arkadaşlar hepinize bir sözüm var... yaşınız ilerlediğinde, 35ler 45ler gözükmeye başladığınızda inanın bana kendi kendinize küfür edecek ve bu yolun yol olmadığını göreceksiniz... biryerde çalışmak iyi güzel ama günü kurtarmaktan öteye geçmez. bu sistem sizi maaşa mahkum etmek, kredilerle ve kredi kartlarıyla borçlandırark sistemin içerisinde tutmak üzere tasarlanmış bir sistemdir.
bu dönemde yapacak başka birşey yok. ama bir de şu tarafta olaya bakın... arkadaş işyerinde sıkılıyor. tek başına bir odada ve kendine zaman yaratabiliyor. büyük olasılıkla o iş için fazla yetenekli olduğu için işileri çabucak hallediyor.
AMAAAA.....
unutmayın ki zeka ve yetenek ödüllendirilmez. sadece vasat insanlar tükselir ve takdir görür. akıllı ve yetenekli bir insan yaptığı işi hızlıca bitirip aşağıda yazacaklarım için kendine zaman yaratır ama KİMSEYE SÖYLEMEZ. yerden çöp alsanız bile bağıra bağıra göstere göstere yapacaksınız. ÇOK ZOR bir iş yaptınızı anlatacaksınız. ÇOK ZAMANINIZI aldığını ve SABAHLARA KADAR ÇALIŞTIĞINIZI söyleyeceksiniz. zaman zaman işi geç teslim edeceksiniz. yoksa değerinizi bilinmez ve unutmayın ki eşek olana semer vuran çok olur. daha çok iş yüklerler, başkalarının da işini size bindirirler ama asla onların maaşlarını size vermezler.
bu çaldığınız zamanda kendinize yatırım yapın. yabancı dil öğrenin. ingilizce, almanca, italyanca... yurtdışı içkanlarını araçtırın. nasıl vize alınır, nasıl iş bulunur... bu coğrafyayı kafanızdan silin. aile anne baba sevigili kardeş yokmuş gib yapın bunları. siz imkanları öğrenin eğer bir sebeple burada kalmanız gerekiyors kalırsınız ama ÖĞRENİN.
parayı takip edin. finansal okur yazar olun. altın yatırmı nedir borsa yatırımı nedir yourtdışı borsalarda on senelik yatırım nasıl yapılır öğrenin. param yok demeyin, 1 dolarlık da olsa işlem yapmayı öğrenin. belki size göre değildir ama ya size göreyse... unutmayın bu coğrafya zor bir coğrafya, akıllı ve yetenekli insanlar için bir karanlık kuyu. para iki gün önce tarlada ağaç altına şeyttirenlerin elinde. düzen böyle, elinizden birşey gelmez. opsiyonlarını genişletin. tüm dünyada genel geçer yetekenleriniz varmı bulun, geliştirin, öğrenin.
bu post yazan arkadaş kaç para kazanıyor bilmiyorum ama bir ekskavatör operatöründen fazlamıdır bilemiyorum. iş sürekliliğine gelince... ekskavatör operatörünün iş bulma olsılığı ve çalışma süresi bu bahsedilen işten daha uzundur diye düşünüyorum.
her zaman parayı takip edin. yaptınız iş kolay diye o işe saplanmayın. unutmayın insan beyni rahatı sever. konfor alanından çıkmak istemez.
O ALANDAN ÇIKIN.
gençken küpünüzü doldurun. YAŞAMAK BENİM HAKKıM DEĞİL Mİ demeyin. DEĞİL. aileniz sizi burada doğurdu. o hak medeni toplumlarda var, sizde yok. tırmalayarak o hakkı almanız gerekir.
para harcamayın. erkekler kadınlarla kadınlar da erkeklerle yemesin paraları. evet sizin de zamanınız gelecek emin olun ama paranız olmazsa, banka hesabınız boş olursa o zaman hiçbirzaman gelmez. aslında fırsat gelir ama yanınızdan geçip gider ve haveriniz bile olmaz.
bakın herşeyi öğrenmek için gereken tek şey bir bilgisayar ve internet. sosyal medya, elektronik, programlama, finansal işlemler, 3d tasarım, mekanik işler, yabancı dil... herşey... bedava... bu işleri çok iyi bldiğini söyleyenler öyle çok da bilmiyor. hele teknik işlerde... hele bilgisayar işlerinde... teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki bir işi on senedir yapanla iki senedir yapan aynı düzeyde olabiliyor artık. poposunun üstünde oturup televizyon seyretmediği müddetçe tabii.
daha fazla uzatmayayım... ancak erkek okuyucular şunu alsa unutmasın:
bir erkeğin tek dostu banka hesabıdır...