TulinPinar adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Bu mailin aslı nedir? daha önce bu olay ile karşılaşan var mı?
23
●1.424
- 14-05-2025, 10:30:47evet marka haklarında sitenin faaliyetini sonlandırmaktan ziyade sayfayı silin diyorlar. sitenin geneline karışmıyorlar diye biliyorum.
- 14-05-2025, 10:39:32Domainin geçmişi temiz olmayabilir, web archive den bir kontrol edin isterseniz. Mail gönderen firma özel şirket olsa da devlet adına çalışıyor gibi görünüyor. Ben olsaydım ciddiye alırdım.
- 14-05-2025, 10:41:08ciddiye alıyorum hocam, o yüzden mail ilettim firmaya. geçmişine de baktım domainin. En son 2020 yılında indirim kupon sitesi olarak hizmet vermiş. 2020'den beri kapalıymış.bulentking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-05-2025, 10:47:29Hosting tarafından verilen ip adresi de sorunlu olabilir domainden ziyade veya özel ip kullanmamışsanız aynı ip adresini kullanan siteler içerisinde yasadışı olanlar olabilir. Bunu hosting firmanıza ticket açıp öğrenmeyi deneyebilirsiniz. Ek olarak maile geri dönüş yapılana kadar siteyi geçici olarak kapatmanızı öneririm, ciddiye alırım dememde ki kasıt buydu.Confidant5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-05-2025, 10:50:57neden hocam. site içerisinde bir dolandırıcılık yoksa neden sileyim. sorgusuz sualsiz silersem durumu kabul ettiğimi doğrulamaz mı bu hareket?VektorMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-05-2025, 10:54:12Maili sileceksin hocam, mailin içeriğini okumadım bile, maii ciddiye alma maili sil dedimConfidant5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
siteyi niye siliyorsun, 10 yıldız hiç bir maili ciddiye almadım ve hiç bir şey olmadı, hostingi ve domaini adam akıllı yerden al spam mailler olaibliyor, rakipleri elemek için bu tarz mailler atılabiliyor, örneğin bir lisans satış sitesi açarsın, google'da sıralama aldığın anda sana microsoft avukatları maill atmaya başlar
yalan tabi rakip lisans satıcıları yalandan bu maili atar, bu korku tuzağına düşersen kaybedersin, korkutarak siteleri kapattırıp rakipleri eliyorlar
- 14-05-2025, 10:55:16rakip tarafını hiç düşünmedim. çok zor bir markada tek seferde 4. sıraya girdikten 1 gün sonra geldi bu mail. rakip işide olabilir dediğiniz gibi.VektorMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-05-2025, 11:02:53Sitede mail adresini yazma sakın, bir iletişim formu koy, o iletişim formundan metadata toplayarak iletişim göndersinler sana, sana formu gönderenin IP adresini, lokasyonunu gibi bilileri falan görebilirsin, bu sayade maillerin gerçekte nereden geldiğini görürsün. https://wpforms.com/pricing/ bu eklentiyi forumda satanlar var veya bir yerden bul, iletişim detaylarını bu sayede görebilirsin. Maillerine cevap verme, bu tuzağa düşeceğin anlamı çıkar, rakip ise zaten anlarsın korkutma seviyesinden, kimse siteyi kapat demez, bir şikayet varsa savcılık ulaşır, konuşur durumu anlatırsın, hesabını veremeceğini bir iş yapmıyorsun sonuçtaConfidant5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ama bu şekli ile almıyor maalesef.
siteyi niye siliyorsun, 10 yıldız hiç bir maili ciddiye almadım ve hiç bir şey olmadı, hostingi ve domaini adam akıllı yerden al spam mailler olaibliyor, rakipleri elemek için bu tarz mailler atılabiliyor, örneğin bir lisans satış sitesi açarsın, google'da sıralama aldığın anda sana microsoft avukatları maill atmaya başlar