• 14-09-2026, 20:49:38
    #1
    Merhaba arkadaşlar,

    Bir site projem var amaç birilerini ortak buluşup alan alışveriş yapmasını sağlamak. Letgo tarzı bir site benzetmek adına öyle anlatayım.

    Sorum şu projemin domini aldım, siteyi çoğunlukla hazırladım. Ancak yayına almadan haklarımı korumak çalınmasını elimden alınmasını benzerinin yapılmasını engellemek adına kodlarından fikre kadar korumak istiyorum.

    Bu mümkün mü ? Daha önce proje yaparak Patent vb. alan var mı mantıklı mı ? Değerli fikirlerinizi merak ediyorum.
  • 14-09-2026, 20:52:57
    #2
    Fikir için patent olmaz siz nasıl ki letgo benzeri diyorsanız başka biri de sizin benzerinizi yapabilir tasarım - kodlar - grafikler vs. tescil ettirilebilir.
  • 14-09-2026, 20:55:17
    #3
    KGroups adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Fikir için patent olmaz siz nasıl ki letgo benzeri diyorsanız başka biri de sizin benzerinizi yapabilir tasarım - kodlar - grafikler vs. tescil ettirilebilir.
    O zaman ben hiç bir şey yapmadan yayına mı almalıyım
  • 14-09-2026, 23:48:09
    #4
    GörenBilisim Yazılım Sist
    İoncube kullanarak dosyalarınızı şifreleyin her ihtimale karşı .
    sunucudaki dosyalarınız şifreli dursun .
    Haklara gelincede
    Türk patentten tasarım patenti alın ayrıca ismi ve alan adınında patent başvurularında bulunun . Bu kismi kollamadır sizi kollar . Fakat yukarıda arkadaşın yazdığı gibi biri gider pembesini açar yinede açar 😄