• 09-01-2026, 08:10:04
    #19
    GL4D14TOR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Matematik ödevini hesap makinesiyle yapmak 10 saniye sürer ama mantığını anlamayan ilk sınavda kalır. Yapay zekayı araç olarak kullanmak zekice, ama onu tek çözüm sanıp kendi yeteneklerini köreltmek asıl zaman kaybı.
    Sonra kimse bize işe almıyor

    AI ile kod yazılır ama Bunu Yapan yazılımcı olmaz
  • 09-01-2026, 10:47:47
    #20
    Satır düzeyinde kullanıyorum sistem dizaynı için de ara ara tavsiye alıyorum
  • 09-01-2026, 12:10:03
    #21
    hala örgü ören kaldımı gibi bi soru
  • 09-01-2026, 12:25:50
    #22
    Büyük şirketlere başvuru yaptığınız zaman size ai ile neler yapabiliyorsun diye sormayacaklar. Aksine çoğu büyük şirkette (benim çalıştığım yer gibi) veri güvenliği açısından ai uygulamaları kullanmak yasaktır. Sadece şirketin güvenilir kıldığı uygulamaları kullanabilirsiniz. Yani şu an artık kod yazmaya gerek yok dediğin senaryoda ilerde sıkıntı yaşarsınız. Şu an stack overflow nedir bilmeyen bir nesil yetişiyor gerçekten üzücü.
  • 09-01-2026, 12:29:26
    #23
    Projeye göre değişir.

    Eğer karmaşık bir iş ise AI ile başlamam. Çünkü; Kısa vade de hız verir uzun vade de zarar verir.
    Tıpkı yaşlısın, paran var ama enerjin yok. Gençsin, paran yok ama enerjin var muhabbeti gibi.
  • 09-01-2026, 13:04:20
    #24
    Üyeliği durduruldu
    Eğer önceden yazılım biliyor olsaydım her işe kullanmazdım ama ben yazılım bilmeyen biri olduğum için her şeyi AI ile yapmak mecburiyetindeyim ve bundan da hiç bir zarar görmedim şuana kadar inşallah görmem.
  • 09-01-2026, 15:01:13
    #25
    Gold üye
    Sürekli 10 dakikasını çöp etmemek isteyen saatlerini kod yazarak doğru değerlendirmeye devam ediyor.
    Arkanızı herkese benzerini yapan bir sisteme yaslayarak nasıl bir fark yaratmayı düşünüyorsunuz.
  • 09-01-2026, 15:40:26
    #26
    Yapay zeka bir araç. Bu şu an "arabalar varken hala yürüyor musunuz?" demekle eş değer bir soru.

    Ek olarak, ChatGPT, Gemini üzerinden direkt kod yazdırayım diyenler genelde hüsranla çıkar. Github'da API key pushlayan mı dersin, şifreleri plain txtde tutan mı dersin alayı var. İşin gerçeği bir agent kurmak için bile giriş seviye Linux terminali, Docker bilgisi şart.
  • 09-01-2026, 16:13:10
    #27
    Yazdığı kodu , oluşturduğu yapıyı anlamak ona yön vermek
    Ortaya çıkan ürünün güvenirliliğini ve sürdürelebilir olması için önemli faktörler
    Bunlara dikkate almayan bir amaç taşıyorsanız tabiiki oluştur geç mantığına uygun artık satır satır kod yazmak diye bir şey kalmadı