• 09-12-2010, 16:04:30
    #1


    Aslan'ın Arena'sı UEFA listesinde
    Galatasaray son maçlarını oynadığı tarihi Ali Sami Yen'e veda ederek 5 yıldızlı stadına geçiyor.

    130 milyon euroluk Türk Telekom Arena, UEFA'nın 5 yıldızlı stadyum listesine girdi. Stat, bölgede 2 milyar dolarlık ekonomi yaratacak.

    "İhalesi iptal edildi, tekrar ihale açıldı, bitti, bitiyor" derken Galatasaray'ın yeni stadyumu neredeyse tamamlandı. Türk Telekom Arena Stadyumu, sezonun ikinci yarısında Ali Sami Yen'den "görevi" teslim alacak.

    130 milyon euroya mal olan ve UEFA'nın 5 yıldızlı stadyumlar listesine giren Arena'nın, bölgede 2 milyar dolar hacminde "ekonomik hareketlilik" yaratması bekleniyor. Toplam 52 bin 647 seyirci kapasiteli stadyum için 9 Eylül 2007'de, TOKİ ihale açtı. Bu ihaleyi kazanan Eren Talu- ALKE ortaklığı ise, inşaatın yüzde 24'ünü bitirebildi. Ardından ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihale iptal edildi. 2009'un eylül ayına kadar iş sürüncemede kaldı. Bu tarihte, inşaatının yapımını Varyap-Uzunlar üstlendi. Stadyumda 2010-2011 sezonunun ikinci yarısındaki maçların oynanması hedefleniyordu. Günler geçip de inşaat bitme noktasına gelince, Türk Telekom Arena Stadyumu'nu, "yerinde denetlemek" istedik.

    BURADA YOK YOK

    Arena, "İngiliz modeli" sayesinde, tribünlerin sahaya en yakın olduğu düzenlemeye sahip. Tribün düzeninde, bütün seyircilere 60 ile 90 derece görüş açısı veriliyor. Seyirciler maçı, sadece 6 metre öteden izleyebilecek. Bu sayede hem reklam panoları rahatça saha içine konacak, hem de gerekli hallerde itfaiye veya ambulans içeri girebilecek. UEFA'nın Allianz Arena, Münih Olimpiyat Stadyumu, Emirates Stadyumu, Atlanta Olimpiyat Stadyumu, Fedex Fıeld gibi 5 yıldızlı stadyumlar arasına aldığı Arena'da, kulübe gelir sağlayacak eğlence ve kongre merkezi de var. Futbolcular için konferans salonu, ısınma odası, restoran; eşler ve çocuklar için kreş, oyun ve bekleme odaları bulunuyor. 190 metre enine, 228 metre boyuna ekseni ile dünyanın sayılı stadyumları arasında yer alan Türk Telekom Arena, aynı zamanda Türkiye'nin en özgün spor komplekslerinden biri. Çünkü dünyadaki çoğu örneğin tersine düz arazi yerine Seyrantepe'nin engebeli arazisi üzerine, tepede konumlanmış. Engebeli arazinin yol açtığı güçlükler ileri teknik uygulamalarla aşılmış.

    Sabah-Erhan ÖZTÜRK
    Yazete
  • 09-12-2010, 20:17:15
    #2
    o da neden böyle yazdığını bilmiyorki laf olsun diye yazıyor işte.
  • 09-12-2010, 21:56:28
    #3
    aGeneL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    anten dene
    çekemiceğim birşey yok ki ortada


    Ahmet94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Digitürk'ü öneririm karınca yok.
    maçları canlı izlemek daha zevkli


    Toledo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dikkat et tuttuğun takım orda maç yaparken tepesine çökmesin

    Acısı kalır sonra çıkartamazsın.
    kaç yıldır çökerticeksiniz sizde ama daha icraat göremedik


    NepenTheS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şu ülkede her kim yaparsa yapsın,yapılana karşı bir kere de kötü yorumlar olmasın, neden böyle konuşuyorsunuz bunun size zararı ne ? Böyle bir stadta kaç defa maç izledin ?
    Saraçoğlu ,Atatürk olimpiyat ,ramon sanchez ,allianz arena , münih olimpiyat ,borussia park aklıma gelmedi dahası gelince sayarım tatmin olmazsan bu stadlarda çekilmiş fotograflarımı da koyayım için rahatlasın


    Emperor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    o da neden böyle yazdığını bilmiyorki laf olsun diye yazıyor işte.
    Futbol sadece oyun izlemesi oynaması zevklidir. Ama hayati bi olay haline getirmek yanlış olur. Yapılan küçük şakaları da iyi niyetle karşılamak gerekir.
  • 09-12-2010, 22:42:36
    #4
    Fener'in stadıda bu listede..İyi iyi..
  • 10-12-2010, 18:51:27
    #5
    Üyeliği durduruldu
    aGeneL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    anten dene
    peeh.

    Şuraya Aslan Arena demeyin ya isim hakları kimde yada pardon stadın hangi hakları Galatasaray SK ' ye ait onu bilemiyorum
  • 10-12-2010, 19:48:12
    #6
    süper oluyor SüpeR !!!
  • 10-12-2010, 19:59:28
    #7
    Üyeliği durduruldu
    weStarz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    peeh.

    Şuraya Aslan Arena demeyin ya isim hakları kimde yada pardon stadın hangi hakları Galatasaray SK ' ye ait onu bilemiyorum
    alıntıdakini denemelisin gerçekten.
  • 11-12-2010, 09:31:27
    #8
    Aramızdan Ayrılanlar....
    Çekemiyen buraya

    http://www.yukleresim.com/images/916...6541708507.jpg

    Anca rahatlar
  • 11-12-2010, 09:40:23
    #9
    Toledo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çok fazla büyük değil mi