Claude.ai alacağım fakat kararsızım.
40
●4.598
- 26-03-2026, 19:57:51Kullanırsında etkisi ne kadar verimli orası ayrı. Bu aralar CLI tabanlı olmayan tüm sistemler bi kısıtlamaya gitmeye başladılar. Birde cursor pro birden fazla dil için ayarlanmış sistem o yüzden verimi çokta yüksek olmaz gibime geliyor. 20 dolarlık alın yetmezse upgrade hakkı var mesela 100 lüğe çıkacaksınız 80 dolar verip çıkıyorsunuz. 20 dolarlık normal webmastera yeter developere 200 dolarlık anca yetiyorsaruhansarica adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-03-2026, 21:18:57Vs code'da copilot öneririm şiddetle.
Orjinal claude code'dan daha iyi geldi bana buradaki opus.
40$ lık paket kullanıyorum. Çok ağır kodlama var ise opus'a, basit şeyleri ise gpt 5.4'e yaptırıyorum. ortalama 1 ay kullanıyorum fakat projelere göre değişiyor tabi.
Modeller arası anlık geçiş var, context dolduğunda ise otomatik compact ediyor. Bunu çoğu ide yapıyor fakat vscode çok başarılı bence.

- 26-03-2026, 22:27:45Arkadaşlar, ben de bir iki kelam edip deneyimlerimi paylaşayım.
Cursor'ın 20 dolarlık paketi size 20 dolar ve üzerine biraz bedava kullanım veriyor. 60 dolarlık paket 70 dolarlık, 200 dolarlık paket ise 400 dolarlık kullanım sağlıyor gibi düşünebilirsiniz. Kimseyi itham etmek istemem ama buradan alacağınız "Opus" veya "Sonnet" diye satılan hiçbir model aslında gerçekten o servislere bağlı değil. Hepsi sistem promptları ile maskeleniyor ve arka planda K2 veya daha eski Sonnet modelleri arasında geçiş yapılarak idare ediliyor.
Şu anda Claude üzerinde ciddi bir kullanım limiti sıkıntısı var. Reddit ve X gibi platformlara bakarsanız tüm kitlenin çıldırmış durumda olduğunu görebilirsiniz. Ben açıkçası 100 dolarlık "max x5" paketinden alacağım fakat öncelikle bu sorunun düzelmesini bekliyorum.
Eğer sadece script yazmak ve benzeri ufak işler için istiyorsanız Cursor'ı deneyebilirsiniz. MiniMax 2.7 veya bazı arkadaşların önerdiği gibi GLM-5 de kullanabilirsiniz. Daha komplike projeler için ise önümüzde iki seçenek var: OpenAI Codex veya Claude Code.
GPT kullanacaksanız, önerim kesinlikle CLI aracını veya yeni uygulamasını kullanmanızdır. 5 Nisan'a kadar tüm kullanıcılara 2 kat (2x) kullanım hakkı veriyorlar. Benim business hesabımda epey dayandı ve performansından gayet memnunum. Backend tarafını çok iyi yapıyor ancak frontend tarafında iyi sonuç almak için modele bayağı bir yönlendirme yapmanız gerekiyor.
Umarım faydası olur! - 26-03-2026, 22:50:26Alacaksanız 3 5 kişi toplaşıp 200USD 20x paketini alın. 3 kişi aktif limitleri bitiremiyoz. Ne 5 saatlik nede haftalık limit dolmuyor. Öyle laf olsun diye kullanmıyoruz, çok sağlam bir kullanım var ama bitmiyor gerçekten.
Ayrıca az kullanım saatlerinde x2 hak tanıyor.
Api almanızı tavsiye etmiyorum. Her türlüsünü denedim ama hiçbirisi orjinali gibi değil.
Edit; sadece opus max efor kullanıyoruz. - 27-03-2026, 03:16:54Üyeliği durdurulduMerhaba hocam Copilot PRO 12 Aylık Abonelik sağlıyorum dilerseniz yardımcı olabilirim premium bütün modelleri destekliyor ister Copilot üstünden Claude erişim ister direk Claude api erişim şeklinde kullanabilrisinizde VS Code'da . detayları incelemek için konuma göz atabilirsiniz TIKLA
- 27-03-2026, 08:59:38Bu gerçekten bu kadar fazla limiti olan bir model mi? 17USD olan modeli çok hızlı bitiyor çünkü, hatta 1-2 günde bittiği söyleniyor. Ama bu 200USD modeli ise herkes bitiremediğini söylüyor, bence orada yazılanlardan daha farklı limitler var. Bi alt modeli daha düşük limitlerde, bi üst model ise daha yüksek limitlerde olabilir. Sizin bu mesajınızla ben de ikna oldum arkadaşımla ortak almaya.BENOR Bilişim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-03-2026, 09:03:04lastasmile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4.yü istemiyoruz hocam
100 usd 5x yetmemesi normal, 200 USD 20X hocam. O yüzden yetiyor. React, php, nodejs projeleri aynı anda geliştiriyoruz. Tahmin edersiniz ne kadar token çekeceğini. Kullanım monitörü atacaktımda bugün sıfırlanmış hepsi 😄

Sadece bugün 2 tane sıfır codex hesabımın haftalık limiti doldurdum, claudedan 100 dolarlık max aldığım zamanlarda da yetmiyordu. Bir gün paraya kıyacak ve 20xi de deneyeceğim hahah