• 22-03-2026, 13:18:24
    #1
    Arkadaşlar

    az önce şöyle bir video izledim ama araştırdığımda ve formda açılan konulara baktığımda kafa karışıklığım gitmedi. Benim gibi kafasında soru işareti olan bir çok kişi olduğunu düşünüyorum. Plakasını yakın zaman da değiştiren arkadaşlar aşağıda ki soruları cevaplarsa sevinirim.

    Yeni bir araç aldım plakası APP, sahte mühür bile yok şimdi notere gideceğim ama noter APP plakaları almıyor diyorlar, Karakol veya E devlet üzerinde plaka kayıp başvurusu yapılması gerekiyormuş bu süreci yaşayan oldu mu? Kayıp başvurusun dan sonra yeni çıkan plaka da aynı plaka olmayacak size yeni plaka verilecek diyorlar buda ruhsatında değişmesi demek oluyor ek bir işlem ayrıca sigorta poliçelerinde de plaka değişikliği olması gerekiyor.

    mevcut plaka mı değiştirmeden yasal plaka basımı yapamaz mıyım? Elinde eski plakası olmayan benim gibi sadece APP plakası olup değişiklik yapan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Kayıp başvurusu yapmak ve yeni bir plaka almak zorundamıyız?


    video
  • 22-03-2026, 13:21:58
    #2
    Onunda formülünü buldular hocam. Kayıp başvurusu yaparken tek plaka diyorlarmış. Yenisini alınca tekrar kayıp ilanı yapıp diğerini yeniliyorlarmış.

    Bendekiler orjinal kalın puntolu, bende değiştireceğim
  • 22-03-2026, 13:41:12
    #3


    Takip etmeniz gereken süreç yukarıda, eğer tek plaka kayıp başvurusunda bulunursan noterler diğer plakayı istiyorlar bildiğim kadarıyla, yine de şansınızı deneyin bir umut noter işlemlerinizi halledebilir.

    Tek plaka kayıp başvurusunu da e-devlet üzerinden yapabiliyorsunuz.

    Ayrıca şunu da ekleyeyim, eğer iki plakan da app ise yeni ruhsat çıkarıp ve yeni plaka alacaksın.
  • 02-04-2026, 10:14:09
    #4
    SerkanAks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Onunda formülünü buldular hocam. Kayıp başvurusu yaparken tek plaka diyorlarmış. Yenisini alınca tekrar kayıp ilanı yapıp diğerini yeniliyorlarmış.

    Bendekiler orjinal kalın puntolu, bende değiştireceğim
    Hocam lütfen bu doğru olmasın ya. Bu şekilde yapacaktım aklıma geldi ama bana yapamazsın dedi karakoldaki polis... 2 plaka kayıp başvurusu yaptım ayrıca soforler odasında yoğunluktan plakayı da alamadım ceza yedim