• 07-02-2025, 15:39:48
    #1
    TASARIM AJANSI
    Merhaba. Dün GIF tasarımı yaptırmak isteyen biri ile yazışırken bir anda görüldü attı. Bu gün hiç bir şey olmamış gibi cevap verdi.
    Böyle insanlarla çalışmamayı tercih ediyorum. Egodan değil, böyle kişilerle çalışınca genelde bir problem çıktığını gözlemledim.
    Tamamen ahlaki bir durumdan ötürü böyle yaptığını bilsem direkt engel listeme dahil edeceğim fakat "Acaba ben mi fazla art niyetliyim?" diye düşündüm

    Belki gerçekten gerekli bir sebepten dolayı dönüş yapamamıştır diyerek iyi niyetli yaklaşmaya çalışıyorum.
    İşin kötü yanı, hem mesajımı okudu hem de çevrimiçiydi. Bir aksilik yaşanmış olsa bile insan "Kusura bakmayın X sebepten dönüş yapamadım." der.
    Bu durumda olaya en iyi niyetli şekilde nasıl yaklaşılabilir, sizce ne olmuşta haklı sebeplerden dolayı dönüş yapamamış olabilir?

  • 07-02-2025, 15:43:02
    #2
    Yeni Nesil Dijital Ajans
    Bazen gün içerisinde bende ister istemez görüldü atabiliyorum. Mesela benim ellerinizden öper 7 aylık kızım var, ağladığında kalkıyorum bilgisayar başından o an sohbet açık kalmış olabiliyor. Gün sonunda veya ertesi gün mesai başlarken genel mesaj taraması yaparken görüyorum.

    Hizmet sektöründe bu tarz durumlar normal karşılanmalıdır.
  • 07-02-2025, 15:44:21
    #3
    TASARIM AJANSI
    EKA Reklam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bazen gün içerisinde bende ister istemez görüldü atabiliyorum. Mesela benim ellerinizden öper 7 aylık kızım var, ağladığında kalkıyorum bilgisayar başından o an sohbet açık kalmış olabiliyor. Gün sonunda veya ertesi gün mesai başlarken genel mesaj taraması yaparken görüyorum.

    Hizmet sektöründe bu tarz durumlar normal karşılanmalıdır.
    Siz elinizde olmayan sebeplerden dolayı görüldü attıktan sonra dönüş yaparken, "Kusura bakmayın X sebepten dolayı dönüş yapamadım" diyor musunuz
  • 07-02-2025, 15:45:28
    #4
    normal karşılayın hocam herkesin temposu farklı
  • 07-02-2025, 15:46:32
    #5
    Yeni Nesil Dijital Ajans
    FiKRAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Siz elinizde olmayan sebeplerden dolayı görüldü attıktan sonra dönüş yaparken, "Kusura bakmayın X sebepten dolayı dönüş yapamadım" diyor musunuz
    Yalan söylemeye gerek yok, hiç öyle bir cümle kurmuyorum. Eğer zaten müşteri ödeme göndermişse veya acil işi varsa tekrar yazıyor. Bilgi almak isteyen kişi ile sohbet yarım kalmış olur genelde onlara da hiç kurmuyorum.
  • 07-02-2025, 15:53:18
    #6
    Son derece haklısınız. Nezaket sahibi birisiniz belli ki, karşıdan da aynı nezaketi bekliyorsunuz. Ama maalesef ben insanlardan o nezaketi beklemekten vazgeçtim artık. İnsanlar o kadar nazik değil. Hizmet sektörü böyle işte. Direkt çalışmamayı tercih edebilirsiniz. Ben genelde öyle yapıyorum.
  • 07-02-2025, 15:57:33
    #7
    Benzer yaklaşım bende de var fakat bunun ticari olarak faydasını değil zararını çok gördüm.
    Gözlemlediğim kadarıyla aynı anda onlarca kişiye bu tarz mesajlar iletildiği için bazıları es geçiliyor bazıları da unutuluyor.
    Uzun soluklu bir durum olacaksa ayrıca dikkat ediyorum, aksi halde kısa bir alışveriş olacaksa profesyonel davranıp gözmezden gelmek daha iyi sanki.
    Mesela yakın zamanda sabah döneceğim deyip akşam yazan biriyle uzun soluklu bir iş yapmam.
  • 07-02-2025, 15:59:13
    #8
    seninki psikolojik bir sorun bence. kendinle alakalı. hayat dinamik ayrıca bir milyon tane sorun var herkes fazla yorgun. Hiç bir problem olamasa bile ticari bir iletişimi durdurabilirim bekletebilirim erteleyebilirim çok normal. DÜn birisine yazdım bekledim görmedi. onu çevrimiçimi acaba diye gözlemlemek psikolojik sorun. tabiki gözlemlemedim. o müsait olduğunda yazdı o zamanda ben o konuya zaman ayıracak ruh halinde değildim. bugün sabah 10 da yazdım. Bu8nalr işin bencesi ama ilişkinin ekosisteminde bir aksayan bir iş varsa mağduriyet doğuruyorsa o zaman büyük sıkıntı görüldüler geç cevaplar
  • 07-02-2025, 16:01:39
    #9
    Açıkçası iş aldığımda başlamadan ve kademeli ödemeyi alır, kapora mantığında sonradan yapılacak iş yarıda kesilirse harcanan zamanı garantiye alırım. İşe başlamadan önce yapılacak adımları kişiye dökümantasyon şeklinde atar ve ek ihtimallere yönelik her zaman süreyi uzatırım örneğin 1 ay sürecek bir iş için 40 gün verir ama yaymadan en hızlı biçimde bitirmeye çalışırım. Ki bu sayede diğer müşteri ve zaman planlamasını sağlamış olurum. Mutlaka, hastane, vefat vb. olaylarda en kısa sürede dönüş yaparım ki sağolsun durumu izah ettikten sonra aksi karşılanmadın şu zamana kadar. Samimi konuşmalara girmemeye çalışırım, siz, bey, hanım tabirleri asla bırakmam çünkü uzun süreli işlerde cılkı çıkıyor. Bunlara rağmen eğer müşteri bana cevap vermiyor ise ve gerçekten geçerli bir sebebi yok ise işi yakar başka işi devreye alırım, uzun süre sonucunda 2-3 gün dediğim gibi gerçekten geçerli bir senebi yok ise işe başlangıçta aldığım para iadesini de gerçekleştirmem işe de devam etmem ama mutlaka başlangıçta dediğim gibi ilerleyeceğimiz dökümantasyonda bunları belirtir karşı tarafından bilmesini sağlarım. Müşteri tarafı ben olursam farketmeksizin bilincim yerinde ise mesajı gördükten en geç 1 saat içerisinde cevap veririm. Oda bulunduğum duruma göre hissiyatlarımı karşı tarafa yansıtmamak için toparlanma sürecimdir.