Merhaba arkadaşlar,
Kasım 2025'te şahıs işletmem üzerine P1* yetki belgesi almıştım. Ancak belgeyi aldıktan yaklaşık 4 gün sonra trafik kazası yaptım. Bu süreçte muhasebecimin tavsiyesiyle şahıs işletmemi kapattık.
Şimdi maalesef hiç istemeyerekte olsa içinde bulunduğum şartlardan dolayı yeniden şahıs işletmesi açmayı düşünüyorum. Merak ettiğim konu şu
Eski P1* yetki belgem yeni açacağım işletmeye tekrar tanımlanır mı, yoksa sıfırdan başvuru yapıp belge ücretini yeniden mi ödemem gerekir? Daha önce ödediğim ücret herhangi bir şekilde iade edilir veya mahsup edilir mi?
Bu durumu yaşayan ya da kesin bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkür ederim.
P1* yetki belgesi hk.
4
●126
- 04-07-2026, 19:56:58Bana sanırım aldıracaksınız uzun şasi panelvanıFurkan5757 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-07-2026, 20:17:20Eski ticari panelvan aracımı satmadan yeni panelvan aldım bizde P1* zorunlu olduğu için başvuru yaptım ama şöyle bir seçenek var e-devlette Yetki Belgesi Araç Ekleme tarzında Ulaştırma Bakanlığı menüsünde. P1* şahıs işletmesine tanımlanıyor ancak her aracın taşıt kartı farklı oluyor diye biliyorum. Ben yeni aracı riske girmeden ceza yememek için 3.598 TL ye başvuru yoluyla ekledim. Araç Ekle kısmında ücret ödeniyor mu teferruatları neler bilmiyorum bakanlıkta bilmiyor kuruma gidip bilgi almanız daha iyi olur inşallah bilgili birine denk gelirsiniz.