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam geçmişi olan sağlam kişilerle çalışmak gerekli maalesef dolandırıcılar çok....
    Üyeliğim yeni, dolayısıyla r10 geçmişim pek sağlam değil ama konuyu açan arkadaşa 6 blogtan satış yaptım, yazılar hala duruyor.
  • 31-01-2018, 13:27:57
    #7
    Şimdi arkadaşi övmek gibi olmasın forumdan devamlı çalıştığım bir kardeşim var geçen gün tanıtım yazıları silinmiş ben daha söylemeden yazmış direk abi sitelerin linklerin kalitesini artırmak için yeni yerlere ekledim linklerin bunlar diye. Böyle insanlarla çalışmak daha mantıklı yoksa dünya bir para harcayıp zar zor sıralamaya soktuğumuz siteler durduk yere gidiyor. Verdiğin emeğemi yanarsin harcadığın zamanamı.
  • 31-01-2018, 13:36:52
    #8
    Linklerde sorun olan arkadaşlara yazdım zaten. Burdan ya da skype dan. Kimsenin nickini de söylemeyeceğim, dediğim gibi kimseyi kötülemek değil amacım. Eğer böyle bir database kurulur ve bu olay terarlanırsa oraya yazarım.
    Kimden alım yapmış olursanız olun, size verilen raporları kontrol edin, linkleriniz duruyormu bakın.
  • 31-01-2018, 13:37:15
    #9
    Aldanıyorsunuz çakma site değerlerine, sonra da böyle sonuçlar çıkıyor.

    Biz emek sahipleri ise satış yapamıyoruz.

    Bazen tanıtım vb. nedenlerle satış konusu sahiplerine PM gönderin diye yazıyoruz, gelen cevap ise kuru bir url adresi. Ben hikayeden yazanlara bile bunu bilmeme rağmen olabildiğince açıklamalı bir PM iletiyorum.


    Neyse, geçmiş olsun hocam yine de.