• 11-09-2026, 17:04:20
    #28
    Eymeneren adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eski bir suçu olarak tavsiyem asla bağlamayın Çeşme suyunu için ama arıtma dan gelen suyu içmeyin isterseniz arıtma daki suyu test de yollayın anlarsınız ne demek istediğimi
    Hocam testle uğraştırma bizi. DSÖ veya başka kanıtlar varsa ekleyin bizde görelim. Elinizde ne var ise
  • 11-09-2026, 17:05:39
    #29
    Meta (FB,IG) & Google Ads
    konu sahibinin izni ile, waternet kullanan var mı?
  • 11-09-2026, 17:55:08
    #30
    İzmir içi olsa yardımcı olurum ama Adana'da servis sıkıntısı çekiyoruz. 10 Yıldır bu sektörün içerisindeyim. Neler var neler.
  • 11-09-2026, 18:13:03
    #31
    SmhCLK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam testle uğraştırma bizi. DSÖ veya başka kanıtlar varsa ekleyin bizde görelim. Elinizde ne var ise
    Ben su işini birakanı 3 sene oldu hocam benim kaç müşterim bıraktı test yaptikdan sonra geri geldi arıtma dediğin şey doğal mineralleri de öldürüyor pH değeri düşürüyor en basiti böbrek hastalığına yol açıyor günümüzün çağında teknoloji var araştırırsanız size kanıt sunmama gerek yok.
  • 11-09-2026, 19:56:33
    #32
    Eymeneren adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben su işini birakanı 3 sene oldu hocam benim kaç müşterim bıraktı test yaptikdan sonra geri geldi arıtma dediğin şey doğal mineralleri de öldürüyor pH değeri düşürüyor en basiti böbrek hastalığına yol açıyor günümüzün çağında teknoloji var araştırırsanız size kanıt sunmama gerek yok.

    hocam işte onun için soruyorum bende. araştırıyorum bir sorun bulamıyorum.

    • İddia: "Sudaki tüm yararlı mineralleri yok eder ve 'ölü su' üretir." Gerçek: Ters osmoz zarı (membran), sudaki klor, ağır metaller, kireç ve mikroplastikler gibi zararlı maddeleri %99 oranında süzerken, kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri de büyük oranda ayırır. Ancak insan vücudu günlük mineral ihtiyacının %95'ini sudan değil; sebze, meyve, et ve diğer gıdalardan alır. Ayrıca, 5 veya 6 aşamalı kaliteli cihazlarda bulunan son aşama "mineral (alkali) filtreler", suya doğal mineralleri geri kazandırarak bu sorunu tamamen çözer.
    • İddia: "Arıtılmış su asidiktir, vücut dengesini bozar." Gerçek: Membrandan yeni çıkan saf suyun pH değeri hafif asidiktir (6.0 - 6.5 civarı). Fakat modern sistemlerdeki alkali filtreler, suyun pH seviyesini 7.5 - 8.5 aralığına çekerek ideal içme suyu standartlarına getirir. Kaldı ki, insan vücudu kendi kan pH dengesini böbrekler ve akciğerler yoluyla kusursuzca ayarlayabilme kapasitesine sahiptir.
    • İddia: "Arıtma cihazları çok fazla şebeke suyunu israf eder." Gerçek: Bu eleştiri teknik olarak doğrudur. Ters osmoz teknolojisi suyu çok ince gözeneklerden basınçla geçirdiği için, 1 litre temiz içme suyu üretirken cihazın kalitesine ve şebeke basıncına bağlı olarak ortalama 2 ila 3 litre suyu atık olarak kanalizasyona gönderir. Bu çevresel bir dezavantaj olsa da, yeni nesil pompalı sistemlerde bu atık oranı minimuma indirilmektedir.
    • İddia: "Su deposunda bakteri üretir, mikrop yuvasıdır." Gerçek: Bu durum yalnızca bakımsız bırakılan cihazlar için geçerlidir. Filtreler zamanında değiştirilmez ve cihazın kapalı su tankı yıllarca sterilize edilmezse bakteri oluşumu kaçınılmazdır. Ancak 6-12 aylık periyodik filtre değişimleri düzenli yapıldığında, sistem dışarıdan hava almadığı için tamamen hijyenik kalır. Aile içi tüketimde, güneş altında beklemiş plastik damacanalar veya temizlenmeyen basmalı pompalara kıyasla düzenli bakımı yapılan bir arıtma cihazı çok daha güvenlidir.


      NSF (Uluslararası Hijyen Vakfı) sertifikasına sahip, membran ve mineral filtreleri kaliteli bir sistem seçildiğinde sağlık açısından hiçbir risk taşımaz.
  • 11-09-2026, 20:00:45
    #33
    hepsinin içindeki filtre aşağı yukarı aynı markaya para vermeyin. dışının süsünede para vermeyin dolabın içinde görmüyorsunuz bile.
  • 11-09-2026, 20:21:45
    #34
    Hocam kullanmadım ama forumdan @innovative; Bey var kendisiyle görüşüp r10 müşterisi olduğunuz için yardımcı olabilir.
  • 11-09-2026, 21:12:44
    #35
    Kurumsal PLUS
    https://www.idefix.com/aura-cebilon-...ign=epey_genel
    https://www.overwater.com.tr/overwat...ran-filtre-465

    Şu ikisi arasındayım. Yorumlarınız nelerdir?
  • 11-09-2026, 21:52:24
    #36
    Takip