• 11-04-2010, 16:52:53
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Turkcell Süper Lig'de 30. hafta maçında Gençlerbirliği ile Bursaspor Başkent'te karşı karşıya geldi.

    Oldukça sert ve pozisyon açısından kısır geçen karşılaşmada kazanan çıkmadı ve karşılaşma 0-0 golsüz eşitlik ile sona erdi.

    Bu karşılaşmanın ardından ligdeki puanını 62'ye yükselten Bursaspor, 1 puan gerisindeki Fenerbahçe'nin de nefesini ensesinde hissetmeye başladı.

    Bursaspor, ligde önümüzdeki hafta Gaziantepspor ile kendi sahasında karşılaşacak. Kritik Gaziantepspor maçının ardından sırasıyla Galatasaray (D), Kayserispor, Ankaraspor (BAY / +3) ve Beşiktaş ile karşılaşacak olan Bursaspor, son dört hafta üç maç oynayacak.

    Gençlerbirliği ise önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak.

    BURSA'NIN İKİ SİLAHI YOK!

    Şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü kalmayan Bursaspor, Gençlerbirliği karşısına idela kadrosunda iki eksik ile çıktı. Gençlerbirliği karşısında ilk 11'de kart cezasından dolayı Ömer Erdoğan ve Ozan İpek'ten yararlanamayan Ertuğrul Sağlam, bu oyuncuların yerine Zapotocny ve cezası biten Turgay'ı kullandı. Kalesini her zaman olduğu gibi Ivankov'a teslim eden genç teknik adam, savunma kurgusunu ise Zapotocny, İbrahim Öztürk, Mustafa Keçeli ve Ali Tandoğan üzerine kurdu. Orta alanda Ivan Ergiç, Batalla, Hüseyin ve Volkan Şen'i sahaya süren Ertuğrul Sağlam, hücum bölgesinde ise Sercan ve Turgay'ı kullandı.

    Thomas Doll, çift santrfor çıktı!

    Gençlerbirliği'nde ise sakat olan iki stoper Orhan ve Radeljic Bursaspor karşısında forma giymedi. Öte yandan son haftalarda genelde Mustafa Pektemek'i tek santrfor olarak kullanan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll'ün Bursaspor karşısında çift forvet Mustafa Pektemek ve Kahe ile çıkması dikkatlerden kaçmadı.

    TEMPOSUZ, ZEVKSİZ BİR İLK YARI

    Oldukça temposuz geçen karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. Tam bir orta saha mücadelesinin yaşandığı zorlu karşılaşmada Bursaspor özellikle Ali Tandoğan'ın kullandığı sağ kanattan etkili ataklar geliştirirken, Gençlerbirliği ise Kahe ve Mustafa Pektemek ikilisi ile kontraataklardan gol bulmaya çalıştı.

    Kontrollü futbolun tavan yaptığı zorlu mücadelede Bursaspor'da özellikle Sercan Yıldırım'ın vasat performansı dikkatlerden kaçmazken; Gençlerbirliği'nde özellikle savunma kurgusunda görev alan Orhan'ın başarılı performansı göz doldurdu. Pozisyon açısından oldukça kısır geçen ilk yarıda, en tehlikeli pozisyonu Bursaspor 29. dakikada Ali Tandoğan ile yakaladı. Ceza sahasının sağından içeri sokulan Ali Tandoğan, kaleye paralel bir orta yaptı ve tüm Gençlerbirliği savunmasını geçen meşin yuvarlağa Bursasporlu futbolcular ayak koyamadı ve konuk takım yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

    SERCAN ZORU BAŞARDI

    Karşılaşmanın ikinci yarısında rakibine oranla daha istekli bir futbol sergileyen Bursaspor, kalabalık Gençlerbirliği orta sahasını aşmakta oldukça zorlandı. İkinci yarının başından sonuna kadar oyunun kontrolünü eline tutmasına rağmen orta alanda bir türlü organize olamayan ve pas trafiğini hücüm bölgesine taşımakta sıkıntı yaşayan Bursaspor, bu dakikalarda 'sorumluluk alan' bir oyuncunun yokluğunu fazlasıyla hissetti.

    Tam bir tenis maçı şeklinde geçen ve Gençlerbirliği yarı sahasında oynanan mücadelede Bursaspor, karşılaşmanın 53. dakikasında Sercan ile yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Karşılaşmanın son dakikalarında risk alarak çok adamla Gençlerbirliği kalesine yüklenen yeşil-beyazlılar Sercan ve Volkan Şen ile pozisyonlar bulsa da tabeladaki skor değişmedi ve mücadele 0-0 golsüz eşitlik ile sona erdi.

    MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

    26. dakikada Sandro'nun orta-şut karışımı vuruşunda ceza alanı içindeki Kahe topu kontrol edemeyince, kaleci Ivankov seken meşin yuvarlağa sahip oldu.
    29. dakikada Ali kendi getirdiği topu son çizgiden kaleye paralel gönderdi. Ancak kimse dokunamayınca Gençlerbirliği defansı topu kornere attı.
    33. dakikada Sandro'dan seken topla ceza yayı yakınında buluşan Vranjes'in bekletmeden attığı sert şutta, top az farkla üstten auta çıktı.
    Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
  • 11-04-2010, 19:08:30
    #2
    Puan kayıpları gelmeye başladı bursaspordan.Bakalım daha neler olacak.
  • 11-04-2010, 19:13:29
    #3
    Rasty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Puan kayıpları gelmeye başladı bursaspordan.Bakalım daha neler olacak.
    bursanın gidişatı iyi değil zaten
  • 11-04-2010, 19:16:36
    #4
    Bursa son haftalarda düşüşte
  • 11-04-2010, 19:22:13
    #5
    Sonu Sivasspor gibi görünüyor..
  • 11-04-2010, 20:56:31
    #6
    ThirtySeven adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sonu Sivasspor gibi görünüyor..
    Bursaspor Sivas gibi olmaz
  • 12-04-2010, 02:20:09
    #7
    NepenTheS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bursaspor Sivas gibi olmaz
    olmaz degil OLDU

    son 3hafta maçlarına bakarsanız futbolculardaki heyecanı stresi görürsünüz. bukadar stresi bu futbolcular kaldıramaz.kaldıramıyorda fikstürleride zor. Bence sezonu 3. olarak bitirecekler
  • 12-04-2010, 03:06:37
    #8
    ach
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bursa sivas gibi olmaz bencede Bursanın sistemi ligdeki konumu belli düşme potasında olacak bir takım değil Bursaspor, Şampiyonluğa oynamasada ilk 6'da olur genelde
  • 12-04-2010, 04:21:03
    #9
    GuNGoR35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    olmaz degil OLDU

    son 3hafta maçlarına bakarsanız futbolculardaki heyecanı stresi görürsünüz. bukadar stresi bu futbolcular kaldıramaz.kaldıramıyorda fikstürleride zor. Bence sezonu 3. olarak bitirecekler
    bencede büyük ihtimal 3.bitirecek daha alisamiyene gelecek ki haftaya antep ile oynuyor o maç kolay olmayacak bence