• 20-09-2026, 20:36:22
    #1
    2 ay öncesine kadar izmirde bir firmada çalışıyordum.Elektrik elektronik mühendisiyim teknik servis olarak 1 sene çalıştım. Evlilik için belirlediğim tarih yakın olduğu için istanbulda iş aramaya başladım. Neden istanbul diye soracak olursanız sevgilim orada memur ve sabit kadrolu, başka bir yere tayin istiyemiyor. 2 aydır ve ondan öncesinde çalışırken çokca iş aradım gerek tanıdıklarla olsun, gerek gidip cv vererek olsun, gerek linkedin kariyer gibi yerlerden başvurarak aradım. Yinede bir geri dönüş sağlayamadım. Artık çok sıkıştığım için buraya da yazmak istedim. İş bulma tecbürelerinizi verebilceğiniz taktikleri yazıp anlatabilir misiniz ? Ayrıca mühendise ihtiyacı olan ya da çalıştırma potansiyeli olan uzun süreli (5-10 sene) çalışabilceğim yerleri tanıyorsanız yardımcı olmanızı beni çok mutlu eder. İşsiz kalmak konusundaki zorluğu herkes bi nebze olsun bildiğini düşünüyorum.
    Yardımcı olmak isteyenler için
    numara: 546 426 79 51
    mail: inceleremin@gmail.com
  • 20-09-2026, 20:42:48
    #2
    Zor hocam ben elektrikçi rahat buluyordur diyordum ben bilgisayar mühendisiyim aynı durumdayım. Artık ne yazıkki garanti iş memurluktan başka bir şey değil gibi duruyor.
  • 20-09-2026, 21:26:04
    #3
    grant adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Zor hocam ben elektrikçi rahat buluyordur diyordum ben bilgisayar mühendisiyim aynı durumdayım. Artık ne yazıkki garanti iş memurluktan başka bir şey değil gibi duruyor.
    Piyasada görünürde iş var hocam mühendis arıyan yerler görüyorum ama referans istiyorlar ya da çok yüksek deneyim istiyorlar
  • 20-09-2026, 22:18:09
    #4
    Hocam linkedln veya kariyer gibi sitelerdeki ilanların %90 ı yalan ve sahte ilanlar. 2021 yılından beri Elektronik Haberleşmeci olarak binden fazla başvuru yaptım 1 tanesi bile dönmedi. Bulabileceğiniz en mantıklı yer İŞKUR üzerinden olur şansa kalmış. Adresler ve Numaralar belli arayıp direkt görüşürsün daha sağlıklı olur. Kendi alanınızda iş bulamazsanız mecbur kalırsanız tek çözüm marketler veya kurye kısa süreli idareten. Referanssız(torpilsiz) hiç bir yere girilmiyor...
  • 20-09-2026, 23:15:24
    #5
    Mühendis iş bulamıyor, öğretmen iş bulamıyor, bankacı iş bulamıyor nasıl bir piyasa bu anlamak çok zor.
    Anladım kadarıyla üretim oparatörlüğü, kasiyer , kurye , satış pozisyonların da eleman alıyor onun haricinde pozisyonlar dönüş yapılmıyor.
  • 20-09-2026, 23:57:32
    #6
    FairyTales adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Mühendis iş bulamıyor, öğretmen iş bulamıyor, bankacı iş bulamıyor nasıl bir piyasa bu anlamak çok zor.
    Anladım kadarıyla üretim oparatörlüğü, kasiyer , kurye , satış pozisyonların da eleman alıyor onun haricinde pozisyonlar dönüş yapılmıyor.
    Bunun iki sebebi var. Bizde üreten fabrika seviyesi çok az ya da çoğu fabrika teknolojiyle ilgilenmeden eski usül üretiyor işçiye dayalı. İkinci sebebi ise diploma devalüasyonu var. Çok fazla mühendis var bi iş başvurusu yapıyorsun senden önce 100 kişi başvurmuş oluyor. Ekstra deneyimin yoksa nasıl onların önüne geçiceksin ki ?