Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Hocam bilişim dünyasına yönlendirebilirsiniz fakat sadece yazılım odaklı düşünmenizi tavsiye etmem. Bana göre sorun olan nedenleri aşağıda yazıyorum.
1- Bu sektöre giren kişilerin çoğu yazılım kısmına yöneldiği için piyasada çok fazla yazılımcı var.
2- İşe alımlar genel olarak dünya çapında çok azaldı.
3- Yapay zeka yazılım alanında aşırı hızlı gelişiyor. 1 sene öncesine göre bile çok daha iyi, karmaşık yapılarda kodlar geliştirebiliyor. Bazı firmalar kod yazarken yapay zekayı kullanmayan çalışanlarını kovuyor.
Yapay zeka yardımcı bir araçtır iyi kullanabilenler sektörde tutunacak diyen kişilere çok fazla inanmamanızı öneririm. Durum şuan bu şekilde olabilir fakat 2-3 yıl içinde yapay zeka yardımcı bir araç olmanın çok ötesine geçecektir.
Bir yazılımcı olarak bu kadar belirsizliğin olduğu bir sektöre giriş yapılmamasını öneririm. Şuan sıfırdan bu sektöre girmek isteyen birisi olsaydım kesinlikle başlamazdım. Hobi olarak ilerletmek isteyebilirsiniz fakat meslek olarak seçim yapılmasını tavsiye etmem.
Kısacası matbaanın gelmesiyle beraber "amelelik" olarak sınıflandırabileceğimiz mesleklerin çoğunun bitmesi gibi, yapay zeka da bilişim sektöründeki amelelik olarak sınıflandırabileceğimiz kısımların çoğunun yerini alacaktır.