• 27-06-2025, 03:06:23
    #1
    Herkese selamlar,

    Yılda sadece 3–5 kişiye ek olarak iş yapıyorum. Bunu vergilendirmek istiyorum.
    Serbest meslek mükellefi olsam her ay beyanname zorunluluğu, muhasebeci masrafı, sistem karmaşası e-imza, şu bu...

    Oysa ben sadece şunu istiyorum:
    E-devlet’e girip > “Kime hizmet verdim, ne kadar aldım” bilgilerini yazıp %15–20 vergimi kartla ödeyeyim, makbuz otomatik oluşsun. Ne işletme, ne muhasebeci…

    Sade ve şeffaf bir sistem.

    Böyle bir şey neden yok? Gerçekten mi bu kadar zor? Yoksa bu sistem özellikle mi karmaşık tutuluyor?

    Sanırım Yarın e-Devlet’e “Freelancer Makbuz Kes ve Vergini Öde” butonu konsa, muhasebecilerin %40’ı işsiz kalır.

    Sizce böyle bir şey olsa kullanır mıydınız?
  • 27-06-2025, 03:27:12
    #2
    Bence çoğu kişi kullanırdı hocam en azından daha pratik.
  • 27-06-2025, 04:37:21
    #3
    vergi vermeyen kalmazdı herhalde

    her şeyin vergisini verdiğimiz gerçeği hakkında bir şey demiyorum tabi
  • 27-06-2025, 05:08:35
    #4
    Yapay zekaya gerekli egitim verilse bu cok mumkun birsey. yapay zekali otomatik muhasebe . muhasebe gerekli cunku gelir gider muhabbeti var ama bunlar hep otomatiklestirilebilir yapay zeka ile
  • 27-06-2025, 07:03:10
    #5
    Cimere uygun bir sunum dikkatlerini çekebilir
  • 27-06-2025, 07:37:47
    #6
    Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'e anlat.
    İşin sonunda vergi verilecekse hiç kaçırmaz sayın bakan.
  • 27-06-2025, 07:39:22
    #7
    İngiltere'de sistem buna çok yakın. Keşke bizde de olsa herkes rahat ticaret yapsa. bizde tekel veya peşkeş üzerine kurulan sistem olduğu için böyle kolaylıklar yapılmaz. millet rahatça vergisini verip işini yapmak istiyor ama ona da yokuş var. önce gidip muhasebeci haracını ver.
  • 27-06-2025, 08:54:35
    #8
    Aslında mükellef olmayanlar için mükemmel bir yöntem olabilir. Belirli bir limiti geçince de zorunlu kayıt alınabilir.
    Ama şimdi böyle yaparlarsa noter devreden çıkar
    Ticaret odası veya diğer odalar devreden çıkar
    Belediye devreden çıkar
    muhasebeci devreden çıkar
    Vergi Dairesi kısmen devreden çıkar.

    Mehmet Şimşek için aslında bulunmaz bir nimet. Bence maliye'ye bağlı ama maliyeden bağımsız bir havuz oluşturulup denemesi yapılabilir. Onu da belirli bir iş için mesela ( Hızlı Tren vs ) kullanmak üzere biriktirilebilir. Ben çok zor olacağını sanmıyorum sadece iki kişi veya bir gerçek bir tüzel kişi arasında bir satış yapılacağı ve sadece toplam satış üzerinden net bir vergi verileceği için çok zor olmayacağı kanaatindeyim.

    Bunu 16 yaşından büyük herkes yapabilmeli. Milyonlarca kişi vardır. Ev hanımları, öğrenciler, memurlar. Hepsi başıma bir şey gelir mi korkusu ile böyle şeylere yanaşmaktan kaçınıyor. Bir tutarsa zaten kayıp olmayacak devlet adına. Üstüne belirli bir kazancı geçince bazı zorunluluklar da getirileceği için bence mantıklı.
  • 27-06-2025, 08:58:39
    #9
    AlfaBeta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yapay zekaya gerekli egitim verilse bu cok mumkun birsey. yapay zekali otomatik muhasebe . muhasebe gerekli cunku gelir gider muhabbeti var ama bunlar hep otomatiklestirilebilir yapay zeka ile
    "Yapay zekaya gerekli eğitim ve veri setleri sağlandığında, otomatik muhasebe sistemlerinin geliştirilmesi mümkündür. Muhasebe, gelir-gider takibi gibi temel işlevleri nedeniyle işletmeler için vazgeçilmezdir; ancak bu süreçlerin büyük bir bölümü yapay zeka teknolojileri ile otomatikleştirilebilir. Bu sayede operasyonel verimlilik artırılırken, insan hataları da en aza indirilebilir. "

    Yapay zeka ile yeniden yazdırdım, amme hizmeti.