insan oğlu öyle nankör bir varlık ki hep daha fazlasını ister.
Bu nankörlük mü insan uygarlığının yanlışları, kötülüklerinden daha fazla sayıda nitelikli, gelişimi, ilerleyişini sağlayan olumlu bir şey mi?
Tıbbi, Endüstriyel ve bir çok teknik alandaki gelişimlerde daha fazla, daha iyisini isteyerek elde edildi. MR cihazı ve benzeri kompleks teknolojilerden, önemli bir çok tıbbi tedavi metotları ile bebek, çocuk ve insanlar hastalıklardan daha hızlı ve daha sağlıklı kurtuluyor.
MR makinesi olmasaydı ben en iyi ihtimalle tamamen felç yada bebeklik döneminde vefat etmiş onlarca insanlardan biri olacaktım.
50 yıl öncesinde ülkemizde anne, babalar kaç bebeklerini daha yaşını doldurmadan kaybetmişler. Neredeyse her bir veya iki aileden birinde en az bir veya iki bebek kaybı var. Bu bencillik, adaletsizlik, şahsi menfaat uğruna haksızlık ve fahiş tekelcilik ile ürün, hizmet, fayda sağlamayı etik, ahlaki, hukuki değerleri yok sayan, saymaya çalışan iş adamlarını, hissedarları, şirketleri saymazsak herkesin menfaatine, faydasına olan bir insani motivasyon, azim duygusu, arzusu.