Netinternet Datacenter'da Yaptığımız Çalışmalar Hakkında Bilgi
81
●22.880
- 09-02-2019, 13:33:57Merhabalar,
Bugün yeni bir güncelleme daha yaptık. Müşterilerimizin ağına doğru başlatılan ve yönlendirilen saldırılar ile ilgili e-posta bildirimleri atıyorduk, bunu artık ters yönlü de yapmaktayız. Yani müşterilerimizin ağından çıkan ataklarıda e-posta olarak göndermeye başladık.
Bir diğer değişiklik de e-posta gönderimini artık network otomasyon sistemimiz yapmıyor işlemleri Netinternet.com.tr gönderiyor. Bu sayede size gönderilen e-postaların bir kopyasına müşteri panelinizdeki e-posta kayıtlarından da ulaşabileceksiniz.
Güncelleme an itibari ile yayında olup kullanıma hazırdır.
Saygılarımla. - 14-02-2019, 16:56:10Merhabalar,
Yeni 2 güncelleme hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum ilk önce uzun süredir müşterilerimiz tarafından talep edilen özellik Netinternet API hakkında sizlere bilgi vereceğim
Netinternet API
Henüz hala geliştirilme aşamasında olan temel ihtiyaçların hemen, hemen tamamını yayınlamaya başladığımız Netinternet API kullanıma hazır. Kullanıcı geri bildirimlerine göre geliştirmeye devam edeceğimiz API ile bizim sunduğumuz teknik özellikleri kullanıcılarımız kendi yazılımlarına entegre ederek kendi müşterilerine sunabilecek vaya kendi iş süreçlerine tüm özelliklerimizi dahil edebilecekler.
API ile ilgili dokümanlara ulaşmak için; http://apidocs.netinternet.com.tr/docs/1.0/overview
Akıllı Kabinet Alarm Sistemi
Diğer bir yeniliğimiz geçenlerde r10 üzerinde duyurduğum akıllı kabinet sistemi ile ilgili
Mesaj linki; https://www.r10.net/datacenter/12438...post1074377132
Yeni bir güncelleme ile kabinet alarmlarını müşteri paneline taşıdık. Artık kabinet sahibi müşterilerimiz aktif ve geçmiş alarm kayıtlarını müşteri panelinden görüntüleyebilecekler. Frekans anormallikleri, fazlarınızdaki yüksek akım uyarıları, fazlarınızdaki eşitsizlikler, düşük, yüksek voltaj uyarıları, sıcaklıklarla ilgili uyarılar her şey elinizin altında! Alarm threshold değerleri şuan bizim belirlediğimiz değerler ile çalışıyor ilerki versiyonlarda kullanıcıların sensörler için kendi threshold değerlerini girmelerine de olanak sağlayacağız. 20'den fazla alarm bildiren sistemimiz özellikle iş sürekliliği açısından büyük önem arz ediyor. Örneğin tüm kontrol sizdeyken bilinçsiz kullanımdan kaynaklı belirli bir faz için yüksek amper kullanımı ile sigortanın atmasının önüne geçebilir, elektriksel veya ısısal hataların veri merkezinden mi sizden mi kaynaklı olduğunu basitçe görüntüleyebilirsiniz.
Yeniliklerimiz devam edecektir!
İyi Çalışmalar. - 14-02-2019, 21:14:15Üyeliği durdurulduZamanında netinternette çok problem yaşasamda , geçmişten bugüne değişimler hakikaten gözle görülüyor. Yapılan bu otomasyon sistemi çok hoşuma gitti. Konuyu yakından takip ediyorum. Aslında birde demo sayfası olmuş olsaydı çok daha iyi olurdu. Başarılar osman bey. Yakın zamanda tekrar çalışmak dileğiyle.Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 15-02-2019, 09:43:15Yakın zamanda tamamlanacak pek çok yeni özellik var. Bunların tamamı bittiğinde bir video hazırlayarak paylaşacağız. Demo olarak kabul görülür muhtemelen.LanetAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her zaman bekleriz, iyi çalışmalar. - 20-02-2019, 00:49:01Osman Bey, yeni gelecek özellikler arasında sunucuları yeniden başlatma özelliği tekrar aktif edilecek mi? İki üç yıl önce vardı, sonra (yanlış hatırlamıyorsam) bakım nedeniyle kaldırılmış ve tekrar açılmamıştı. Ayrıca, gelen-giden trafik raporu da yakın zamanda kaldırılmış anladığım kadarıyla.Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-02-2019, 12:19:02Otomasyona bağlanılabilir sunucular SuperMicro güncel IPMI sürümüne sahip olan sunuculardı sadece reboot yetersiz geliyordu kullanıcılara, temel ihtiyaçları panelden vermek yerine özelleştirişmiş bir VPN vermek ve direkt olarak IPMI erişimini VPN üzerinden kullanıcılara sunmak daha iyi olacaktı bu nedenle ClientToSite IPSec VPN dağıtacağız ücretsiz olarak. VPN ile sadece kendi sunucularınızın IPMI IP Adreslerine erişebileceksiniz.hsnDnz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Trafik raporları aktif çalışmakta ancak panel entegrasyonu yok eğer isterseniz bununla ilgili sizin işinize özel bir link alabiliyorsunuz. Panel içerisine de sonraki versiyonda tekrar entegre edeceğiz.
