Üzücü bir durum. Bir yandan sevindirici bir yandan üzücü ...
Bir çok veri merkezini bırakıp Pendc'ye akın eden firmalar biraz daha ucuz ödeyeceğim diye uptime süresinden taviz verdiler. Veri merkezi bir çok defa ayakta bile duramadı ona rağmen direndiler ve ucuz elektrikten yararlandılar. Uptime süresini elektrik fiyatından daha önemli bulan firmalar ise bulunduğu yerde kaldı. Firması ve markası için kalite yerine ucuzluğu tercih edenler için üzücü bir durum.
Bu bahsettiğim kaliteyi yüksekte tutan firmalar için ise bir nefes alışı olacak. Kimse pendc 'de ki fiyatlarla rekabet edemediği için verilen barındırma ve kiralama hizmetlerinden olabildiğince kâr marjını düşürmüştü.
Pendc kendini internet altyapısı olarak geliştirmediği sürece ve elektrik piyasasında ki artışlara da paralel gitmeye başladığı için tercih edilmeyen veri merkezi statüsüne girecektir.
Bu yorumu lütfen kimse hakaret olarak algılamasın benim şahsi görüşümdür.
Pendc elektrik fiyat güncellemesi
57
●8.558
- 02-11-2022, 20:29:05Çoğu kişi zammı normal karşılamış.
Buradaki olay çok net. Firma müşteri çekmek için ucuza satış yapmış. Satış stratejisi olma ihtimali çok yüksek. Bende bir firmaya sorduğumda bu enflasyon ortamında nasıl 2025'e kadar böyle ucuz verebilirler ki diye sormuştum. Kendi güneş enerji santralleri var diye cevap gelmişti.
Hadi elektriği sabitledin, maaşları diğer giderleri de sabitleyemezsin.
Düpedüz önce müşteri çekelim, sonra millet tekrar taşımaya uğraşmaz zor gelir bizde kalır taktiği. Tam bir "growth hacking". - 03-11-2022, 09:31:55AdministratorBu Verimerkezi ile alakalı konular ilk açıldığı zaman uyarmıştım..buyukweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Reklam parası harcamak yerine bu iddiayı ortaya attılar, ucuza elektrik taahhüt edip bir çok firmayı kendilerine bağladıktan sonra kaçınılmaz son olan zamları bindirdiler, Geçmiş olsun.
"Bedava peynir sadece fare kapanında olur" bunuda fareyi yakalamak için kullanırlar. Ticaret hayatımızda ve günlük yaşantımızda bu lafı asla unutmamalıyız. - 03-11-2022, 10:58:40Coşkun bey, olayda fare ve kapan mevzusu olduğunu düşünmüyorum. 2800 TL olan asgari ücreti 1 senede 5.500 tl ye çıktı.Coşkun Çetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elektriğe %400 üzerinde zam geldi vs vs. Biz zaten bu durumu bekliyorduk ve olmasını da normal karşıladım. Benim kızdığım tek nokta bir anda bu oranda zam yapmak yerine 2 ay önce belli bir zam yapılıp, 4-5 ay sonrada böyle bir zam yapılsaydı çok daha iyi olacaktı.
Bu insanlarda bizlere bu fiyatları verirken belli bir zararı göze almışlardı zaten ancak son bir senedeki ekonomik gelişmeler bu göze alınan zararın çok üzerinde olduğu için onlarda bunu yapmak zorunda kaldı. Buradaki tek ve en büyük sorun bir senedir yaşanan sıkıntıları uzun süre göğüsleyip birden böyle bir olayın yansıtılması. Ben adamlar bana sözlerini tutsunlar 0.8 den sağlamaya devam etsinler demedim zaten.
Bu onları iflasa sürükler. Sadece daha iyi bir planlama yapabilirlerdi. - 03-11-2022, 14:28:28Hosting firmaları ne zaman "En ucuz hizmeti ben sağlarsam en çok satışı da ben yaparım" mantığını bırakır, piyasayı ekonomik durumumuzun tam tersine etkilemeyi bırakırsa o zaman kaliteli hizmetler görmeye başlayacağız.
Bunu yapan firmalar tabi ki mevcut ve ulaştıkları noktalar da belli
- 03-11-2022, 16:26:16Administratormaalesef yanlış hesap :/buyukweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asgari ücret 15.000 tl olsa bile bu kadar zam alakasız
Verimerkezinde kaç kişi çalışıyorki o kadar etkilensin
Çünkü elektriği üretiyoruz diye bir kaç yıllık enerji fiyatlarını ucuza vereceklerini iddia ediyorlardı
Bu sebeple düşündüğünüz hesap yanlış..
Sürdürülebilir bir iş olmadığını biliyordum.
Uygun diye taşınan arkadaşlara geçmiş olsun. - 03-11-2022, 16:44:00Kademeli fiyat artışı her zaman daha doğru olur evet. Tahminimce veri merkezi artık mevcut fiyatlarda ayakta kalamayacağının farkında olduğunu düşünüyorum. Alacağı aksiyonu bu yönde değerlendirdim. Yaşadığın zamma üzüldüm. Müşteriler bu durumu anlatmanda başarılar diliyorum.
- 03-11-2022, 16:56:52Dolmakta olan bir barajın kapaklarını zaman zaman açıp suyu serbest bırakırsanız sorun yaşanmaz, fakat kapakları uzun süre açmaz suyu biriktirip baraj taşmak üzereyken bir anda açarsanız felaket olur baraj kapakları yıkılır baraj yakınlarındaki evleri de sel alır götürür.
Başka yoruma gerek yok.