Galatasaray Odeabank, Eurocup yarı final ikinci maçında İspanya'nın Gran Canaria takımını eleyerek finale yükseldi.
Temsilcimiz, Lasme ve Micovun etkili oyunuyla ilk periyotta müthiş bir oyun çıkardı ve 29-27lik skora ulaştı. İkinci periyot dengede giderken, sonsaniye basketiyle Gran Canaria, soyunma odasına 48-44 önde gitti. İkinci yarının ilk çeyreğinde iki takım da skor bulmakta zorluk çekerken, ev sahibi ekibin 19 sayısına ancak 13 sayıyla yanıt verebildik. Final periyoduna büyük umutlarla giren İspanyol ekibi üst üste basketlerle kendisine finali getirecek farka ulaştı ama Cim Bomun pes etmeye niyeti yoktu.
Uzatmalarda işi bitirdiler
Galatasaray, Chuck Davis ve Mc Collumun basketleriyle oyuna tutunurken, Aguilerin bitime 6 saniye kala el üzerinden bulduğu 3lükle fark 16 sayıya çıktı. Micovun bitime 2 saniye kala attığı basketle skor 90-76 oldu ve maç uzatmaya gitti. Uzatmalarda iki takım da uzun süre sayı bulamazken, son 7 saniye kala skor 94-81 Gran Canaria lehineydi ve bu skor, final için bize yetiyordu. Ev sahibi, topu yandan oyuna soktu ama Sarı-Kırmızılıların finali kaybetmeye niyeti yoktu. Duvarı örüp, finali kaptılar.
Rakip Strasbourg
Galatasaray'ın finaldeki rakibi Fransa'nın Strasbourg takımı oldu. Strasbourg, yarı finalde İtalya'nın Energia Trento takımını elemişti. Finalin ilk maçı Fransa'da, son maçı ise İstanbul'da oynanacak.
haber
Galatasaray Odeabank Eurocup'ta Finalde.
0
●396