1. Soru
Mahkemeye çıkmadan tutuklanan şuanda tutuklu yargılama gören birinin ilk mahkemesi ne zaman olur 25.gündür içerde.
2.soru aynı kişinin diğer dosyasının duruşması çarşamba günü var Kendisini adliyeye Getirilirmi duruşma için yoksa ceza evindemi kalır.
Suçu alakacak verecek tartışması yüzünden.
Teşekkür ederim şimdiden
Avukatlara sorum var olacak
2
●140
- 03-02-2025, 16:57:12Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.1. Soru: Mahkemeye çıkmadan tutuklanamaz, Savcılık Sulh Ceza Hakimliğine sevk edip tutuklamıştır, şuan muhtemelen soruşturma aşamasındadır iddianame hazırlanıp mahkemeden esas alana kadar Savcılık her ay Sulh Ceza Mahkemesinden gözden geçirme kararı ile tutukluluğunu uzatmak zorunda, 25. gün olmuş ise en geç 5 gün içinde tekrar Sulh Ceza Hakimliğinde gözden geçirme duruşması olacaktır. Bunun belli bir süresi yok dosyanın kapsamı deliller, suçun mahiyeti süreyi değiştirir, basit suçlarda 2-3 ay kalabiliyor, daha ağır suçlarda 1 yıla kadar davası açılmadan kalabiliyor.
2. Soru: Diğer dosyasındaki duruşması muhtemelen SEGBİS ile yapılır, yani adliyeye gelmeden görüntülü konuşma sistemi üzerinden duruşmaya katılabiliyor cezaevindeki mahkum ve tutuklular, ancak mahkemenin takdirinde mahkeme isterse duruşma salonuna getirtebilir.