Seedance 2.5 Türkçe seslendirme problemi - Yardım
2
●106
- 09-08-2026, 14:43:23Merhaba arkadaşlar. Higgsfield'da seedance 2.5 ile video üretiyorum fakat videodaki karakter için seslendirme metni verdiğimde onu doğru düzgün seslendiremiyor. Özellikle şapkalı harfleri. Ayrıca ses dosyası verip değiştirmeden kullan dediğimde de saçmalıyor çoğu zaman. Siyah ekran video tekniğini kullanıyorum o da eh işte sonucu veriyor, bazen oluyor bazen olmuyor. Bunun bir çözümü var mı arkadaşlar? Seslendirmeyi elevenlabs ile oluşturuyorum.
- 09-08-2026, 16:35:31Hocam bu tarz modellerde Türkçe TTS hâlâ sıkıntılı, özellikle â î û ve ğ gibi karakterlerde saçmalayabiliyor. Metni düzleştirip denemek lazım; mesela "kâr" yerine "kar", "hâlâ" yerine "hala" yazınca bazen düzeliyor.
Ben olsam sesi ayrı bir Türkçe seslendirme aracında üretip videoya sonradan eklerdim, Seedance tarafında karakter sesi için çok güvenmezdim.