• 18-05-2026, 17:04:03
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Selamlar,

    Konuyu çok uzatmadan kısa kısa anlatmak istiyorum.
    Forumda ilan verdim bir dating app kurmak istiyorum sözleşmeli olarak anlaşacağız ve % olarak ortak olacağız ona göre ilerleyeceğiz diye.
    Amacım gerçekten iyi bir iş ortaya çıkarmak ve bunun üzerine uğraşmaktı.
    Sözleşmeler yapıldı edildi hatta App'de hızlı hızlı daha sözleşme imzalanmadan işte demo yaptım nasıl olmuş vs diye gösterildi inanılmaz hoşuma gitti neyse imzaladık sözleşmeyi ödemeyi de yaptım kendisine.
    Sözleşme detaylarına çok girmek istemiyorum ama arkadaş forumda 1000 TL'ye dating app alıyor benimle anlaşıyor. Uygulamanın admin paneline kadar her şey aynı biz sadece 1-2 değişiklik yapmışız toplamda o kadar.
    Ben özel tasarım yaptırmıştım figma üzerinde onunla appin alakası yok kendisi de işte üye gelsin öyle toparlarız ederiz kafasında ben de uygulama çıksın görelim kafasındayım.

    Kısacası uygulamayı hazır açık kaynak kodlu 1K ya aldı codex kullanarak ekstra kısımları ekledi bi ara codexi bitmişti vs o yüzden geliştirme de yapamadık edemedik
    Kendisine IOS'da app çıksın diye mac one aldım IOS'da tabii ki şu an app yok kendisi uygulamayı ilk play'e attığında IOS'da da atalım demiştim o da IOS her şeyi kabul etmez o yüzden en son sürümü atalım demişti bu konuda haklı olabilir belki ama bana yine de mantıksız geliyor. Admin panel 2 gündür siteye bağlı erişim yok çünkü domain ona ait ve süresi mi ne bitmiş maddi durumunu biliyorum şu an fesih etsem ödeme yapamaz. Sözleşmede cezai tutar var kendisini de severim ederim ama neden bana böyle yaptı onu da anlamadım. Admin paneli hazır aldığını bana söylemişti dedi sıfırdan benim yapmam uzun sürer ben de admin panel önemli değil kullan dedim ama değil admin panel uygulamada olan her şey zaten aldığı adamın hazırladığı şekilde yani bir değişiklik yok.

    Bana en çok koyan kısmı bunu sakladı tamam eyv sakla sorun yok bana uygulamayı apk olarak atıp bak bunu yaptım işte haftaya şunlar bitecek vs dediği kısım zaten hazır satın aldığı uygulamayı 1.5 ay bekletti etti kafayı yemek üzereyim ya
    Onun da avukatı var sözleşme süreci 1 hafta vs uzamıştı etmişti benim de avukatım var daha avukatımla görüşmedim etmedim de siz olsaydınız ne yapardınız ben ne yapmam gerektiği konusunda sağlıklı kararlar veremiyorum şu an zaten asla veremem gibi


    Çok fazla yazım hatası var helal edin sinirden yazamıyorum 1 hayalimiz vardı be baba app çıkartalım lan kar etmeyelim tatlı bir uygulama olsun içine sıçıldı yine
  • 18-05-2026, 17:35:16
    #2
    Software Developer
    5 yıllık üyesiniz hocam, bazı şeyleri artık çözmüş olmanız gerekiyor.

    Bu tür durumlarda ödemeyi mümkün mertebe parçalı yapın, 2 hatta 3 parçaya bölün ve milestone başı para verin.

    Kanıtlarınız varsa şikayet konusu açın. İşin hukuki boyutu için bir avukat ile görüşebilirsiniz.

    En kötü ihtimal, fatura kesmediyseniz maliyeye şikayet edin görür dünyanın kaç bucak olduğunu.
  • 18-05-2026, 17:37:45
    #3
    Software Developer
    Bu arada, küçük bir dost tavsiyesi;
    Geliştiriciler ile yüzdelik oranda çalışmak çok doğru yaklaşım değil hocam. En azından bildiğiniz biri ile çalışmanız gerekiyor. Siz sermaye sahibisiniz, geliştiricinin risk alacağı bir şey yoksa yan iş olarak ilerletmesi mümkün değil bu işleri.
  • 18-05-2026, 17:42:37
    #4
    Üyeliği durduruldu
    Caspian adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    5 yıllık üyesiniz hocam, bazı şeyleri artık çözmüş olmanız gerekiyor.

    Bu tür durumlarda ödemeyi mümkün mertebe parçalı yapın, 2 hatta 3 parçaya bölün ve milestone başı para verin.

    Kanıtlarınız varsa şikayet konusu açın. İşin hukuki boyutu için bir avukat ile görüşebilirsiniz.

    En kötü ihtimal, fatura kesmediyseniz maliyeye şikayet edin görür dünyanın kaç bucak olduğunu.
    Hocam yok zaten ödeme 2 taksit şekildeydi öyle tek seferde uygulamayı görmeden ödeme yapmayacağımı belirttim. Uygulamayı görmekten kastım ios&play'de o taraflarda bir sorun yok.
    % kısmına katılmıyorum hocam şu sebepten dolayı bu işi yaparken önemli olan hayaller ve daha iyisini geliştirmek. Buradan 100 TL mi elde ettik bunu geliştiren ekibinde bir payı var ve proje ciddi noktalara gelirse ek gelir yaratılarak refah düzeyi artar ve çalışan kişi de kendini projeye daha iyi şekilde verebilir. Kanıtlarım var hocam zaten de avukatla görüşmeden hiçbir adım atmam kendisini de severim sayarım onunla da görüşmedik bu konuyu net olarak. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim