• 11-11-2025, 10:53:32
    #1
    Öncelikle herkese merhaba yaşım 19 üniversitede önlisans işletme yönetimi bölümünü bitirmek üzereyim 2. Sınıfım. Masabaşı çalışabileceğim bir iş tercihi yapmak istiyorum ve gördüğüm kadarıyla sigortacılık rahat bir iş gibi duruyor. İşletme yönetimi bitirdikten sonra açıktan ön lisans sigorta ve banka gibi bir bölüm okumak istiyorum bir süre çalışıp kendi şubemi açmak gibi fikrim var bu sektörde deneyimi olan büyüklerim fikir verirse çok sevinirim ( nerdeyse 20 yaşındayım hayatım boyunca çalışmadım. Bu yüzden rahat bir iş istiyorum) düşüncelerinizi bekliyorum
  • 11-11-2025, 12:18:18
    #2
    fatbotter.com
    Sigortacılık işi zorlaşıyor. Sigorta acentası açmak için gereken tutar 3.5 milyon üzerine çıkmış durumda. Çok dolandırıcılık olduğu için işi zorlaştırıyorlar.
  • 11-11-2025, 12:19:53
    #3
    Hocam siz sigortacı mısınız sorularımı size yöneltebilir miyim
  • 12-11-2025, 11:17:05
    #4
    uzaktan kolay görünür ama işin içine girdiğinde öyle olmuyor
  • 12-11-2025, 17:13:52
    #5
    Kolay bir meslek diyemem fakat yaşadığın ile göre değişkenlik gösterir kendini teknik personel olarak geliştirirsen hem iyi maaş ile iş bulabilir hem de kendi oluşturacağın portföyden gelir elde edebilirsin.
    Fakat birçok kıstası var 2 yıllık bölüm ile acente veya şube açamazsın. 2 yıllık bankacılık sigortacılık bölümü bitirirsen de mesleki tecrübe şartı var yani hemen olabilecek bir durum değil ama bu mesleği yapmak istiyorsan bir acente yanında çalışmaya başla maalesef ülkemizde sigortacılık ekran sigortacılığı olarak ilerliyor yani sigorta şirketi ekranlarını bilmediğin sürece ilerlemen zor önceliğini oraya verdikten sonra ürün eğitimleri alabilirsin.
    Kendi işimi yerimi açmak istiyorum dersen de mutlaka şubelik tavsiye ederim ama iyi bir firmadan almaya çalış herkes şubeci setkörde tavsiyem ilk 5 firma var biraz araştırıp bulabilirsin onlara yönel şubelik şartları biraz zor olabilir ama ikili diyaloglar ile yapabileceğini düşünüyorum.
    Kazançlı bir sektör sermayen kendinsin kendini ne kadar geliştirirsen o kadar farklı alanlara açılabilirsin bireysel emeklilik hayat poliçeleri elementer branşlar yani trafik kasko vbg. birçok alan var hepsinde uzmanlaşmak imkansız ama çevrene ve odaklanmak istediğin alana göre ilerlersin.
    Zor imkansız sektör şöyle böyle gibi laflara pek aldanmanı istemem hiçbir iş kolay değildir geliştirmek zorundasın kendini ama bu sektörde maalesef eski acenteler yeni acentelerin veya yeni oyuncuların sektöre girmesini öcü gibi gördükleri için herkesi korkutuyorlar kafana takmanı tavsiye etmem.
    Sektörün a dan z ye her alanına hakim biri olarak tavsiye ediyorum.
  • 13-11-2025, 22:24:23
    #6
    R10 Sigortacısı
    Hocam öncelikle sistemi baştan kurarsan çok güzel iştir. Ancak inanılmaz bir çevre ister. Hatta çevre de yetmez çünkü insanlar alışkanlıklarını değiştirmek istemez. Dahası trafik sigortasında 5 yıl en uygun fiyatı verirsin sonra anlaşmalı olmadığın bir şirket o yıl senden uygun fiyat verir müşteri D.olan.. cı sanar gibi gibi.

    Kısacası çok ama çok müşterin var ise süper iştir. Ancak ben çevremle ilgileneyim dersen para kazanman zor.

    Son olarak gerçekten bu mesleği sevmen gerekiyor. Ben insanları mutlu etmeyi sevdiğim için bana uygun. Bir ömrü sigorta sektöründe geçirdim hiç pişman olmadım. Yine olsa yine aynısını seçerdim.
  • 18-11-2025, 10:37:51
    #7
    Yaşım daha küçük olduğu için bir kaç sene işi öğrenmek için mecburen başka yerlerde çalışacağım bu sene aöf banka ve sigorta yazacağım açıktan okurken işi öğreneceğim muhtemelen değerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim