• 12-01-2025, 18:48:35
    #1
    Merhaba temudan bir ürün alıp dükkanda satışa sunulsa örnek olarak bir led lamba aldık diyelim bunun gelen faturası dükkan üzerine kurumsal olsa yada kişisel olsa .
    Maliye sorun yapar mı ?
  • 12-01-2025, 18:52:14
    #2
    Ürün alım fiyatınız belli, fatura üzerinden geçebilirsiniz zannımca fakat maliye temelli olayı bilmemekteyim.
    Reklamlar, ( Dilerseniz silebilirim )
    https://www.r10.net/djital-urunler-a...itlariyla.html

    Malı net sürekli %60 daha ucuza çekmek istiyorsanız, ekstra gelir elde etmek istiyorsanız…
  • 12-01-2025, 18:53:23
    #3
    Birisi sakaryada Temu Deposu diye büyük biryer açmıştı şirket kurup . Ek vergiler vs gelmeden doldurmuştu dükkanı satışını yapıyordu sanırım sorun olmaz
  • 12-01-2025, 19:09:02
    #4
    Hocam yasal olarak yapamazsınız. Yasal olarak satabilmek için ithalat izni almanız lazım, elektronik ürünlerde TSE standartına uyduğunu belgelemek lazım, garanti vermeniz lazım, Türkiyede 7 bölgede servis ağı olması lazım (toplam servis sayısını hatırlamıyorum ama 7 bölgeye dağılmış olması gerekiyor) vs vs vs. Mesela ben ürünü aldım, herhangi bir zarar gördüm, yangın elektrik çarpması vs direk sorumlu sayılırsınız.
    Pratikte ise getirebilirseniz satın, milyoncular, kırtasiyeler hediyelikçiler böyle tonla ürünle dolu. Önemli olan para kazandıracak kadar hacimli ürün getirip getiremeyeceğiniz. Yukarıda yazdıklarım sadece "yasal" gereklilikler.
  • 12-01-2025, 21:06:46
    #5
    Üsteki arkadaşımızın dediği gibi yasal olarak satamazsınız...
  • 12-01-2025, 22:55:14
    #6
    Yolum düştüğünde gitmiştim, bir avmnin arkasında satış yapan bir çift. İnternette videolarını görmüştüm, muhtemelen gittiğimde artık ellerindeki temu stok çok azalmıştı bit pazarı gibi olmuştu.

    isininbasinda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Birisi sakaryada Temu Deposu diye büyük biryer açmıştı şirket kurup . Ek vergiler vs gelmeden doldurmuştu dükkanı satışını yapıyordu sanırım sorun olmaz
  • 12-01-2025, 23:00:12
    #7
    Elektronik ürünler ülkemizde farklıdır yani fişli ürünler diye geçer. 10 yıl parça garantisi vermeniz gerek arkadaşın dediği gibi teknik servis hizmetleriniz her bölgede olmalı. Kaldı ki bu düşünceniz bu şartlardan dolayı binlerce kişi yapmıştı çoktan : )