• 30-06-2026, 00:36:13
    #1
    Dostlar 2.5 sene önce Altus Klima aldım 12000 btu aktif olarak hem yaz hemde kışık nadir olmak üzere kullanmaktayım Teknik servis olduğum Elektrik bölümünden sadece Klima filtresi temizliyorum. O kadar ilk zamanlarda Taktırdığımda gelen soğukluğu artık alamıyorum. Gazı mı bitmiştir yoksa bakım mı. Yada teknik bi arıza olabilir mi. Servis Sadece Bakıma 2200 istiyor. Servis mi çağırmam daha doğru olur yoksa dışardan başka bi servis getirmem mi. Bu arada. Gaz dolumu yada bakım yaptıran ve güncel olarak şu kadar ödedim. Diyenlerde yoruma yazabilir mi. Yer-İstanbul/Avrupa yakası şimdiden teşekkürler
  • 30-06-2026, 00:37:01
    #2
    .best ONE 🏆
    10 senelik klimamız var halen aynı performansta bir sıkıntı olduğu belli veya psikolojik de olabilir mi acaba
  • 30-06-2026, 00:37:42
    #3
    kaanilbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    10 senelik klimamız var halen aynı performansta bir sıkıntı olduğu belli veya psikolojik de olabilir mi acaba
    Hocam 2.5 senedir hiç bakım yapmadım ve gaz dolumu vsde yapılmadı.
  • 30-06-2026, 00:39:27
    #4
    .best ONE 🏆
    CeyCeys adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam 2.5 senedir hiç bakım yapmadım ve gaz dolumu vsde yapılmadı.
    hocam biz de yaptırmadık 10 senelik klimayı 1 kere yıkattırdık sadece, klima gazı durduk yere biten bir şey değildir hocam kaçak vs. kesin bir problem vardır eğer gazı bitmişse.
  • 30-06-2026, 00:42:03
    #5
    İç ünitede ön kapağı açıp filtresini kontrol edin kapak yoksa üsttedir toz doluysa üflemez. Dış ünite ulaşabileceğiniz yerdeyse ve yıkayabiliyorsanız arkasına güzelce su tutun eğer düzelmezse gaz kaçağı vardır küçükte olsa.
  • 30-06-2026, 00:42:10
    #6
    12 senelik klimam vardı arcelik marka sadece evi değiştirdigimde soğutmamaya başladı dış ve iç unite yıkatma temizliği yaptırdım düzeldi oda
  • 30-06-2026, 00:58:01
    #7
    sunucuoptimizasyon.com
    Kaçak olmadığı sürece klimanın gazı bitmez.

    Kullanılan borunun kalitesine göre zaman geçtikçe borularda ufak kırılmalar olmuşsa ancak o şekilde kaçak olabilir. Öncelikle klimayı 18 derecede çalıştırıp 5 dakika kadar bekleyip ağız üfleme ısısının ölçmek gerek, sorunsuz bir klimada bu değer 7-8 derecenin altında olmalıdır 10 dereceye kadar da kabul edilebilir ama ne kadar düşük o kadar iyi, ağız çıkışında sıcaklık yüksek ise yada soğuk hava hiç yoksa kompresör çalışmıyor olabilir dış üniteyi dinlemek gerek fan sesi haricinde bir de buzdolabı motoru sesine benzer bir ses gelmeli.

    Gaz tamamen boşalmış yada çok az kalmış ise kompresör kendini korumaya alır ve hiç çalışmaz yada 1-2 dakika çalışıp devreden çıkar bu da soğutma sağlamaz. Kompresörün düzgün çalışmaması sadece gaz ile de ilgili değil tabi elektriksel bir sorun da olabilir, termostat, akım rölesi gibi parçalarda sorun varsa yine kompresör düzgün çalışmayıp soğutma işlemini yapamayabilir. Bu durumda kompresörden akım ölçümü yapmak gerekir gaz sorunu varsa da yine servisin gaz ölçümü yapması gerekir ama kaçak varsa gaz dolumu yapılsa bile yine gaz boşalır kaçak bulunup yama yapılmalı yada borular değiştirilmelidir.

    Yukarda bahsettiğim hiçbir sorun yok ise iç üniteden az hava geliyorsa o zaman evoperatör kirden tıkanmış olabilir o da hava çıkışını kısıtlayacaktır kapsamlı temizlik gerekir ama 2.5 yılda o kadar tıkanma olma ihtimali de zayıftır. Klimanın 2.5 yıl hiç durmadan çalışması falan lazım.