• 09-08-2013, 01:21:18
    #1
    sunucuoptimizasyon.com
    Octave Klaba ovh nin yeni ddos mitigation servisinin fiyatlandırmasını açıkladı.

    Eylül ayından itibaren geçerli olacak fiyatlandırmaya göre 2 paket mevcut.

    Standart ve propaketi.

    Standart paket tüm ovh networkünde geçerli olacak, alınması zorunlu bir hizmet bu pakette teorik olarak bulunduğunuz verimerkezinin koruma kapasitesine kadar herhangi bir boyut süre limiti bulunmuyor. Vps paketleri için 0.50 euro, ks-sp-fs modelleri için 1 euro, eg-mg modelleri için 2 euro, mhg-hg modelleri için aylık 3 euro faturanıza ekleme yapılacak.

    Standart pakette koruma sürekli olarak aktif olmayacak, atak geldiğinde 3 dakika içinde koruma devreye giriyor saldırı dursa bile 26 saat boyunca ip adresiniz koruma altında kalıyor 26 saat sonunda devreden çıkıyor.

    Pro paket kullanabilmeniz için ovh profesyonel kullanım paketi almanız gerekiyor, bu paket 15 euro ve zaten 3 failover ip aldıktan sonra ripe ip alımı yaptıysanız zaten profesyonel kullanım paketini satın almış oluyorsunuz, ripe ip alımı yapmadıysanız bu paketi kullanmanız için profesyonel kullanım paketi alımı yaptığınızda pro ddos paketide sunucunuza tanımlanmış oluyor.

    Bu pakette koruma sunucu ip adreslerinin tümünde aktif, ayrıca özelleştirilebilir kurallar yazabiliyorsunuz, panelinizdede ip adresleriniz için firewallı kapatıp açabiliyorsunuz, 50 euro daha öderseniz 24 saat vip destek alma imkanınız var.

    Şu anda cisco nexus-asr, arbor, tilera ekipmanlar ve 3 verimerkezinden load balancer mitigation gibi özelliklerle L3-L4-L7 seviyelerde filtreleme yapılabilmekte. Toplam koruma kapasitesi 480 gbps / 480 milyon pps

    Detaylı bilgi için linki takip edebilirsiniz.

    http://www.ovh.com/fr/anti-ddos/index.xml

    Güncelleme: Paket isimleri değişmiş, standart ve pro şeklinde düzenlenmiş.
  • 09-08-2013, 01:22:03
    #2
    Platin üye
    Fiyatlar süper.
  • 09-08-2013, 01:33:05
    #3
    Şimdi 15 euro verdiğimizde kaç gbps gelirse gelsin önlüyor mu ?
  • 09-08-2013, 01:41:00
    #4
    Şimdi bu durumda en düşük paketi mecburi olarak alıyoruz zaten, her türlü ddos ataklarda artık ovh nin ip yi bloklama gibi bir durumu yok bu durumda 480 gbps ddos ataklarına karşı korumamı alıyoruz?

    Eğer öyleyse vip pakete geçmeye ne gerek var zaten 480 gbps koruma alıyorsam, firewall'ı kapatıp açmam, özel kural yazmam, arbor konfigüre etmem çokta önemli değil dimi.

    Ben tam çözemedim siteyede baktım ama bi kavram kargaşası yaşıyorum.
  • 09-08-2013, 01:41:02
    #5
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Elazığlı nasıl hocam Koruma deneme imkanınız oldumu ? İngiltere lokasyonlar gibi 100mbpsde giden türden mi
  • 09-08-2013, 01:44:34
    #6
    sunucuoptimizasyon.com
    SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şimdi 15 euro verdiğimizde kaç gbps gelirse gelsin önlüyor mu ?
    Limit belirtilmemiş yazdığım gibi. Vip paket almasanızda boyut/süre limiti yok, tabi sözleşmeyi incelemek lazım mutlaka bir adil kullanım limiti vardır ama en kötü ihtimalle sunucu başına 10 gbit gibi bir teorik limit düşünülmüştür ilerisi için ama şu an uygulanan bir limit yok 40-50 gbit atak alıp korumasına devam edilmiş pilot sunucular var. Tabiki hayalci olmamak lazım ovh size buyurun 480 gbps sizindir tepe tepe kullanın demeyecektir, prolexic gibi büyük mitigation ağlarının aylık yayınladıkları ddos bültenlerinde kurban sitelere gelen atak ortalaması 3-8 gbps civarı, spamhause falan değilsiniz sonuçta onlar bile 150 gbit saldırı aldı, ki bunlar ekstrem örnekler bu boyuttaki saldırıları herkes yapamaz ve herkezde almaz, bu fiyatlarla 10 gbit bile korusa yeterlidir, avrupadaki 10 gbit koruma fiyatlarına bakmanızı öneririm.

    Bir pakette koruma sürekli aktif diğerinde değil, saldırgan kişi sıra sıra tüm iplerinize saldırıp sunucunuzu 3 er dakikadan tek tek kapatabilir, yada çok önemli bir projeniz vardır 10 saniye kesinti olmamalıdır o zaman sürekli koruma gerekecektir, olay gayet basit



    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:44:34 -->-> Daha önceki mesaj 01:42:50 --

    Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Elağzılı nasıl hocam Koruma deneme imkanınız oldumu ? İngiltere lokasyonlar gibi 100mbpsde giden türden mi
    Hayır kesinlikle, o bahsettiğiniz yerlerde zaten firewall falan yok varsa bile cisco nun switchlerini takıp yönetimsel arayüzündeki firewalla kural yazmanızı falan bekliyorlar o da bir işe yaramaz. Bu sistem tamamiyle çok yüksek yatırım ile oluşturulmuş bir sistem. Test sürecinde sürekli iletişim halinde olarak tester grubuna katılanlardan biriyiz.
  • 09-08-2013, 01:58:04
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Sırf makina alıncamı ddos koruması var? vps'de aynı koruma varmı? saldırı yiyen siteler için bedava bu fiyatlar.
  • 09-08-2013, 02:04:05
    #8
    sunucuoptimizasyon.com
    Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sırf makina alıncamı ddos koruması var? vps'de aynı koruma varmı? saldırı yiyen siteler için bedava bu fiyatlar.
    Eylüle kadar ücretsiz, ovh de herhangi bir sunucunuz olması yeterli.

    Vps den kasıt nedir, ovh vps hizmetinden mi bahsediyorsunuz?

    Koruma ip bazlı yapılıyor, standart paket eylül sonuna kadar ücretsiz eylülden sonra sunucu modeline göre 1-2 euro ekleniyor sunucu faturasına, saldırı geldiğinde hangi ip saldırı alıyorsa 3 dakika içinde firewall devreye giriyor, pro paket alırsanız tüm ipleriniz için korumayı sürekli aktif tutabiliyorsunuz.
  • 09-08-2013, 02:24:40
    #9
    Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eylüle kadar ücretsiz, ovh de herhangi bir sunucunuz olması yeterli.

    Vps den kasıt nedir, ovh vps hizmetinden mi bahsediyorsunuz?

    Koruma ip bazlı yapılıyor, pro paket eylül sonuna kadar ücretsiz eylülden sonra sunucu modeline göre 1-2 euro ekleniyor sunucu faturasına, saldırı geldiğinde hangi ip saldırı alıyorsa 3 dakika içinde firewall devreye giriyor, vip paket alırsanız tüm ipleriniz için korumayı sürekli aktif tutabiliyorsunuz.
    fiyatlar muazzam teşekkür ederim bilgilendirme için.