• 21-06-2010, 20:02:47
    #64
    oguzelginoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    2 tane sunucumun harddiskinde sorun oluştu bu sunucularda müşterimin bunun bedeli ki nasıl ödeyecek? birileri akıl verebilir mi.
    oğuz kardeşim, bunu kimse sağlamıyor. bu yüzden sunucularında raid kart bulundurmalısın (ya da raid kartlı sunucu almalısın).

    11 yılda 1 kez ciddi harddisk bozulması yaşadık (cobalt raq 2001). ondan sonrakiler ya haftalık yedekliydi ya da raid1 idi.
  • 21-06-2010, 20:23:09
    #65
    Üyeliği durduruldu
    herkeze büyük geçmiş olsun arkadaşlar ama bazı şeyleri büyütmemek lazım ( bad sector vs sorunu yaşayan arkadaşlar hariç ). Sonuçda profilo kalite ve kesintisizliğiyle büyük beğeni toplayan bir şirkettir ve de bunu herkez biliyor.Fakat gördümki bazı arkadaşlar hangi mesajı ne amaçla yazdıklarının farkında olmadan yanlış cümleler sarfetmişler. He şunuda biliyoruz gerçi profilo düşmanlarının böyle anları büyük bir merakla beklediğini ama bunu bekleyenler bilmeliki herkezin ne olduğu ve nasıl hizmet verdiği ortadadır. Ben, sabah 5.30da switchim bozulduğunda o saatte ırım kırım etmeden switcihimi değiştirtebiliyorsam bunlar profilonun hoşgörülüğü ve hizmet anlayışından dolayıdır. 3 yıldır yaşanan tek sorun ve kazasız belasız atlattık çok şükür inş sorun yaşayanlarda bir çözüme kavuşurlar ve unutulmamalıdırki bu teknoloji kul yapısı Allah yapısı değil,zaman zaman her yerde benzer sorunlar yaşanabilir.
    Saygı ve sevgilerimle...
  • 21-06-2010, 20:25:16
    #66
    Üyeliği durduruldu
    oguzelginoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bir datacenterda elektrik kesiliyorsa yapmöasınlar bu işi bunu kimse sağlayamıyor diye birşey olmaz diyemezler böyle birtşeylere hakları yok
    vala arkadaşım bende 600 TL'lik intel işlemci alıp içinden fanının bozuk çıktığını görünce aynısını intel için demiştim ama yinede bak intel çatır çatır işlemcilerini satmaya devam ediyor Konuyu saptırmayın bence teknolojide olaylar her zaman insanların kontrolünde olmuyor bunu en iyi sunucu işi ile derindne uğraşanlar bilir. Saygılar.
  • 21-06-2010, 20:30:42
    #67
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    TSuNaMi_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    vala arkadaşım bende 600 TL'lik intel işlemci alıp içinden fanının bozuk çıktığını görünce aynısını intel için demiştim ama yinede bak intel çatır çatır işlemcilerini satmaya devam ediyor Konuyu saptırmayın bence teknolojide olaylar her zaman insanların kontrolünde olmuyor bunu en iyi sunucu işi ile derindne uğraşanlar bilir. Saygılar.
    Gerçekten doğru söylüyorsun. Olacağı varmış olmuş. Önemli olandan sorundan ders çıkartıp bir daha böyle bir sorun yaşatmamaya çalışmak..
  • 21-06-2010, 21:55:55
    #68
    Oğuz bey backup sunucular ne işe yaradığı hakkında bilginiz olduğunu umuyorum.

    Profilo Telekom 3 senedir bu tarz bir kesinti yaşatmadı.

    Örnekli şekilde size haftada 1-2 kere kapanan verimerkezleri yazabilirim.

    Türkiye imkanlarını hiç bir zaman göz ardı etmemek gerek ve işi sağlama almak gerek.

    Geçmiş olsun içinde bulunduğunuz durumu iyi anlıyorum umarım az zararla atlatırsınız.
  • 21-06-2010, 22:05:54
    #69
    Üyeliği durduruldu
    Kerem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tüm sunucularımız aktif oldu, erişim sağlayabiliyoruz. Bir sunucumuzda ufak bir problem var, onu çözmeye çalışıyoruz. Onun haricinde, az önce telefonla ulaşabildim Profilo'ya. "Sırayla sunucuları aktif ediyoruz tek tek" dediler. Oldukça yoğun çalıştıkları belli, ellerinden geleni yaptıkları da belli. Biraz daha sabretmek ve anlayış göstermek, empati yapmak gerekiyor...

    oda bizim resellerin olduğu sunucu herhalde
    ne bahtsız adamım ya .(
  • 21-06-2010, 22:22:52
    #70
    Üyeliği durduruldu
    @oguzelginoz

    Elektrik kesintisi Bad Sector'e sebep olmaz bence, dosya sisteminde bozukluk vardır veya diskin kontrol kartı uçmuştur.

    KVM ile bakın, bios diski görüyorsa Hiren Boot CD gibi cdlerle açın, checkdisk filan yaptırın sorun çözülebilir.
  • 21-06-2010, 22:49:29
    #71
    Geçmiş olsun hepinize,

    Mecidiyeköy civarında elektrikler saat 17:00 sıralarında geldi, sanırım sunucularınızın açılma zamanıda buna denk geliyor. Kesintisiz Güç kaynakları vs. yokmuymuş bunların yaw, Bedaş' ın elektrik vermesini beklemişler.

    Tekrar geçmiş olsun,

    Sevgiler,
  • 21-06-2010, 22:54:53
    #72
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    kardeşim müşterinin sunucusunun sistemi uçmuş hala yedek sunucusu diyorsunuz kabahat bende herhalde biraz hakkınızı arayın ya koyun olmayın.para ödüyorsunuz elektrikler kesiliyor.sunucunun sistemi çöküyor kabahat bizde oluyor bumu mantığınız sizin ya ovh de kesilse elektrik theplanette kesilse netdirekt de elektrik kesilse adamlar çıkıp size böyle birşey dese cevabınız ne olacak backup sunucumuz ne işe yarıyor suç bendemi diyeceksin sistem uçmuş sistem anladınız mı