Türkiye'de maalesef spor basınının çoğu zaman yeterli araştırma yapmadan ve bazı önyargılarla haberler yaptıklarına üzülerek şahit oluyoruz. Ancak bazen öyle durumlar ortaya çıkıyor ki, bunlara inanmak istemiyor ve Fenerbahçe ve Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'a yönelik kötü niyetli yorumların bu kadarına da pes diyoruz.
Bugün tarihli Fotomaç Gazetesi'nde İsmet Tongo adlı şahıs, "Cuma sohbetleri" başlıklı köşesinde kulübümüzün daha önce gerekçesini açıkladığımız Gaziantep'e giden futbolcularımızın geri çağırılması konusunda aynen şu satırları kaleme alıyor:
"Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği'nde başka bir grupla beraber olan Gaziantepspor başkanı İbrahim Kızıl'a kızmış;"parayı ödemiyorsunuz. Futbolcuları geri gönderin" demiş. İşin aslı sonra ortaya çıktı. Paralar ödenmiyor ama Fenerbahçe'ye karşı oynarlar bir de gol atarlarsa huzursuzluk çıkar...En iyisi mi önlemini erkenden almak gerekli. O da bu yan yolu seçip futbolcuları geri çağırdı. Büyük bir ihtimal şimdi geri gelen 3 futbolcu maçtan sonra "Uzlaşma oldu" denilerek Gaziantep'e gönderilecek. Bu da normal tabii!...Başkan büyük olunca devrimi de büyük olur..."
Bu satırları yazan İsmet Tongo maalesef kendi gazetesini, hatta bırakın kendi gazetesini kendi sayfasını bile okumuyor. Çünkü Tongo'nun yazısının hemen yanında, Gaziantep'ten bonservisleri ödenmediği için geri çağırılan futbolcularımızdan biri olan Kemal'in Kocaelispor ile anlaşma imzalarken fotoğrafı var. Sırf kulübümüz ve Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'a saldırmak ve kulübümüzü ve Başkanımızı kötü göstermek adına yorumlar yapmaya çalışanların düştükleri bu acı ve trajik durum, aslında Türk futbolunun da neden istediğimiz modern ve ahlaki yapıya bir türlü kavuşamadığını açıkça ortaya koyuyor. Fenerbahçe ve Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım düşmanları, her gün bu ve buna benzer sayısız haber ve yoruma imza atıyor ve gerginlikler yaratarak buradan kendilerine fayda sağlamaya çalışıyorlar. Gazeteci ya da köşe yazarı demeye dilimizin varmadığı tüm bu zihniyetteki insanları kınıyoruz.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Fotomaç'a bir kapak daha
2
●788
- 25-08-2008, 12:22:21Yıllarca böyle haber yapıldı türk basınında bizim spor yazarları hep takımlarını eleştirdiler ama diğer takımlarla uğraşmadılar geçen sene fenerbahçe ile galatasaray maçı ayı gün oynandı hatırlamıyom şimdi takımları ve haftayı fenerbahçe tartışmalı bi pozisyondan maçı kazandı fanatik gazetesi yazarlardan yalçın dümer ve oğuz dizer kendi maçlarını yazmaları gerekirken fenerbahçenin o pozisyonun ve federasyonu eleştiriyorlardı böyle skandal bişey işte ismet tango sormak bizi diğer takımlara karıştırmasın biz kiraladığımız hiç bir oyuncuyu madde koydurupta bize karşı oynayamaz dedirtmedik aksine 2 sene önce konyaspor'da kiralık oynayan murat hacıoğlu bize 2 gol attı ve sahanın en iyisi seçildi yazılar yazarken araştıralım sayın tango