• 20-01-2026, 11:33:22
    #19
    En iyisi sanırım
    Kurumsallar evraksız çıkış yapamıyor. Muhasebe mecburen belge gelsin sonrasında ödemeyi göndeririz şeklinde ilerliyor.
    Yine de problemler yaşamanız olası. Ödemenin gecikmesi, hizmet bitene kadar yapılmaması istenmesi, iş iptali durumunda fatura iptaliyle uğraşılması vs. hoş değil.
  • 20-01-2026, 16:22:43
    #20
    Normal fatura yerine Proforma fatura kesin ödeme gelince normal fatura olarak kesersiniz. Bizde bazı firmalara talepte bulunuyoruz
  • 20-01-2026, 16:31:27
    #21
    ticaretimizin %99'u önce fatura sonra ödeme şeklinde gerçekleşiyor, eğer müşterinin bizde bir cari kaydı yok ise ve açık hesap ( 1 dakikalık vade bile olsa) çalışmak için uygun görülmemiş ise hizmeti yada ürünü vermeden ödeme talep ederiz, aksi takdirde bir çok müşterimizde fatura kesilir fatura müşteriye ulaşır akabinde fatura numarasına istinaden ödeme yaparlar yani havale yapılırken XXX0000000001 numaralı faturaya istinaden ödemedir şeklinde açıklama girerler.

    Önce fatura sonra ödeme işleminde bi usulsüzlük yada beyis yok aslında, fatura karşı tarafa ulaştığı anda itiraz süresinde itiraz edilmez ise icra takibi başlatabilirsiniz.

    faturayı kesmek ben ürünü/hizmeti teslim ettim bedelide şudur demek aslında.
  • 20-01-2026, 16:48:21
    #22
    Fatura kesip ödeme almazsan Alacaklı olursun Olay naylon fatura olmaz
  • 20-01-2026, 23:26:47
    #23
    Kumsallara bu şekilde iş yapılıyor hocam. Proforma fatura falanda gönderebilirsiniz. Ama fatura kesmenizin bir sakıncası yok. Ben bu şekilde fatura kesilir ödeme alınır. Sonuçta banka havalesi yapacaklar muhasebe tarafı onu neden çıkardığını belgelemesi gerekiyor.

    Dediğiniz olay kredi kartı ile alışverişte olabilir. Yoksa orada çalışan adam kafasına göre çıkış yapamaz.