Kabin kullanıcıları için burst limit uygulamasına ilişkin entegrasyonumuz da olacak. Satın alınan bant genişliğini limitsiz yaparak satın alınan limitin üzerinde yapılan kullanımlar için her 1Gb trafik aşımına karşın 0.080 TL ödenecek. Burst limit uygulamasında maksimum aşım tutarını belirlemek, burst hizmetini aktif etme, deaktif etme gibi tüm işlemleri de panele taşıyacağız.
Burst ile ilgili olarak örnek, 100Mbps dedike internet erişiminiz varken, bunu her gün saat 09:00 da 150 mbps olarak 10:00'a kadar 1 saat kullanıyorsanız eğer burst limit kapsamında sadece aylık ödenecek tutar hesabı;
50 Mbps = 6,25Mb/sn
1 Saat = 3600 sn
1 Gb = 1024 Mb
(6,25x3600)/1024 = 21,97 GB
21,97 GB x 0.080 = 1,76 TL'dir
Ancak tabi 5 TL altında aşımlar için fatura oluşturmuyoruz
Bu aşım her gün yapılıyorsa bir ayda 30 gün olduğunu varsayarsak aşım 1,76 x 30'dan 52,80 TL yapar. - 22-02-2019, 15:55:53Yeni bir güncelleme daha paylaşıyorum. Yine Hosting firmalarını ilgilendiriyor;

Geçen aylarda müşterilerimzie duyurduğumuz domain reseller hizmeti devreye girdi. Tüm hizmetlerinin yıla oranla toplam ödemesi 300 USD ve üzerinde olan tüm mevcut Netinternet müşterilerinin başvurarak açtırabilecekleri Domain Reseller hizmeti yayında,
İştirak şirketimiz olan ICANN akredite yazmanı Digivity üzerinden tescil edilen alan adları Logicboxes yazılım alt yapısını kullanmaktadır.
https://www.icann.org/registrar-repo...ited-list.html (Digivity olarak arama yapın)
https://www.iana.org/assignments/reg...trar-ids.xhtml (Digivity olarak arama yapın)
200den fazla alan adı uzantısını en yüksek dilim üzerinden ön ödeme şartı olmaksızın tescil etme imkanı sağlayan Domain Reseller hizmetinde, Verisign ile şirketlerimizin yaptığı anlaşmalarla sağlanan rakipsiz kampanyalardan da yararlanabileceksiniz.
Avantajlar bununla sınırlı değil,
WHMCS Kullanıyorsanız hazır Registrars modülü ile hemen sistemi otomasyona bağlayabilirsiniz.
Normalde yurt dışında çalıştığınız alan adı yazmanlarına para gönderirken ödemek zorunda kaldığınız komisyon oranlarını havale/eft ile yapılan ödemelerde bizde ödemek zorunda değilsiniz! Ufak görünen bu komisyonlar her 10bin USDden 350 USD yapmakta olup buda bizim paramızla yaklaşık 2.000 TLnin çöpe gitmesidir.
Vergilendirme konusunda KDV2 bildirecek miyim? KDV3 alacak mıyım? Gibi sorulardan kurtulursunuz. İşinizi doğru şekilde muhasebeleştirerek müşterilerinize kestiğiniz faturalar karşılığında da KDV alacağınızı düşebilirsiniz.
En önemlisi her zaman muhatabınız Netinternet olur
Yeniliklerimiz devam edecek...



