Bakmayan bilmez, bilmeyen üzülmez.
Geçmiş olsun.
Akvaryum, devirdaim motoru ve hava filtresi şart. Fanus no no no.
Japon balıklarım ölmüş 😪
19
●730
- 07-06-2026, 19:24:25
- 07-06-2026, 19:48:15Öncelikle geçmiş olsun hocam. Bu hobinin en kötü yanı da maalesef kayıp yaşamak. Suyun havaya temaz etmiş olması suda oksijen olduğu anlamına gelmez. Su yüzeyinin dalgalanması gerekiyorki balık ihtiyacı olan oksijeni alabilsin. 1. sebep bu. Diğer sebep ise fanus çok küçük olduğu için amonyak zehirlenmesi yaşamış olabilir. 3. sebep ise su değişiminde tüm suyu döktüyseniz zaten motor da olmadığı için su içi bakteri kültürünü bozmuş olabilirsiniz. 4. sebep ise fanus çok küçük olduğu için ani ısı değişimi yaşamış olabilirsiniz. Daha çok sebep sayarım ama üzücü gerçek şu ki fanusta beslediğiniz için ölmüşler. Daha önce 4 yıl beslemiş olmanız bu gerçeği değiştirmez.
- 07-06-2026, 20:16:09Hocam güneş ışığına direkt maruz bırakmadım gölgedelerdi hep dün iyilerdiDigitalTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 07-06-2026, 20:19:02Söyledikleriniz doğru hocam teşekkür ederim 😪 Aslında daha önce de besledim sularını düzenli değiştirdim balıkları ayrı bir kaba alıp suyu tamamen boşaltıp pisliklerini döküp yıkıyordum fanusu ama dün yıkamamıştım hocam. Ben tamamıyla dumandan gelen yağın suyun üstünde birikip onları havasız bıraktığını düşünüyorum 😪ASametYildirim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-06-2026, 09:42:55300 LT akvaryumuma japon koymaya çekiniyorum az gelir diye

Bence tekrar balık alırsanız fanusta beslemeyin tavsiyem güzel bir akvaryuma geçmeniz.
Filtrasyon şart dış filtre çok önemli bakteri kültürünü tutturur su değişimini düzgün yaparsanız uzun süre hobinizi devam ettirebilirsiniz.
Ölü hallerinin fotoğraflarını ekleyebilirsen çıkarımda da bulunabiliriz. - 08-06-2026, 10:20:39yok hocam bir daha almam sanırım belki ileride büyük bir akvaryuma alabilirim diğer türlü düşünmüyorum.ByPowerfuL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ölü hallerini imha ettim maalesef fotoğrafı yok ama gözleri büyümüştü ve yan yatıyorlardı muhtemelen havasızlıktan öldüler.
