Selamlar, genç yaşta bir kardeşiniz olarak sizlerden bir kaç fikir almak için bu konuyu açtım. Son bir kaç aydır CD Projekt RED şirketinde çalışmak istiyorum oyunlarıyla bende bıraktığı etki inanılmazdı. Hikaye yazarlığı, görev tasarımcısı vs olarak çalışmak istiyorum hayal gücüm oldukça iyidir. Fakat nereden başlayacağım hakkında bir bilgim yok nasıl tecrübeli hale gelebilirim, nasıl güçlü bir pörtfoy oluşturabilirim küçük şirketlerden başlayarak mı?
Konuya mesaj yazan herkese teşekkürler.
Yazılımcı ve tecrübeli arkadaşlara bir sorum var.
2
●148
- 04-02-2025, 19:18:54
- 04-02-2025, 19:25:20Oyunlarla alakalı sertifika programlarını alın. Bu size belli deneyimleri kazandırırken, aynı zamanda bir takım şeyleri teknik olarak bilmenizi sağlar. Ardından gönüllü katılımlar gerçekleştirin, ve ufak tefek maddi karşılığı olan işler almaya çalışın. Zamanla oturur ve oyun sektörüne girersiniz.
- 04-02-2025, 19:27:34Bu yapımların içinde Türk olarak görmeyi çok isterim. Ancak sadece hayal gücünün yetersiz olacağını düşünüyorum. Dil, tecrübe, tutku, ciddi bilgi birikimi gibi konulara önem vereceklerini düşünüyorum. Daha alt kesim firmalarda tecrübe ve bilgi edinip, CDPR’e başvuru yapmanı tavsiye ederim.