• 04-01-2026, 00:02:40
    #10
    Ruby Digital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evet, bu işi yapabilirsiniz ancak çok meşakkatli. Arkadaşımızın da dediği gibi herhangi bir sorunda telafi üstüne telafi yapmanız gerekiyor.
    Müşteri bir yerden sonra 'tamam, telafi istemiyorum, belli ki olmuyor, iade yapın' dediği zaman bu sefer harcadığınız onca emek çöp olabiliyor.
    İade yok deseniz bu sefer de mahkeme yoluyla tehdit ediliyorsunuz. Evet, tehdit diyorum çünkü müşteri bunu size nazik bir yolla değil, tehditvari bir şekilde söylüyor.

    Tüm bunları göze alabiliyorsanız çok güzel de getirisi var.
    Ucuzdan satarım garantisiz satarım hocam bu şekilde bir sorun olmaz sanırım
  • 04-01-2026, 00:21:55
    #11
    Hocam yorum hizmeti ben sağladım, ticaret puanlarıma bakarsanız R10'da çok fazla hizmet pazarlamıyorum yani normal şartlarda site yapıyorum, grafik tasarım, e-ticaret, SEO, yorum, ticari faliyetler birçok noktada çalışmam var.

    Yorum hizmeti de verdim bunun ağırlığı R10 olduğu için burdan hizmet verdim. Ama olay akışının kırıldığı yerler var. Mesela ben R10 kullanıcılarına da hizmet veriyorum ama forumda bir işin piyasası belli ama dışarıdaki müşteride öyle değil. Burda bir yorumu max. satabileceğiniz miktar belli ama dışarıda müşterinin işine göre değişir. Şimdi bu demek değil ki insanları kazıklayın parası varsa yapıştırın bu değil. Şimdi müşterinin işini nasıl ve hangi şartlarda çözdüğümüz de önemli yorum hizmeti olarak sadece Google yorumunu baz almayın birçok platformda yorum hizmeti verilebiliyor. Mail satın alma maliyeti, atılan yorumun kalitesi, müşteriye yaklaşım, ağırlama, müşterinin hakkını savunma gibi birçok konu da işin içine giriyor. Yeri geliyor sosyal mühendislik de işin içine giriyor. O yüzden burda 20-30 liraya satılabilecek yorumu dışarda farklı koşullarda 100-150-200 TL fiyata satabilirsiniz.

    Bir de ekip kurma durumu var. Kimlerle temas ettiğiniz de önemli. 200 Yorum atabilecek ekip ile çalışıp karşılıklı kar payı alıyordum. Biraz da ihtiyaç kimine burdan kazanacağı 5-10 TL kimine 15-20 TL yarıyor. Veya kendi projemi kurdum, bunun üzerinden R10'dan yorum ihtiyacı olanlara yorum atacağımı belirttim, akabinde platformuma hem üye çekmek hem aktifliği sağlamak için ihtiyacı olan kitleye bu alanda iş teklifi yaptım. Artık tek başıma değildim kar payı alabiliyordum. Bu şekilde hizmet verdiğim de oldu. Burdan pek kar almadım amacım platformumun gelişmesiydi, gelişti ve artık yorumları ekiplere devredip kar alıp gelişen platformda yorum hizmetinden kar payı almak yerine platforma reklam aldım daha fazlasını kazandırdı.


    Ama netiecede çok karlı bir iş değil bence yani. Küçük paralarla kesinliği olmayan bir hizmet veriyorsunuz. 100 kişiden hizmet alsanız ayrı ayrı 200 yorum için her birine ayrı ayrı ödeme göndermesi bile ayrı bir telaş yani. Ama bu alanda bir öneri lazımsa hizmetinizin fiyatını sizin belirlediğiniz hem sizin hem hizmet alanın menun kaldığı ölçütte yapın derim. Burdan 1 yorumu 50 TL'ye satmayı denemek yerine gerçekten bu alandan uzak ihtiyacı olan kişinin büyük sorununu çözdüğünüz garantili ve gerçekten işlerini çözen kaliteli bir muhattap olarak iyi bir hizmet sağlayın yorumun tanesini 250 TL'ye satın.