• 17-09-2025, 16:56:27
    #1
    Arkadaşlar, merhabalar. Burada internet kablosu hakkında kaçıncı konumu açtım artık unuttum, ama hep saçma sapan şeylerde beni buluyor haliyle.
    Zamanında kablo çektirmiştim, 2023 Kasım ayı falan olması lazım, 150 metreye CAT6 internet kablosu dahil toplam 3500 TL ücret ödedim. Hâlâ aktif olarak kullanıyorum. Bununla ilgili detaya girmeyeceğim, isteyenler daha önce açtığım konuda bakabilir.
    internet kablosu çektirme


    Bu sorunu atlattım, kabloyu çektim. Birkaç sorun yaşadım ama onları da hallettim. Şimdi ise kablonun geçtiği müstakil evi(komşunun) müteahhite vermişler. Kablo biraz alçak geçiyor. Korkum, kablo zaten ince olduğu için iş makinesinin orda olan evi yıkmak için girdiği zaman koparması. Tedirginim, bu riski göze almak istemiyorum. Sizden öneri istiyorum: Kabloyu gerdirerek daha da yukarı çıkarmak istiyorum.


    Kablonun durduğu yer bu şekilde;


    Burası tamamen müteahhite verilmiş durumda apartman yapılacak.


    Fikrim şu yönde: Aşağıda görseli de bıraktım.
    1. Numara ile işaretlediğim elektrik direğinin üst kısmından gerdirme yaparak kabloyu yükseltebilirim. Tabii, bunun yasal olmadığını biliyorum; yapabileceğimi sanmıyorum.
    2. Olası bir diğer yöntem de kablonun ortasına ip bağlayıp çektirme yaparak, 2 numaralı ağaçtaki kısıma bağlamak. Bu sayede kabloyu yükseltebilirim. 2 numaralı kısmı kullanmak mümkün; komşumuzla da sorun yok. Asıl sorun, o kısma nasıl ulaşacağım.



    Ekleme yapıyorum kablo 150 metre boyunca uzanarak alttaki resimde soldaki beyaz apartmana kadar gidiyor sorun giden yoldaki bir arsanın mütehaite verilmiş olması.


    Fikri olan varsa bu konuda her türlü öneriye açığım yada bunu yaptırabilir miyim? elektrikçi çağırsam falan şimdiden herkese teşekkür ederim..
  • 17-09-2025, 16:59:16
    #2
    yıkıldıktan sonra olur da bina yapılırsa ne yapmayı düşünüyorsunuz hocam?
  • 17-09-2025, 17:02:38
    #3
    greenmile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    yıkıldıktan sonra olur da bina yapılırsa ne yapmayı düşünüyorsunuz hocam?
    Şimdi bina tam sıfır yapılmıyor hocam, genellikle biraz arkaya çekiliyor ki otopark alanı olsun. Kablo da aslında büyük ölçüde kaldırımdan geçiyor. Ancak binayı yıkarken iş makinesi kabloyu koparabilir. Yoksa kablo arsanın içinde değil; geçtiği kısım, tıpkı elektrik kablosu gibi dışarıdan gidiyor. Ama alçak olduğu için risk hala mevcut..
  • 17-09-2025, 17:06:27
    #4
    hocam elektrik direğinin üst kısmından geçiremezsin bence o kısmı bir unut. ama çok sıkıntılı durum yıkalacağı tarihi bilsen kabloyu toplarsın o daha iyi olur ama işte ne zaman yıkarlar orası belirsiz.
  • 17-09-2025, 17:09:06
    #5
    greenmile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam elektrik direğinin üst kısmından geçiremezsin bence o kısmı bir unut. ama çok sıkıntılı durum yıkalacağı tarihi bilsen kabloyu toplarsın o daha iyi olur ama işte ne zaman yıkarlar orası belirsiz.
    Toplamak pek mümkün değil hocam, elektrik direği ihtimali de bana hiç umut vermedi zaten. Şu yüzden tek bir bütün hâle getirmek mümkün değil; 3-4 tane binadan geçiyor, klipsli falan, kabloyu çekerken bile saatlerce uğraştım. Tek kalan seçenek çam ağacı gibi görünüyor. Yine de teşekkür ederim, zaman ayırdığınız için.
  • 17-09-2025, 17:14:22
    #6
    At direk üstünden hocam birşey olmaz.Ayrıca turk telekom'a dilekçe ver alt yapı sorununu çözerler.Diger bir öneri.Bulundugunuz sokakta alttan geçen kablolar vardır.Kabloyu alttange çebirebilirsiniz.Fakat bunun için yakındaki telekom'a gidip proje hakkında bilgi almanız lazım.Muhtemelen sizin binanızda pano yok.Boşta pano yolun karşısında.Sizde oradan besleniyorsunuz.
  • 17-09-2025, 17:14:56
    #7
    https://www.akakce.com/access-point/...461609245.html

    bir adet bundan alıyorsunu her iki tarafada takıyorsunuz kablodan kurtuluyorsunuz
  • 17-09-2025, 17:19:02
    #8
    Doan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    https://www.akakce.com/access-point/...461609245.html

    bir adet bundan alıyorsunu her iki tarafada takıyorsunuz kablodan kurtuluyorsunuz
    Hocam teşekkür ederim Ama şimdi bu kabloyu direkt ankastreden alıyorum, yani Access Point kuracak bir yerim yok. Geldiği yer bir ev değil, direkt Telekom kutusundan bir binanın duvarında. Olsa bile maliyeti çok olur. En iyisi çam ağacı fikrini bir kez daha düşüneyim
    En kötü ihtimal, kablo koparsa ek yapacağım. Bu ek ne kadar sağlam olur, orası tartışılır ama bir şekilde işin içinden çıkacağım. Eki de çok iyi izole edeceğim, falan filan. Bakalım.
  • 17-09-2025, 17:25:17
    #9
    kabloyu ankastreye daha yakın bir lokasyondaki bir konuma çekin tanıdık vs. varsa 12v enerji kullanacak 1 tane poe adaptör için enerjiye ihtiyacınız var daha stabil bi çözüm olur gibi, tercih sizin.