E-fatura entegrem için hem eticaret sitemden hem de işyerimden efatura kesmek için ikisinden birini düşünüyorum. Sizce hangisi daha iyi? (opencart)
https://ebelge.gib.gov.tr/efaturaoze...erlistesi.html
gelir idaresi sayfasında bizimhesap ekli değil, birfatura ekli sadece.
BizimHesap mı BirFatura mı?
11
●400
- 22-11-2024, 12:52:11Bizimhesap ana entegratör değil, DP altyapısını kullanıyor. Bu sebeple entegratör listesinde yer almıyor. Ama aklınızda soru işareti kalmasın, teknik aksaklık hiç olmuyor.
Ben BirFatura'ya oldum olası ısınamadım, çok uzun zamandır Bizimhesap kullanıyorum ve çok memnunum.
Bizi arkadaşlarınıza, iş yaptığınız firmalara önerin, bize üye olurken size özel üretilen 3E8ZK6GZ promosyon kodunu kullansınlar. İlk ödemelerini yaptıklarında hem kendileri hem de siz 1 AY ÜCRETSİZ ÜYELİK kazanın. bu şekilde de bir kampanya varmış bilginiz olsun. - 22-11-2024, 12:53:36opencart entegresi için modüller var mı?EKA Reklam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 22-11-2024, 12:59:11İkisinide yıllarca deneyimledim daha önce açılan konulara bunu yazdım Birfatura sakın ama sakın tercih etmeyin hayatınızı karartır. Amazon trendyol gibi e ticaret platformlarından gelen siparişlerin %6-8i düşmüyor bunu adamlara maille şikayetvarda vs. her yerde yazdım kanıtladım adamlar salak yerine koyup ilgilenmediler ve sonuç olarak Vergi dairesinden incelemeye alındım 500.000TL vergi cezası yedim. Birfatura kullanırken sistem otomatik fatura kesmeye ayarlıydı o yüzden sadece ay sonları raporları çekip muhasebeye iletiyorum. 1 yılın sonunda ocak ayının ilk haftasında yıllık rapor çıkartırken fark etim e ticaret platformlarının satışını karşılaştırdığımda 12 ay boyunca eksik fatura kesmiş sebebide birfaturada sipariş yok düşmemiş yani geriye dönük beyanname düzeltmesi vermeye zaman bile kalmadı şubat ayında hemen incelemeye aldılar ve %6-8 arasındaki eksik benim için büyük rakamdı eksik kesilen rakam üzerinden Tekrar vergilendirildim üzerine Özel usulsüzlük cezası, vergi ziyai cezası derken hayatımı karartı. Dava yoluna gidebilirdim süreç uzardı ve her türlü eksik verildiği için sicile işlenecekti bunun olmasındansa sicile işlenmesin diye cezaları kabul edip ödedik. Aman sakın bulaşmayın pişman olursunuz.
- 22-11-2024, 12:59:45Hocam ödeme kısmını anlayamadım, efatura için ayrı mı yoksa bizimhesap aylık yıllık tüm yazılım erişimi sahip oluyoruz.EKA Reklam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

- 22-11-2024, 13:01:26Hocam bu yeni geldi, ben alırken yoktu ondan yanlış yönlendirmek istemem. Direkt arayarak bilgi alın bence yanlışlık olmasın.Dio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

