• 17-11-2024, 02:12:14
    #10
    Net olarak etkileyeceğini düşündüğüm 3 meslek grubu var. Metin yazarlığı, yazılım ve grafik. Yazılım tarafında mesela şuan Claude kullanarak çok rahat bir şekilde basit projelerimde kullanabileceğim sistemler oluşturabiliyorum. Büyük tasarruf gerçekten
  • 17-11-2024, 02:18:11
    #11
    m4lisen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam örnek prompt atar mısınız ?
    Özel bir prompt kullanmıyorum, sohbet eder gibi kullanıyorum. 2023 ortasından beri ücretli sürümü kullanıyorum. Her ay kendini amorti ediyor üzerine kâr bile bırakıyor. Sadece alışın, daha detaylı düşünün, onun yerine kendinizi koyun ve isteğinizi girin. Prompt özel bir şey değildir, standart bir promt kullanımında oluşturulan içeriklerin bir çoğu benzer olacağından zararlı içerik üretme ihtimali de oldukça yüksektir.
  • 17-11-2024, 02:21:23
    #12
    birkaç on yıla kadar neredeyse her şey...
  • 17-11-2024, 02:35:29
    #13
    Üyeliği durduruldu
    Yapay zeka, özellikle rutin ve tekrarlayan işleri otomatikleştirme yeteneği sayesinde bazı mesleklerde iş kayıplarına neden olabilir.
    Endişelenecek bir durum yok; sonuçta hesap makinesi icat edildi diye herkes matematik profesörü olmadı. 😊

    Bundan birkaç yıl önce, serverless teknolojiler konuşulmaya başlandığında da benzer senaryolar ve söylemler ortaya çıkmıştı. Bugün, serverless teknolojiler popülerliğini büyük ölçüde yitirdi; bunun en büyük nedeni maliyetler.

    Gelecekte yapay zeka ile ilgili iki farklı senaryo olduğunu düşünüyorum:

    Yüksek maliyetler nedeniyle kullanımın sınırlanması:
    Yapay zeka hala öğrenme ve geliştirilme sürecinde. Bu süreç tamamlandığında, yüksek maliyetler nedeniyle bazı alanlarda daha az kullanılabilir hale gelebilir ve zamanla hayatımızdan çıkabilir.

    Bazı meslek gruplarının dönüşmesi:
    Yazılım sektörü, yapay zekanın etkilediği alanların başında geliyor gibi görünse de durum oldukça karmaşık.

    Yeni iş alanlarının doğması:
    Yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesi ve bakımı için yeni yazılım mühendislerine ihtiyaç duyulacak. Ayrıca, yapay zeka ile ortaya çıkan teknolojiler ve uygulamalar, yazılım mühendisleri için veri analizi, makine öğrenimi ve doğal dil işleme gibi alanlarda yeni fırsatlar yaratacak.

    Yetkinliklerin dönüşmesi:
    Yazılım mühendislerinin, yapay zeka teknolojilerini anlaması ve bunları etkin bir şekilde kullanması gerekecek. Yaratıcılık, problem çözme ve karmaşık sistemleri anlama becerileri daha önemli hale gelecek. Sürekli öğrenme ve kendini geliştirme.

    Sonuç olarak, yapay zeka yazılım mühendisliği mesleğini ortadan kaldırmayacak, aksine dönüştürecektir. Yazılım mühendisleri, yapay zekayı bir araç olarak kullanarak yeni teknolojiler geliştiren bir role evrilecekler. Bu dönüşüm, sektörde çalışanlardan daha yüksek düzeyde analitik düşünme, problem çözme ve yaratıcılık bekleyecek.

    Ayrıca, birçok yeni title ortaya çıkacak.

    Her zaman olduğu gibi, değişen koşullara uyum sağlayan ve aklını kullananlar sektördeki yerini koruyacak.
  • 17-11-2024, 02:39:16
    #14
    bilgekadin2019 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yapay zeka keşke Türkiye'de cerrahi bilimleri komple ele geçirse vallahi bir saniye şikayet etmem hay hay seve seve gel yap canım benim derim😂
    ep şikayet ep şikayet sen gene be
  • 17-11-2024, 02:40:38
    #15
    Soru sormak bile bir sanattır. Yarın Forum'da ücretli prompt yazılır diye başlık verilirse şaşırmam.
  • 17-11-2024, 02:47:02
    #16
    Üyeliği durduruldu
    nraltas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Soru sormak bile bir sanattır. Yarın Forum'da ücretli prompt yazılır diye başlık verilirse şaşırmam.
    çalıştığım firmada ekibe haftada 8 saat etkili AI kullanımıyla ilgili eğitim veriyorum
  • 17-11-2024, 02:56:37
    #17
    bilgekadin2019 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yapay zeka keşke Türkiye'de cerrahi bilimleri komple ele geçirse vallahi bir saniye şikayet etmem hay hay seve seve gel yap canım benim derim😂
    Doğum gününüz Kutlu Olsun, Bu Arada İlk Defa Bir Kadın Görüyorum Formda
  • 17-11-2024, 02:59:26
    #18
    Şahsen ben insanların yapay zekalları olduklarından çok çok daha üstün gördüklerini düşünüyorum.. şuanki halleri ile yapay zekaların herhangi bir meslek grubunun yerini almaları imkansız.. elbette gelecekte çok daha etkin olacaklar ama ben hiçbir zaman yapay genel zekaya yükselmedikleri sürece ki zor insanların yerine geçme ihtimallerini görmüyorum. ha şu olarbilir esasen çok basit ama sırf zaman için eleman çalıştırılan işlerde insanın yerine alabilirler ama binbir hata yapacakları kesin.. en azından şuanki halleri ile Birilerinin endişe etmesi gerekiyorsa ilk benim gibi tasarımcılar ve kreatif işler yapan insanlar endişelenmeli ama o konuda da sanılandan çok daha başarısızlar.. mesela efekt dolu böyle sosyal medya görünen görsellerden birini değilde beyaz arka plan üzearine elegant flat bir tasarım çizdirmeyi deneyin anlarsınız..