• 01-12-2025, 01:59:09
    #19
    baalcim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bence anlattığınız gibi değildir olay adam niye arayıp direkt küfür etsin, sizi arayıp şu kısımlar aynı değil şöyle olacak falan demiştir, sizde ekstra revizeye girer diyip ücret isteyince sinirlenip hakaret etmiştir aynı olacak diye anlaştık diye falan. Olayın böyle geliştiğini düşünüyorum, hakaret durumu tabii ki yanlış fakat sizde burda sürekli iade yapayım mı tüm ücreti dediğinize göre demekki işin hakkını verdiğinizi düşünmüyorsunuz kendinizde sorun buluyorsunuz ki tüm ücreti iade etmek istiyorsunuz.

    Ben olsam müşteriye ulaşırım ilk başta, istediğiniz kısımları düzenleyip daha benzer hâle getireceğim yarın başlarım x sürede de tamamlarım uygun mudur tarzında bir mesaj atarım, müşteri genellikle ikna olur zaten olmazsa da iade teklif edersiniz ama direkt gidip iade teklif etmeyin emeğinizi niye boşa veresiniz. İadeyi son koz olarak kullanın her zaman.

    Yasal açıdan sorunuzu cevaplamak gerekirse eğer ortada bir sözleşme, fatura yoksa sizi şikayet ederse vergi dairesine falan tabii ki incelemeye girer ve ceza alırsınız ama şöyle şikayet edeceğim mahkemeye vereceğim diyenlerin %90’ı korkutmak amaçlı yapıyor hiç birinin şikayet ettiğini görmedim şu zamana kadar. Şikayet edecek adam şikayet edeceğim demez, direkt gider şikayetini verir size de dosyanın fotoğrafını iletir. Şikayet edeceğim deme amacı size son bir hak tanıması olur iade yapmanızı bekler o yüzden onu der.
    Bu arada siteleri inceledim sizin yaptığınız site de gerçekten güzel olmuş ben beğendim şahsen, ama müşterinin dediği gibi fiyatlara virgül ekleyin yoksa çok karışık gözüküyor.
  • 01-12-2025, 01:59:58
    #20
    iade yapmam dedim
  • 01-12-2025, 02:01:23
    #21
    Ekleriz hocam onu da genel olarak okey bittigini dusunuyorum sizce adamla acik konusup revizasyon almayacagimi mi belirteyim
  • 01-12-2025, 02:02:24
    #22
    osmannnnn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    iade yapmam dedim
    Dümdüz iade yapmam diyipte geçme hocam 😊 git bi düzeltme revize teklif et, hoşunuza gitmeyen kısımlar nedir düzeltelim falan de müşterinin kalbini çal anlayış göster biraz. Müşteriyle papaz olmanın anlamı yok.
  • 01-12-2025, 02:03:31
    #23
    Ekstra cok sey isterse hocam yapamam fakat mesela trendyol entegrasyonu vs isterse ekstra sizce mahkemeye verse sorun olurmu
  • 01-12-2025, 02:03:52
    #24
    osmannnnn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ekleriz hocam onu da genel olarak okey bittigini dusunuyorum sizce adamla acik konusup revizasyon almayacagimi mi belirteyim
    Hocam tam ücret iadesi yapmayı kabul görüyorsun ikide bir tüm ücreti iade edeyim mi diye soruyorsun ama revizeye gelince niye yapmak istemiyorsun ki. Revizede en azından cebinden bir şey çıkmıyor ek bir ücret almadan müşterinin revize isteklerini yap konuyu öyle tatlıya bağla bence ama sen bilirsin tabii ki.
  • 01-12-2025, 02:06:42
    #25
    osmannnnn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ekstra cok sey isterse hocam yapamam fakat mesela trendyol entegrasyonu vs isterse ekstra sizce mahkemeye verse sorun olurmu
    Onu baştan belirt ödeme altyapısına vs ben karışmam de, ben sadece sitenin görünüşünde benzer olmayan (hoşunuza gitmeyen) yerler varsa oraları düzelteceğim de o şekilde başla. Mahkemeye vermez verse bile ortada sözleşme yok bir şey yok neye dayanarak verecek sanmıyorum bir şey olacağını. Benim dediğim şikayet resmi kurumlara vergi dairesine vs şikayet etmesi. O sıkıntı yaratır çünkü anladığım kadarıyla ne fatura kesmişsiniz ne bir şey.
  • 01-12-2025, 02:07:27
    #26
    Hocam gecmise yonelik fatura kesem
  • 01-12-2025, 02:10:11
    #27
    osmannnnn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam gecmise yonelik fatura kesem
    Ödemeyi geçen ay içerisinde aldıysan düne kes bir şey olmaz, bence önce müşteriye ulaşıp hoşunuza gitmeyen yerler nedir yazarsanız düzelteyim falan de