• 01-06-2026, 23:46:41
    #19
    www.hostmatik.com.tr
    Dezar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yani baymak alsan diğer forumdakilerin dediği gibi öyle bakım yapma gibi durumun gerekmez, ve sorunsuzca kullanırsın diyorsun değil mi ?
    Yani zaten Karabük'te 2 5 adet servis var. Biri ECA nın diğerleri ikişerden demirdöküm ve Baymak'ın. Yani servis konusunda bir sıkıntımda yok bölgesel olarak. Daha fazla zamlanmadan bir tanesini kesinlikle almam lazım.

    Ama şimdi görüyorum ki herkes başka öneriler de sunuyor veya başka yorumlarda yapıyor kafam iyice karıştı, ve anlamadığım bir konu olduğu için insan hata yapmak istemiyor, dediğim gibi 5-7 sene götürse yeter yani gönül ister ömürlük olsun ama hangi makine ömürlük yapılıyor ki şu günümüzde
    Dezar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir de Luna ve Duo Tec farkları nedir ? attığım linklerdeki güncel sürümleri değil mi ?
    Luna en yeni seri diye biliyorum. İlk kombimiz duotech sadece bir fan arızası verdi ve cüzi bir miktarda veya garanti ile yenisiyle değişti diye hatırlıyorum ve 15+ yıldır hala ilk günkü performansta devam ediyor. Kombi işinde bakımı Yetkili servis harici bir yerde yaptırmamak kritik öneme sahip hangi marka olursa olsun. Kullanımda kesinlikle kablosuz haftalık programlı oda termostatı ile kullanmanızı ayrıca tavsiye ederim, bu ekstra tasarruf ve konfor katar.
  • 02-06-2026, 08:24:52
    #20
    90m2 ev için 20KW Yeter bence. Baymak bilmiyorum ama demirdöküm'den sorun yaşamazsınız. Zamanında emlak işi yaptığım için onlarca demirdöküm taktırdım tek bir sorun çıkmadı. Kombi alırken satıcınıza Ses desibelini ve yakıt harcama olayını da sorun her faturada size 1000TL Fazla getirse zaten 2 yılda kendini kurtaracak bir cihaz almayın.

    Peydigital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Vaillant iyidir ya
    12 senedir kullanıyoruz
    3 sene önce değiştik şuana kadar da bir sorun yok yenisinde
    demirdöküm ile vailant aynı fabrika. Aralarında pek bi fark yok.
  • 02-06-2026, 09:12:22
    #21
    SEO Danışmanı
    Baymak.
  • 02-06-2026, 12:58:26
    #22
    Buderus yada Bosch tavsiye ederim
  • 02-06-2026, 13:11:41
    #23
    Bu isin icinde olan biri olarak kesinlikle vaillant derim, garantisi suresi tr icin nedir bilmiyorum ama ariza yaptiginda isin uzmani gozu kapali tamir edebilir, Bosh en iyidir ama ariza verinceye kadar, ariza verdiginde tamiri asiri zordur.
  • 02-06-2026, 13:31:07
    #24
    Eski kombilerin hepsi daha sağlam ve dayanıklı 10 senedir 20 senedir şu markayı kullanıyorum diyenleri çok dikkate almayın çünkü yeni cihazlar eskisi gibi dayanıklı değil. Ben olsam baymak tercih ederim evet demirdöküm vaillanta bağlı ama vaillant almanyada üretiliyo demirdöküm türkiyede servis olarak heryere servis hizmeti var ama alacağın servis hizmetinden ne kadar memnun olursun bilemem.
  • 02-06-2026, 15:18:51
    #25
    almak istediğiniz ürünü 10 yıl ömürü olacağını varsayın. birkaç yıl sonra tamirine bile değmez diyerek yenisini alırsınız.
    fiyat performans E.C.A almıştım geçen yıl. Sorunsuz çalışıyor. Adı duyulmamış marka olmadıktan sonra uygun fiyatlı tercih edebilirsiniz.