• 14-01-2025, 08:16:02
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Hayırsever iş adamı Bill Gates efendi, afrikada bedava aşı dağıttı. Covid aşıları ise dünyanın birçok yerinde bedava yapıldı.
    Peki bu kadar iyilik dolu bu kadar hayırsever insanın olduğu dünyada SMA ilaçları neden bu kadar pahalı? Neden hiçbir hayırsever bu ilaçları temin edip hayrına dağıtmıyor?
  • 14-01-2025, 08:25:50
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Ben de anlayamıyorum, içinde 2 milyon 3 milyon dolarlık ne olabilir?
    Bildiğimiz bir ilaç bu.
    Bana kalırsa insanların mecburiyeti ve hastalığın çok nadir olması kullanılıyor
  • 14-01-2025, 08:29:34
    #3
    Kurumsal PLUS
    Hocam sadece sma değilki 1 kutu kanser ilacı bile 50-60 bin tl ve her ay alman gerekiyor böyle ilerliyor bu işler nedense
  • 14-01-2025, 09:02:36
    #4
    Hayır sever dediğiniz adamlarin asil amacı insanları toplu olarak daha doğrusu zayıfları oldurmek üzerine olduğu için bedava aşı dağıttı ki aşıların ne kadar zararlı olduğunu dünya sağlık örgütü eski başkanım açıkladı!

    diğer konu aşılar neden bu karar pahalı olayına gelirsek örnek sma maalesef bu iş bize uygunsuz gelse de ticari talebin çokluğuna göre arz ediliyor
    Talep düşükse arz etmeye üretmeye gerek görmüyorlar.
    Üreten bir kaç nokta olduğu için de fiyat yüksek oluyor!
    Devletler elini taşın altına koymali…

    başka örnek ;büyük ticari rant var , malum siyasilere yakın çevreler bu ithal kanser ilaçları vb aracılık yaptığı için yurt dışından kutusu 300/400 tl ye kutusu gelen kanser ilacı önceden 3000-4000tl ye satılıyordu şimdi daha kötü!
    Hepsinin Allah belasini versin!
  • 14-01-2025, 09:14:51
    #5
    Covid bulaşıcıydı dağıtıldı. Zenginler ölmek istemedi, paralarını harcadılar. Hükümetler düzeyinde seferber olundu. Kanser ilaçları da çok pahalı. Çünkü ülkeye getiren aracı firma bize çok pahalıya satıyor…
    Sma - kanser bulaşmıyor. Dağıtmıyorlar. Bu kadar basit. Sma aşısının ücretsiz versiyonu da var ülkemizde ama geçirmiyor. Yurtdışında milyon dolara alınan ilacında geçirip geçirmediği kesinleşmediği için bakanlık neden ne olduğu belli olmayan ilacı alalım boşuna ülke masrafa girsin diyor, ama üzgün anne ve baba için her çare, bir ışıktır koşuyorlar deniyorlar.
    Akrabanızla evlenmeyin. İllaki evlenecekseniz tüm taramaları yaptırın.

    looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hayırsever iş adamı Bill Gates efendi, afrikada bedava aşı dağıttı. Covid aşıları ise dünyanın birçok yerinde bedava yapıldı.
    Peki bu kadar iyilik dolu bu kadar hayırsever insanın olduğu dünyada SMA ilaçları neden bu kadar pahalı? Neden hiçbir hayırsever bu ilaçları temin edip hayrına dağıtmıyor?