Uygulama Verilerini Devlete Vermek Zorunda Mıyım?
türk ceza kanunu ve gerekli mevzuatlar gereği ben bir mobil uygulama kodlasam yani whatsapp gibi bir mesajlaşma uygulaması kodlasam, uygulama loglarını ve gizli mesajları ya da kullanıcıların birbiriyle olan mesajlaşmalarını istendiği takdirde türkiye cumhuriyeti devletine vermek zorunda mıyım?
Uygulama Verilerini Devlete Vermek Zorunda Mıyım?
4
●162
- 18-05-2025, 21:02:38uygulamanın resmi sahibi bizzat sizseniz vermek zorundasınız.tabi vermek istemiyorsanız onunda resmi yasal çözümleri var tabi ama burda aleni yazamam
- 18-05-2025, 21:03:44mertkann adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buna karşılık, eğer yayın yurtdışında mukim bir şirket ya da şahıs üzerinden yapılır ve sunucular da yurtdışında barındırılırsa, yine de yetkili Türk makamlarının talepleri karşısında veri paylaşımı gerekebilir. Her ne kadar şirket ve sistem altyapısı yurtdışında görünse de, gerçek kişi olarak siz Türkiye’de ikamet ediyorsanız, veri paylaşmamanız hâlinde hakkınızda yaptırım uygulanması olasılığı vardır.
Buna ek olarak, BTK veya Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) tarafından uygulamaya erişim engeli getirilebilir. Eğer uygulamanız suç unsuru taşıyan içerikler barındırıyorsa, yurtdışında bulunmanız bu durumu değiştirmez; uluslararası adli iş birliği çerçevesinde hakkınızda işlem yapılabilir.
Bu değerlendirmeler, iktisadi ve sektörel deneyimlerime dayanan genel bir çerçevedir. Projeniz özelinde net ve bağlayıcı bir yorum için mutlaka bir Avukat'tan / Hukuk Uzmanı'ndan profesyonel hukuk danışmanlığı almanızı tavsiye ederim.