Şirket kurmadan vergilendirme
4
●292
- 26-02-2026, 10:30:06Muhtemelen 'Serbest Meslek Erbabı' olarak 'Serbest Meslek Makbuzu' kesilmesi gerekecektir hocam, isterseniz bu konuları araştırabilirsinizosmannnnn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-02-2026, 10:30:24Yıllardır araştırılan bir konu fakat her türlü bunun bir çözümü yok hocam, sektörden sektöre istisna belgeleri ile çözümler değişse de bağkur ödemek zorunludur fakat sigortalı olarak biyerde çalışıyorsanız bağkur ödemenize gerek kalmaz.
- 26-02-2026, 10:48:36Sosyal medya kazancı varsa istisna başvurusu yapıp hesap açtırarak hesaba giren ödemelerden otomatik yüzde 15 vergi kesintisi yaptırabilirsiniz şirket açmaya gerek yok fakat bağkur’dan kaçış yok prim borcu her ay işleyecek. Mevcutta bir yerde çalışıyorsanız sigortanız ödeniyorsa bağkur başlamaz.
Basit usül vergilendirme var ama alanı kısıtlıdır internet üzerinden verilen hizmetleri kapsamaz. - 26-02-2026, 11:12:20Geçen gün kardeşim aldı, maliyeye gideceksiniz ben freelance iş yapıyorum ama büyük paralar kazanmıyorum ama vergimi de ödemek istiyoruum tarzında bir yaklaşımla,

Ama o aşçı olduğu için yemek vs. yapıyor tabi sektör farkı var ama 2029'a kadar geçerli bu belgeyi aldı ve hesabına giren her paradan %4 kesinti uygulanıyor. Böylece vergisini şirketsiz vermiş oluyor. Bir araştırın, internet ve yazılım sektörü için böyle bir şey var mı bilmiyorum açıkçası ben de merak ediyorum.
