Sosyal Medya Gelirleri Vergi Hk.
5
●218
- 14-03-2026, 01:50:01Shopier hesabına para geliyor diye konu otomatik olarak vergiden muaf olmuyor. Düzenli şekilde dijital ürün satışı yapıyorsan bu iş genelde ticari kazanç sayılır. Sosyal medya, içerik üreticiliği ve bazı online hizmetler için ayrı bir istisna var ama düz dijital ürün satışı o kapsama her zaman direkt girmez. GİBin 2026 rehberinde istisna; sosyal içerik, online kurs/eğitim, veri işleme-geliştirme, ürün tanıtımı gibi hizmetler için anlatılıyor. Ayrıca bu istisnada Türkiyede açılmış özel hesap üzerinden tahsilat ve banka stopajı gibi şartlar var.
Bu yüzden Shopier kullanıyorum, şirket açmadan sürekli dijital ürün satarım mantığı güvenli değil. Özellikle satış süreklilik arz ediyorsa, bunu şahıs şirketi veya uygun vergi mükellefiyetiyle yürütmek daha doğru olur. Shopierin kendi tarafında bireysel hesap açılabiliyor ama bu, vergi mevzuatı açısından otomatik serbestlik anlamına gelmiyor; Shopier tarafında da vergi mükellefleri için e-Arşiv/fatura entegrasyonu ayrıca sunuluyor. - 14-03-2026, 01:59:07Hocam fark etmez, çok çok gizli ve illegal devam etmiyorsan, ki o da bir müddet sonra radara mutlaka giriyor, her türlü vergini vermek mecburiyetindesin, Aile bireyleri dahil bir başkasının hesabını yine kullanırsan o da sakat, bu sefer de onlar sorguya tabii tutuluyor.
En iyisi nakit keş para, o da intenet üzerinden ancak (Kapıda ödemeli) olarak mümkün olur, onunda bir kaç yolu var o parayı almak ile alakalı tabii.
Her türlü şirket en temizi, fazla fazla vergi ödesekte.. En azından; kafamız rahat! - 14-03-2026, 02:03:21Ticari olarak kazanç sağlayıp hesabınıza geldiğinde vergi mükellefiyeti olmaktasınız, kazanç sağlanıyorsa faturalandırıp vergisini ödemeniz gerekmektedir. Vergi mükellefi olmak, bir gelir elde eden ya da ticari faaliyet yürüten herkes için temel bir zorunluluktur. Maliye bakanlığının yeni getirdiği kurgan ve kaşif adlı yapay zeka botları kazançları tespit edip vergilendirilmediğini tespit edebilmektedir. Akabinde vergi dairesine bildirerek vergi dairesi tarafından izaha davet ve vergilendirilmeniz kontrol edilmektedir. Vergilendirilmediğinde kdv ve gv cezaları çıkmaktadır. Genel olarak bu konularda dikkatli olmanız sağlıklı olacaktır.
- 14-03-2026, 02:03:42şu an pek bi gelir elde edemiyorum. iş tutacak mı tutamayacak mı belli değil. şahıs işletmesi açsak aylık bağkuru muhasebe ücreti aylık vergisi vs derken nerden baksanız -13k 15k giderimiz oluyor.AFNaNTiK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-03-2026, 02:06:44Hocam size tavsiyem; uçmayın!larecep adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bununla neyi kastediyorum? : Deneyin.. Bir bakın bakalım, yani ne nedir? Ne kadar kazandırıyor? Sürekli bir kazanç olabilir mi? Bir ihtimal hatta bir tık ötesi gördünüz... Kazandırıyor...
Öyle ise doğrudan şirket açın ve fatura kesimlerine başlayın. Diğer türlü şirketsiz sürekli bir gelir, dengesiz bir gelir bile olsa gelir gelirdir, her türlü faturalandırmak mecburiyetindesiniz, buna göre temkinli hareket edin.