• 13-12-2025, 13:58:53
    #1
    son 1 senedir ciddi olarak İstanbul'dan kaçıp gitmeyi düşünüyorum. kalabalık, pahalılık, beton, trafik derken doğup büyüdüğüm şehirden artık tiksiniyorum. kuraklık sebebiyle yakın gelecekte, elimde bidonla tankerden su alma mücadelesi verdiğimi hayal edince buradan defolup gitme zamanının geldiğini farkettim.

    Önce Edirne, Kırklareli, Tekirdağ olmak üzere Trakya bölgesini araştırdım. Fakat o taraflarında hem kuraklık çekme ihtimali çok yüksek hemde İstanbul'da kurtulmak istediğim ne varsa bu taraflara gelebilirler.

    bu yaz Karadeniz turu yaptım. Doğu Karadeniz bölgesini (Trabzon-Rize) gezdim. her yer yemyeşil, tarihi mekanlar, su kaynakları var güzel yerler fakat en uzun düzlük sanırım 1 km filandır. dağ bayır ve engebe dolu. ben düz ayak gitmeye alıştım markete gitmek için 100 metre yüksekliğe sahip tepeye tırmanmak istemiyorum

    birde coğrafi zorluğundan olsa gerek insanı da biraz fazla agresif geldi.. aralarında yaşayabileceğimi düşünmüyorum.

    Batı Karadeniz hakkında en ufak bilgim yoktur. uzaktan çalışıyorum, trafikten, betondan (kafamı çevirdiğim her yerin beton olması) ve kalabalıktan kaçıyorum ama 2000m dağın başında da tek başıma yaşamak istemiyorum. Bu perspektife uygun olarak önerebileceğiniz yer var mı?
  • 13-12-2025, 14:03:02
    #2
    Oraya doğru. Darıca - Sinop - Samsun - Ordu felan olabilir
  • 13-12-2025, 14:45:27
    #3
    bolu çok sevdiğim bir şehir doğal güzellikleri vs.
  • 13-12-2025, 15:05:08
    #4
    Kdz. Ereğli en iyisi. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • 13-12-2025, 16:09:30
    #5
    • Rize-Ardeşen bence yaşanacak bir yer ben istanbul'dan buraya taşındım tabi memleketim de aynı zamanda. Canın mı sıkıldı Batum 40 dakika mesafede ) tavsiye ederim yardımcı da olabilirim.
  • 13-12-2025, 19:21:57
    #6
    Sea53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    • Rize-Ardeşen bence yaşanacak bir yer ben istanbul'dan buraya taşındım tabi memleketim de aynı zamanda. Canın mı sıkıldı Batum 40 dakika mesafede ) tavsiye ederim yardımcı da olabilirim.
    Rize'ye gittiğim dönemde çok rutubetliydi. arkadaşlarla merkeze ve Ayder yaylasına gittik güzel yerler ama sürekli yaşayabileceğimi zannetmiyorum