Merhaba değerli r10 kullanıcıları,
Ben Ataması olmamış Sınıf öğretmeniyim şuan AGS sınavına çalışıyorum. Yaşım 32 şimdiye kadar özel sektörde çok işe girdim çıktım. Dershanelerde çalıştım, Rehabilitasyon merkezlerinde Özel Eğitimci olarak çalıştım. Ancak öğretmen olarak özel sektörde istediğim verimi alamadım. Bunun yanında 2011 den bu yana Web tasarım (Özellikle Wordpress), grafik tasarım konularına hakimim ama yazılım konusunda çok güçlü değilim. Yinede çok çeşitli Web siteler açtım para kazandım ve zamanında bunun ekmeğini yedim. (Ürün tanıtım siteleri, haber siteleri, e-ticaret siteleri vb.) Özellikle 2011 de SEO yu keşfettim ve konularda sitelere yardımcı oldum. Sosyal Medyanın yükselen trendi Web tasarım kısmını olumsuz etkilediğini farkettiğimde iş işten geçmiş sosyal medyada yükünü tutan çoktan tutmuştu. Bu Aralık benim üniversite yıllarıma denk geliyordu.
Pandemi ile birlikte İnternet üzerinden para kazanma fikri oldukça kafamın içinde yer tutuyordu herkes gibi benimde. Pandemide al-sat fikri araştırırken borsa özellikle kripto paralar konusunda çok çalıştım. Teknik analiz, temel analiz konularına çok kafa yordum. Fakat kripto serüvenim çoğu kişi gibi benimde hüsran oldu.
Daha sonrs Abi ne varsa reel ticarette var düşüncesiyle Üretim yapma fikri düşünmeye başladım. 20 yıllık seboreik dermatit hastalığı olan biriyim ve bilen bilir bu hastalığı kalıcı tedavisi olmadığı gibi kontrol altına alabileceğin ürünü bulmakta çok zordur. Neyse aylarca kafa patlatıp denemeler yapıp kendi hastalığımı kendim kontrol altına alabileceğim ürün ürettim. Web tasarım seo sem konularında bilgim olduğu için merdiven altı yaptığım bu doğal ürünü üretmeye başladım. Ve satmaya başladım. Özellikle Instagramda sponsorlu reklam ile satışlarım arttı ancak hem ürünü merdiven altı ürettiğim için tereddütlerim vardı. Hemde reklamlarla ürün maliyeti kafa kafaya kendini kurtarabildiği için bu girişimde öyle kaldı.
Sonuç olarak sınavdan sonra ne iş yapacağıma bir türlü karar veremiyorum. Ve sevdiğim işi yapmak istiyorum. Öğretmenliği sevdiğim söylenemez. İdealist bir öğretmen olamayacağım aşikar. Ticareti seviyorum, üretim yapmayı seviyorum ancak ürün üretimi konusunda şuan hiç aklıma bişey gelmiyor. Tecrübeli arkadaşlardan öneri bekliyorum. Hayırlı günler.
Y kuşağı olarak dertleşiyoruz :)
4
●184
- 27-04-2025, 12:24:14
- 27-04-2025, 12:39:46Farkındalık önemli. Hepimiz memur kafası ile yetiştirilmiş hayatları ellerinden çalınmış nesiliz. Devlete sırtını daya (çıkarcı ol sağlama al kendini), Hiç bir yerde kendini belli etme kimseye karışma (korkak iki yüzlü ol). Devletin malı deniz yemeyen keriz (Hırsılık, yolsuluk yap) diyen bir nesil büyüttü bizleri. Tabi istisnalar vardır.
Üret diyen olmadı, ticareti tüccarlığı kötüleyip aşağıladılar. Bunları anlayınca bir vah çekip kendini geliştirmeye çalışıyorsun. DEĞER ÜRET, DEĞER KAT, DEĞERLİ OL. Yıllar sonraki felsefem bu.kucukmedya bunu beğendi.1 kişi bunu beğendi. - 27-04-2025, 12:43:47bana da seboreik dermatit dediler hocam 10 küsur senedir çekiyorum ve sonuç olarak en son gittiğim doktor sedef hastalığı teşhisi koydu.
konuya dönecek olursak eğer etkili bi ürün ise hali hazırda üretim yapan markalar ile görüşmenizi öneririm, homm life vb. gibi yerler belki bir ürün haline getirip size pay veya lisans ödemesi yapabilirler. tabi bunlar farazi.
asıl para ticarette tabi ama yatırım yapacak para lazım
hele kredi vs. işin içine katmadan olmuyor. borç yiğidin kamçısı demişler belki de risk almak lazım.
bende çok düşündüm senelerdir insanları gözlemliyor ve düşünüyorum sıfırdan bir yerlere gelmek gerçekten çok zor.
internet üzerinden düşünürseniz yabancı blog kurmak, google reklamları vs. güzel kazandırıyor. ek olarak youtube içerikleri mesela ucu yok. beceriye kalmış herşey.kucukmedya bunu beğendi.1 kişi bunu beğendi. - 27-04-2025, 12:43:47Doğru söylüyorsun hocam. Yıllarca dönem dönem memurların durumunda iyileşmeler olsada Türkiye'de sadece ticaret yapanlar kalkınıp ileri gidebilir sonraki nesillere güzel bir hayat bırakabiliyorlar.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-04-2025, 12:47:02Evet şuan için YouTube içerikleri üretmek kafama yatıyor. Geçen yaz heygen ve elevenlabs kullanarak ile İngilizce short videolar hazırladım fakat istediğim sonucu olamadım. Belkide niş seçimim yanlıştı bilemiyorumMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hele kredi vs. işin içine katmadan olmuyor. borç yiğidin kamçısı demişler belki de risk almak lazım.