Zenginlik sadece maddi sorunlarını çözer. Manevi ve sağlık problemlerini çözmeye yardımcı olabilir ama %100 değildir.
Zengin olmak demek aylık giderlerinin kat kat fazlasını kazanabilmektir. Finansal özgürlük sahibi olursun.
Fakir ama huzurlu kavramı bir klişedir. Zengin olup huzursuzluk yaşıyorsan bu senin finansal anlamda bilinçsiz olduğunu gösterir.
Örneğin bir anda zengin olan özellikle şans oyunlarında eğer parayı savuruyorsa veya girişim yapıp parasını batırıyorsa tüm parasını kaybediyorsa bu para yönetimini bilmemelerinden kaynaklanır.
Zengin olmak gerçekten her sorunu çözer mi?
45
●1.272
- 09-10-2025, 10:47:59Para her kapıyı açar herkesi mutlu eder, parayla mutlu olamayanın aklından şüphe ederim, Parayla ne sıkıntın varsa giderirsin (sağlık hariç). Saygınlığın artar, özgüvenin tavan olur, para parayı da çeker, yüzlerce yatırım yaparsın.
- 09-10-2025, 11:07:40Selam olsun,
Mutluluk anlayışınız paranın sağladığı imkanlarsa paranız kadar mutlu olabilirsiniz ve ne kadar paranız olursa olsun hep içinizde bir mutsuzluk pusuda bekler zira hep daha fazla paraya elde edilecek imkanlar vardır.
Mutluluğu paranın sunduğu imkanlarda değil maneviyatta bulduysanız para sadece hayatınızı idame ettirmek için kullandığınız bir araca dönüşür. Azlığı ya da çokluğu mevcut durumunuzu etkiler ama sizi mutsuz etmez.
Aman diyeyim fakirler şükretsin gibi bir şey yazmıyorum.
Bu dünyanın her imkanından her insan bu kısa ömründe faydalanmalı.
Benim yazmak istediğim şey mutluluğu bu imkanlarda yani parada aramamalı.
Eğlenebilir, gezebilir, en kaliteli ürünleri kullanabilir hakkıdır ama mutluluk diye bunları elde etmeyi görmemeli zira süreklilik arz eden bir hayat yaşamıyor kimse.
Bazen çok olur bazen az olur.
Bu nedenle mutluluğu alım gücüyle ya da banknotlarla belirlememeli.
Ekonomik durumu düşük ya da orta olanlar sanıyor ki zengin olunca dert tasa yok. Benim çektiğim dertlere göre zenginlerin derdi dert mi? diye düşünüyor.
Zengin olduklarında ise ilk ne oldum vakti geçince derin psikolojik sorunlar yaşamaya başlıyor.
Hayatının yaşam amacı haline getirdiği zenginliğin sandığı gibi bir masal olmadığını görünce.
Zenginlerde keşke tek derdim para olsa şu sorunları yaşamasam diyor ama o iş öyle değil elbette.
Bu zengin ve düşük gelirli örneklerin ortak noktası para merkezli mutluluk anlayışıdır.
Paranın az ya da çok olması bir insanın mutluluğunu değiştirmemeli en azından insan buna müsaade etmemeli. - 09-10-2025, 11:16:57"Zengin olup mutsuz olmayı mı, fakir ama huzurlu yaşamayı mı seçerdiniz? "
bu gerçekten sıktı artık
yani niye zengin olup mutsuz olalım, clickbait olsun açılan konu coşsun diye yazıyorsanız tamam ama gerçekten inanarak bunu yazıyorsanız çok sıkıntılı.
zengin mutsuz falan değil, fakir de huzurlu değil.
* zenginlik tüm sorunları çözmez ama sorunların çok çok büyük bir çoğunluğunu çözer.
* fakirlik mutlaka mutsuzluk getirmez ama büyük ihtimalle şartlar insanı çok fazla sıkar ve mutsuz olmak için bir çok nedeniniz olur
Son olarak zenginlik eleştirilecek ve kaçınılacak ya da fakirlik ulvi bir şey değildir. fakirlik mücadele edilmesi gereken bir şey.
Fakirseniz bir plan yapın ve bu durumdan kurtulun.
ŞU DA BONUS OLSUN: https://www.r10.net/off-topic/417487...yor-musun.html - 09-10-2025, 12:26:06Arkadaşlar kimse kendini kandırmasın para her şeyi çözer.
Çok mu bunaldın gider güzel bir Avrupa ülkesinde tatilini yaparsın, sağlıkla ilgili problemin mi var en iyi hastanenin alanında en iyi profesörüne gider tedavini olursun.
Paralı hayat 0 ise parasız hayat -5 gibi düşünebilirsiniz
