• 14-10-2025, 09:02:08
    #1
    Merhaba arkadaşlar MacBook Air m2 var klavyenin üzerine ılık şekersiz latte döküldü. İlk tepkim kapattım ve ters çevirdim ve temizledim.
    Tecrübe eden var mı? Ne yapmam lazım, tavsiyeleriniz nedir?
  • 14-10-2025, 09:05:06
    #2
    macbook değil de benim arkadaşın matebook'a kahve döküldü şekersiz gitti klavye aldı öyle takılıyor
  • 14-10-2025, 09:09:31
    #3
    gereksiz bir masrafınız da olabilir belki ama bence servise götürün. bir sorun olmadığını ama makul bir fiyata kontrol ve temizleme imkanı varsa temizletmek istediğinizi söyleyin. açma kapama 3 4 bin tl isterlerse tabi risk alıp bir şey yapmamak mantıklı. Ben olsam 1000 tl civarı bir bedelle kafam rahat edecekse içim rahat etsin diye servisi tercih ederdim. Genellikle sonradan bir şey çıkmaz ama yine de bir ihtimal, sonradan tuşlar basmamaya başlarsa can sıkıcı olur.
  • 14-10-2025, 09:10:23
    #4
    Merhaba, geçmiş olsun. Ters bir şekilde ne kadar beklerse beklesin içerisinde sıvı kalacaktır. Bu şekilde çalışabilir fakat ilerde parçalarda kalıcı hasara neden olabilir. Ben olsaydım içini açıp tüm donanımları söküp kurulayıp tekrar çalıştırırdım geç olmadan.
  • 14-10-2025, 09:33:09
    #5
    süt işi bozuyor temiz suyla bir tur yıka sonra pirince koy, arkadaşın dediği klavyeyi söküp temizletme fikri de mantıklı. Aksi takdirde klavyenin bazı tuşları bozulacak ciddi masraf çıkarır fiyatlarına bakarsın. Ek olarak anakarta süt gittiyse oksitlenme küflenme koku falan her türlü sıkıntılar yaşanabilir. Anakartın gitmesi durumunda bilgisayarı çöpe atarsın. Hiçbirşey de olmayabilir ben ihtimalleri belirttim bilginize.
  • 14-10-2025, 10:10:55
    #6
    Çöpe at yenisini sipariş ver
  • 14-10-2025, 10:14:29
    #7
    ana karta birşey olmadıktan sonra en kötü klavye değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Eğer eliniz yatkın değilse ve uygun ekipmanınız yoksa (örneğin torx yerine düz tornavida kullanmak, kapağı ayırıcı plastik parça yerine tornavida ile kanıttırarak açmak) cihaza zarar verebilir. Kozmetik kusurlar bir yana bir arkadaş tornavida ile kapağı açacağım diye eli kayınca ana kartı birkaç santim kazımıştı. Eğer yetkin değilseniz ve ekipman yoksa uygun bir servise veya bu işleri yapan "kendini ispatlamış" serbest çalışan bir tamirciye de verebilirsiniz.